Πολλά και ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της Α' και Β' κατηγορίας Κυκλάδων

Επικίνδυνες... αποστολές

Δεύτερη ημέρα των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κυκλάδων και το "θερμόμετρο" αναβαίνει όλο και περισσότερο, αφού κάθε αγωνιστική έχει τεράστιο ενδιαφέρον, μιας και όλες οι ομάδες είναι πλέον ανταγωνιστικές και δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ.

Αυτό άλλωστε το είδαμε και την πρώτη αγωνιστική με ομάδες που είχαν θεωρητικά πιο εύκολο έργο σε σχέση με κάποιες άλλες και τα αποτελέσματα που ήρθαν ίσως να τα περίμεναν λίγοι. Αυτό συνέβη στην Άνδρο, όπου η τοπική ομάδα απέσπασε ισοπαλία από τον Α.Ο. Μυκόνου, σε ένα ματς που το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη είχε τον πρώτο λόγο. Το ίδιο έγινε και στο ματς της Μυκόνου, όπου η Άνω Μερά επικράτησε του Παμμηλιακού, καθώς πριν από λίγες ημέρες η ομάδα της Μήλου είχε επικρατήσει με 6-2 στο κύπελλο.

Τέλος, βαθμούς έχασε και ο Πανθηραϊκός, αφού ήρθε 1-1 με την Θύελλα στο γήπεδο του Καμαρίου. Μπορεί το συγκεκριμένο παιχνίδι να ήταν ένα τοπικό ντέρμπι, όμως ο Πανθηραϊκός με τις κινήσεις που έκανε και το ρόστερ που είχε, ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Έτσι, με το καλημέρα το πρωτάθλημα των Κυκλάδων μας έδειξε πως η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σπουδαία παιχνίδια.

Τώρα, όπως αναφέρουμε παραπάνω, κάθε αγωνιστική θα έχει το δικό της ενδιαφέρον, αφού πάντα θα υπάρχουν αγώνες, ντέρμπι. Δύσκολες αποστολές και παιχνίδια που κόβουν την... ανάσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ποδοσφαίρου, αφού τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο όμιλο της Α' κατηγορίας, οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν σπουδαίες αναμετρήσεις.

Στην Μήλο πάει ο Πάγος

Η ομάδα του Ηλία Ξενικάκη μετά την ήττα με 1-2 από τον Α.Ο. Σύρου την Κυριακή ταξιδεύει στην Μήλο, όπου θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό γήπεδο του νησιού, από τον τοπικό Παμμηλιακό. Όπως είναι γνωστό από ήττα έρχεται και ο Παμμηλιακός, αφού έχασε με 3-2 από την Άνω Μερά στην Μύκονο. Πάγος και Παμμηλιακός έχουν τους ίδιους στόχους, αφού και οι δύο θέλουν να πλασαριστούν μέσα στις πρώτες τρεις θέσεις, ώστε να συνεχίσουν στην επόμενη φάση.

Ο Πάγος στο παιχνίδι με τον Α.Ο. Σύρου έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, αφού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2, πάλεψε και προσπάθησε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση. Οι Συριανοί θα κρατήσουν την μαχητικότητα και το πείσμα που έδειξαν με τον Α.Ο. Σύρου και θα πάνε στην Μήλο για το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη και ο Παμμηλιακός θα προσπαθήσει να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι αυτό, αφού στο μυαλό των ανθρώπων της Μήλου υπάρχει μόνο η νίκη. Το παιχνίδι τέλος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 14:45 περίπου κι αυτό γιατί θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα φτάσει το πλοίο στην Μήλο. Πριν από δύο εβδομάδες το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ του Παμμηλιακού και του Α.Ο. Σύρου είχε μισάωρη καθυστέρηση.

Τον Ανδριακό φιλοξενεί ο Α.Ο. Σύρου

Η αυλαία της 2η αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου θα ανοίξει στη Σύρο το Σάββατο στις 17:00, με το παιχνίδι μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Ανδριακού.

Η ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη έχει πραγματοποιήσει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα αφού μετρά ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δύο προκρίσεις στο κύπελλο Κυκλάδων. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθούν για τη φετινή σεζόν Α.Ο. Σύρου και Ανδριακός, αφού τα δύο σωματεία είχαν διασταυρώσει τα "ξίφη" τους και την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου Κυκλάδων, με τους Συριανούς τότε να κάνουν έναν υγιεινό περίπατο, επικρατώντας με 6-0 του Ανδριακού. Αυτό όμως ήταν πριν από μερικές εβδομάδες και ο Ανδριακός δείχνει να έχει κάνει βήματα προόδου κι αυτό φάνηκε στο ματς με τον Α.Ο. Μυκόνου που ήρθε 0-0. Οι παίκτες του Μάκη Βαρθαλίτη δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν σε καμία περίπτωση τους Ανδριώτες, γιατί αν συμβεί αυτό μπορεί να το πληρώσουν... ακριβά.

