Αθλητές του ΜΟ.ΣΥ.Σ. ταξίδεψαν στην Ικαρία και πήραν μέρος σε αγώνες Scramble

Χόρεψαν... Ικαριώτικο χορό με τις μηχανές

Για ακόμη μια φορά αθλητές του Μοτοσικλετιστικού Συλλόγου Σύρου βρέθηκαν σε αγώνα Scramble. Ο αγώνας είχε φιλικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ικαρίας. Τον ΜΟ.ΣΥ.Σ. εκπροσώπησαν επτά αθλητές και ένας βοηθός, ο οποίος είχε το δύσκολο έργο του ανεφοδιασμού.
Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, αν και φιλικός υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αθλητές από το Νότιο Αιγαίο πήραν μέρος και έδειξαν μια καλή αγωνιστική εικόνα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, αφού οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφού με τις κούρσες θέλησαν να ικανοποιήσουν όλους όσου βρέθηκαν στην πίστα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά. Τώρα, ο αγώνας χωρίστηκε σε δύο κατηγορίες που η κάθε μία έτρεξε από μίαμιση ώρα. Οι κατηγορίες ήταν κυβισμού 250 και 450. Αρχικά ξεκίνησε η κατηγορία S1 με S3 (250 και πάνω από 450 κυβικά) που από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων πήραν μέρος οι: Άγγελος Δαλέζιος, Δημήτρης Λιγνός και Βαγγέλης Γαβρίλης. Οι τρεις Συριανοί ανέβηκαν και οι τρεις στο βάθρο, αφού ο Δαλέζιος ήρθε πρώτος, ο Λιγνός δεύτερος και ο Γαβρίλης τρίτος.

Στην κατηγορία S2 (από 251 έως και 450 κυβικά), συμμετείχαν τέσσερις αθλητές από την Σύρο, ο Σταύρος Ροσσολάτος, ο Νίκος Συλιβάνης, Μάρκος Μαραγκός και Παναγιώτης Κόκαλλης. Ο Ροσσολάτος ήρθε στην κατηγορία αυτή δεύτερος, με τον τοπικό αναβάτη Νίκο Τσιώλη, να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ο Συλιβάνης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην τρίτη θέση, ο Μαραγκός ήρθε τέταρτος και ο Κόκκαλης Παναγιώτης τερμάτισε πιο πίσω.

Στα όμορφα του αγώνα, εκτός από το φιλικό χαρακτήρα του αγώνα και την φιλοξενία των διοργανωτών, ήταν και το τερέν της πίστας, μιας και η διαδρομή περνούσε μέσα από ρυάκια, ακολουθήσου δασική έκταση, όπου σε έβγαζε σε extreme enduro με εμπόδια από κορμούς και Λάστιχα φορτηγών. Επίσης, η διαδρομή έκλεινε με μία μικρή πίστα motocross.

Για μία ακόμη φορά η Σύρος μέσα από τον αθλητικό μηχανοκίνητο σύλλογό της έδωσε δυναμικό παρών και διαφήμισε το νησί και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσεις τους τελευταίους μήνες. Το επίπεδο τον αθλητών αγώνα με αγώνα ανεβαίνει σταδιακά, αν και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ότι δεν έχουν το... δικό τους γήπεδο προπόνησης (πίστα).