Ο διακεκριμένος ορθοπεδικός - χειρούργος Δημοσθένης Αναστασάκης μίλησε σε εκδήλωση για όλα όσα πρέπει να ξέρουν όσοι εμπλέκονται με τον αθλητισμό

"Πρόληψη και Αντιμετώπιση"

Η υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων σε συνεργασία με τις Ενώσεις ΕΣΚ Κυκλάδων και ΤΕ Βόλεϊ συνδιοργάνωσαν την ομιλία με θέμα "Αθλητισμός - Τραυματισμοί: Πρόληψη και Αντιμετώπιση". Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος ορθοπεδικός - χειρούργος Δημοσθένης Αναστασάκης.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα σε αίθουσα του Ξενοδοχείο "Διογένης" και ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Η ομιλία είχε κύριο σκοπό να ενημερώσει, αθλητές, προπονητές, φιλάθλους και γονείς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Απέργης πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣ Κυκλάδων. "Η εκδήλωση είναι σε συνεργασία των τριών Ενώσεων των Κυκλάδων (μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου) και αποτελεί την πρώτη κοινή εκδήλωση και εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες ", Είπε αρχικά ο κ. Απέργης και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον πρόεδρο της ΕΣΚ Κυκλάδων Λώρη Σαλάχα, για έναν χαιρετισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων μίλησε εκ μέρους όλων των Ενώσεων και καλωσόρισε στη Σύρο τον Γιατρό Δημοσθένη Αναστασάκη.

"Ευχαριστούμε τον Γιατρό που είχε την ευγενή καλοσύνη να έρθει στη Σύρο και να μας ενημερώσει και μέσα από τις ερωτήσεις που θα γίνουν θα λυθούν όλες οι απορίες μας.

Ελπίζω αυτή η εκδήλωση που κάνουμε να μην είναι η τελευταία, να έχουμε μία καλή συνεργασία μεταξύ μας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον Κυκλαδίτικο αθλητισμό".

Τιμήθηκε ο Αγησίλαος Μακριδάκης

Πριν την έναρξη της ομιλίας οι διοργανωτές μετά από κοινή απόφαση τίμησαν τον Αγησίλαο Μακριδάκη για την προσφορά τους στον Αθλητισμό. Όπως είναι γνωστό ο Συριανός δρομέας είναι ο πρώτος αθλητής από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, που... τόλμησε να τρέξει στο Σπάρταθλο. Η συνολική απόσταση είναι 247 χιλιόμετρα και η αφετηρία του είναι από την Αθήνα και καταλήγει στην... Σπάρτη. Ο Συριανός δρομέας αν και προσπάθησε να διανύσει την απόσταση, τελικά δεν τα κατάφερε καθώς για λόγους καθαρά υγείας σταμάτησε στα 22ο χιλιόμετρα. Για την τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε στον Αγησίλαο Μακρηδάκη ο κ. Απέργης είπε: "Οι τρεις Ενώσεις αποφάσισαν να τιμήσουν έναν αθλητή ο οποίος ανήκει στους δρομείς Σύρου, τον Αγησίλαο Μακριδάκη. Ο Αγησίλαος γεννήθηκε στη Σύρο το 1974 και αποφοίτησε από την σχολή Εμποροπλοιάρχων το 1996, αλλά εργάζεται αυτή τη στιγμή σε φαρμακείο. Η σχέση του με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το τρέξιμο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, αφού κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων δεν ασχολούταν ιδιαίτερα. Μέχρι στιγμής έχει λάβει μέρος σε δεκάδες αγώνες δρόμου και βουνού. Προπονητής του όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παναγιώτης Τσούκος κι αυτός που ώθησε τον Άγη είναι ο γνωστός υπερμαραθωνοδρόμος Απολλώνιος Γκόγκος. Ο κ. Γκόγκος έχει τερματίσει το Σπάρταθλο 12 συνεχή φορές και η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης για Έλληνα αθλητή. Ο Άγης άγγιξε το όνειρο φέτος, διένυσε 220 χιλιόμετρα από τα 247 που είναι η συνολική απόταση, δυστυχώς όμως τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του" αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της υγειονομικής υπηρεσίας της ΕΠΣ Κυκλάδων και την τιμητική πλακέτα στον αθλητή έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ρένος Φρέρης.

Το καλύτερο φάρμακο είναι η... πρόληψη

Ο κ. Αναστασάκης πήρε μετά τη βράβευση του Μακριδάκη τον λόγο και μίλησε στους παρευρισκομένους για τους τραυματισμούς και τον χρόνο αποθεραπείας. Ο γνωστός ορθοπεδικός - χειρούργος μίλησε επίσης για όσα πρέπει να προσέχει ένας αθλητής, ώστε να μην τραυματιστεί, αφού τόνισε πως η πρόληψη και η καλύτερη προπόνηση μειώνουν τις πιθανότητες μυϊκού τραυματισμού.

Τέλος, ο κ. Αναστασάκης μίλησε αρκετά για την πρόληψη, αφού όπως τόνισε με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος αθλητής να αποφύγει κάποιον τραυματισμό. Ακόμη μίλησε και για την αποθεραπεία και το πόσο σημαντικό είναι να γίνει κάτω από τις σωστές συνθήκες και στον σωστό χρόνο ώστε κάποιος αθλητής να μην υποτροπιάσει.