Ο τεχνικός των Συριανών έχει μόνο ευχάριστους πονοκεφάλους αφού βλέπει με ευχαρίστηση ένα γεμάτο ρόστερ από ικανούς ποδοσφαιριστές και μέσα από εκεί πρέπει να επιλέξει την αρχική ενδεκάδα. Η μόνη δεδομένη απουσία από το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος με τον Πάγο αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη), ενώ αμφίβολος παραμένει ο Κώστας Συριανός, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και με τον Πάγο.

Τοπικό ντέρμπι στη Νάξο

Ο νταμπλούχος Πανναξιακός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα τη2ς Α' κατηγορίας και αυτή την αγωνιστική θέλει να κάνει το δύο στα δύο, όμως η αποστολή του είναι σαφώς πιο δύσκολη.

Η ομάδα του κ. Προμπονά θα βρει στο δρόμο της το Φιλωτι, το οποίο έχει καλή παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδι τα τελευταία χρόνια.

Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου με το Φιλώτι να θέλει τη νίκη, μετά το 0-0 εκτός έδρας.

Τα παιχνίδια μεταξύ του Φιλωτίου και του Πανναξιακού έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, αφού όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οι φίλοι και των δύο ομάδων γνωρίζουν πολύ καλά πως τα σωματεία τους είναι ενισχυμένα και μπορούν να κάνουν μία καλή χρονιά.

Με Α.Ο. Πάρου ο Πανθηραϊκός στη Σίφνο ταξιδεύει η Θύελλα

Ο Πανθηραϊκός την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού προσπάθησε να ενισχύσει με έμπειρους παίκτες το ρόστερ του, ώστε να πετύχει τον μοναδικό του στόχο που δεν είναι άλλως από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία. Η ενίσχυση αυτή όμως δεν στάθηκε ικανή για να κάμψη την αντίσταση της Θύελλας με την ομάδα από το Καμάρι να αποσπά το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Πανθηραϊκός έδειξε πως αν και με πολλές μεταγραφές μπορεί να αντιμετωπιστεί κι αυτό το είδαν όλοι οι προσεχείς αντίπαλοί του. Τώρα, τη δεύτερη αγωνιστική θα φιλοξενήσει την ομάδα της Πάρου με στόχο όπως είναι φυσικό την πρώτη του νίκη. Από την άλλη οι Παριανοί προέρχονται από την λευκή ισοπαλία με το Φιλώτι στο γήπεδο της Παροικιάς.

Τέλος, η άλλη ομάδα της Σαντορίνης θα ταξιδέψει μέχρι τη Σίφνο, όπου την περιμένει ο Πανσιφναϊκός.

Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα τους από τον Πανναξιακό θέλουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα, ώστε να ανέβουν τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, αφού είναι μία άπειρη ομάδα.

 
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
1. Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σάββατο 17/10/15 17:00 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Ν., ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ι., ΚΟΥΚΑ Α.  
2. Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΗΛΟΥ Κυριακή 18/10/15 14:45 ΖΑΡΑΝΗΣ Ι., ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Γ., ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ Σ.  
3. Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ Κυριακή 18/10/15 15:00 ΑΓΓΕΛΟΥ Σ., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α., ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ Γ.  
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
4. Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΙΦΝΟΥ Σάββατο 17/10/15 10:00 ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α., ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Γ., ΖΩΡΖΟΣ Ε.  
5. Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Σάββατο 17/10/15 15:30 ΡΟΥΣΣΟΣ Γ., ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Θ., ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Μ.  
6. Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ ΔΗΜ. ΓΗΠ. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΥ Σάββατο 17/10/15 17:00 ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ., ΨΑΡΡΑ Ι.  
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(2η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
7. ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΔΗΜ. ΓΗΠ. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΥ Κυριακή 18/10/15 13:00 ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ., ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΨΑΡΡΑ Ι.  
8. Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ Κυριακή 18/10/15 14:30 VAN AAKEN Φ., ΡΟΥΣΣΟΣ Γ., ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Θ.  
9. ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Δευτέρα 19/10/15 16:00 ΡΟΥΣΣΟΣ I ΤΟΥ Ι., ΓΡΥΠΑΡΗΣ Μ., ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Α.