Ο Α.Ο. Σύρου ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε του Πάγου με 1-2 στο γήπεδο της Άνω Σύρου

Ματς διαφήμιση... με παραφωνία το πέναλτι

Ο Α.Ο. Σύρου ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι του νησιού, αφού επικράτησε χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου με 1-2 του Πάγου.

Το συγκρότημα του Μάκη Βαρθαλίτη εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πήρε την πολύ μεγάλη αυτή νίκη και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Η... μάχη μόλις ξεκίνησε και ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος για να βγουν συμπεράσματα, όμως σύμφωνα και με τα άλλα αποτελέσματα, ο Α.Ο. Σύρου πήρε με το... καλημέρα ένα μικρό προβάδισμα.

Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό και οι 400 και πλέον φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και αυτό φάνηκε με την λήξη του αγώνα που όρθιοι χειροκρότησαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Από εκεί και πέρα δεν έλειψαν και τα παράπονα, αφού ο Πάγος δίκαια διαμαρτύρεται για την φάση του 43', όταν ο Λ. Πρίντεζης ανατράπηκε καθαρά μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Μενδρινό να διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι παίκτες του Πάγου διαμαρτυρήθηκαν, αλλά και μετά την συζήτηση που έγινε και με τον πρώτο βοηθό, ο "'άρχοντας του αγώνα" δεν άλλαξε την απόφασή του.

Δεν εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω

Ο Α.Ο. Σύρου από το 73' έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Παπαδάκης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) έπειτα από μαρκάρισμα που έγινε περίπου στη μεσαία γραμμή.

Ο Πάγος αν και είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, αφού το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Αρχικά ο Ραμπαβίλας στο 34' είχε ανοίξει το σκορ για τον Α.Ο. Σύρου και ο Abdul είχε διπλασιάσει τα τέρματα στο 52'. Ο Λεονάρδος Πρίντεζης μείωσε σε 1-2 στο 56' όμως το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το φιλμ του αγώνα

3' άουτ πέρασε το σουτ του Βάλβη

6' ο Abdul έβγαλε παράλληλη πάσα με το τέρμα όμως ο Ραμπαβίλας δεν πρόλαβε τη μπάλα κι έτσι χάθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τον Α.Ο. Σύρου

13' ο Λοΐσιος ήταν στη σωστή θέση και απόκρουσε χωρίς πρόβλημα την κεφαλιά του Σαγκινέτου

16' άουτ πέρασε το σουτ του Καρίμαλη

19' ο Βάλβης θέλησε να πάρει κάτι καλό από το φάουλ που εκτέλεσε όμως η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ

21' ο Γιάννης Βάλβης βρέθηκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής γύρισε στον Λ. Πρίντεζης, όμως ο δεύτερος δεν πρόλαβε τη μπάλα κι έτσι ο Πάγος έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία

29' σε κόρνερ κατέληξε το φάουλ του Λ. Πρίντεζη

33' ο Λ. Πρίντεζης θα μπορούσε να είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ή να είχε βγάλει μια καλή ασίστ, όμως καθυστέρησε και οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία

34' ο Ραμπαβίλας με ωραίο συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Λοΐσιου και ο Α.Ο. Σύρου άνοιξε το σκορ (0-1)

40' ο Σαγκινέτος έβγαλε παράλληλη πάσα με το τέρμα, όμως κανείς δεν πρόλαβε τη μπάλα

42' η φάση του αγώνα, αφού ο Μενδρινός και ο βοηθός του δεν είδαν την καθαρή ανατροπή του Λεονάρδου Πρίντεζη μέσα στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Η φάση είναι καθαρή και ο διαιτητής έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα.

52' ο Abdul έπειτα την πολύ ωραία πάσα του Κώτση έκανε το 0-2

53' σε κόρνερ έδιωξε ο Λοΐσιος την κεφαλιά του Abdul

56' ο Λ. Πρίντεζης πρόλαβε την έξοδο του νεαρού τερματοφύλακα του Α.Ο. Σύρου και μείωσε σε 1-2

57' ο Λοΐσιος απόκρουσε χωρίς πρόβλημα την σέντρα σουτ του Παπαδάκη

61' άουτ πέρασε το σουτ του Λ. Πρίντεζη

66' στα χέρια του Λοΐσιου η μπάλα έπειτα το σουτ του Κώτση

68' άουτ πέρασε το φάουλ του Δ. Μαραγκού

70' ο Χούρος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ

71' ο Ηλίας Κώτσης έχασε μοναδική ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη για λογαριασμό της ομάδας του, αφού βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λοΐσιο με τον γκολκίπερ του Πάγου να διώχνει με τα πόδια

73' άουτ πέρασε το σουτ του Ραμπαβίλα

74' ο Παπαδάκης μετά από ένα μαρκάρισμα κοντά στο χώρο του κέντρου αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο

77' σε κόρνερ έδιωξε ο Λοΐσιος το σουτ του Ραμπαβίλα έπειτα την πάσα του Κώτση

79' άουτ πέρασε το πολύ καλό σουτ του Μπαλόπιτα

Πάγος (Ξενικάκης): Λοΐσιος, Γ. Πάπιτσης, Φωτεινιάς, Σούρλας, Α. Μαραγκός, Σταμούλης, Ζαφείρας, Τζώρτζης, Παράβαλος (51' Χούρος), Βάλβης (61' Μ. Πρίντεζης), Λ. Πρίντεζης (79' Αργυρός).

Α.Ο. Σύρου: Μ. Πρίντεζης, Μ. Καρίμαλης (88' Μουλίδης) Μαραγκός, Παπαδάκης, Μουράϊ, Κ. Ρούσσος, Κώτση, Abdul, Σαγκινέτος (65' Σαμιωτάκης), Ραμπαβίλας (94' Νίκας), Μπαλόπιτας.