Καυστική ανακοίνωση Πάγου για τη διαιτησία

Το παιχνίδι του Πάγου με τον Α.Ο. Σύρου μπορεί αγωνιστικά να ανήκει στο παρελθόν, καθώς η ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη επικράτησε την Κυριακή στο γήπεδο της Άνω Σύρου με 1-2, όμως από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δίνουν συνέχεια με ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Την επιστολή υπογράφει ο ίδιος ο πρόεδρος του Πάγου Χρήστος Ρούσσος και αιτία είναι ο μη καταλογισμός του πέναλτι στη φάση του 43' με την ανατροπή του Λεονάρδου Πρίντεζη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πάγου αναφέρει

“Πάγια τακτική του Συλλόγου μας είναι να μην ασχολούμαστε με την διαιτησία. Δυστυχώς όμως αποφάσεις όπως αυτή στον αγώνα της Κυριακής 11-10-2015, της ομάδος μας με τον Α.Ο. Σύρου μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε.

Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στο μη καταλογισμό του πέναλτι υπέρ της ομάδος στο τέλος του Α’ ημιχρόνου το οποίο πιθανότατα θα έφερνε και την αποβολή του τερματοφύλακα αφού ο παίχτης μας ήταν σε προφανή θέση για γκολ και διάφορες άλλες αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής και αυτή που τον όρισαν φέρουν ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα που αδικεί την ομάδα μας η οποία προσπάθησε για το καλύτερο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Με τον τρόπο και την συμπεριφορά σας κύριοι της Ε.Π.Σ.Κ. και της επιτροπής ορισμού διαιτητών ζημιώνεται πρώτα εμάς και μετά τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο για να δει ποδόσφαιρο, πως είναι δυνατόν έναν άνθρωπο που τον είχατε στην άκρη να τον εμφανίσετε ξαφνικά και να τον ορίσετε να διευθύνει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, έτσι με την συμπεριφορά και τον τρόπο παίζεται με τον κόπο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών οι οποίοι βλέπουν μέσα στον αγώνα την κλοπή που συντελείται.

Αν δεν μας θέλετε να μας το πείτε, να πάμε όλοι σπίτι μας και να μείνουν να παίζουν αυτοί που θέλετε, έτσι μπορεί το πρωτάθλημα να είναι ποιο δυνατό!!

Θέλουμε λοιπόν ο Σύλλογος μας με την ιστορική διαδρομή από την ημέρα ίδρυσης του, που προσπαθεί και συνεισφέρει στο τοπικό ποδόσφαιρο, να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και όχι με αδιαφορία. Για μας αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η προστασία της ομάδος μας από τέτοιου είδος κινδύνους και αδικίες.

Αποφάσεις που διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα και απογοητεύουν τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Στην Σύρο ο κόσμος γνωρίζει από ποδόσφαιρο και όπως ξέρει να χειροκροτεί το καλό διαμαρτύρεται και αντιδρά στο κακό και στην αδικία και από την στιγμή που ο κόσμος αυτός απαιτεί την προστασία της ομάδος από την διοίκηση του Συλλόγου, εμείς έχουμε υποχρέωση να το πράξουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Είναι υποχρέωση μας σαν πρόεδρος του Συλλόγου να εκφράσω όλη αυτή την αγανάκτηση που δημιούργησε η απόφαση αυτή (και όχι μόνο) και να επιδιώξουμε να θωρακίσουμε τον ιδρώτα των παιχτών μας.

Ζητούμε την δίκαιη μεταχείριση και την ισονομία και κυρίως αυτό που θέλουμε είναι να μην είμαστε τα ''πειραματόζωα'' ούτε τα "θύματα" επειδή κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν μεγαλύτερες βλέψεις και οικονομικές δυνατότητες και που ίσως πιστεύουν ότι μπορούν να μηδενίζουν τον κόπο και την προσπάθεια της ομάδος μας. Ευχόμαστε τώρα που είναι ακόμη η αρχή του πρωταθλήματος να μην υπάρξουν πάλι τέτοιες διαιτησίες".