Ο Α.Ο. Σύρου είχε την κατοχή, η Μύκονος όμως την ουσία και επικράτησε με 0-2 στη Σύρο

Το μπόνους στον Α.Ο Μυκόνου

Η Μύκονος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής αφού πέρασε από τη Σύρο, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 0-2 στο γήπεδο της Ερμούπολης-ΕΠΣ Κυκλάδων.

Το παιχνίδι είχε τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν να πάρουν τους βαθμούς ώστε να τερματίσουν στην πρώτη θέση και να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στην δεύτερη φάση με το... μπόνους των τριών βαθμών.

Οι Συριανοί μπορεί να ήταν καλύτεροι κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα - το οποίο το παραδέχθηκαν όλοι -, όμως η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη έπαιξε έξυπνα, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους και τους... σκότωσε στην αντεπίθεση. Ο Α.Ο. Μυκόνου ουσιαστικά στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο ματς, από μία σε κάθε ημίχρονο, τις μετουσίωσε σε γκολ με τους Τσάλμα στο 41' και Πετράι στο 85' και πήρε μία τεράστια νίκη η οποία τους δίνει το πλεονέκτημα και ταυτόχρονα τους χρίζει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Σύρου ήταν καλύτερος, είχε τις ευκαιρίες όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά αυτός που θα στείλει την μπάλα στο... πλεκτό.

Κανείς από τους παίκτες του Α.Ο. Σύρου δεν είχε την τύχη να νικήσει τον Σαββόπουλο, αφού είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο η μπάλα δεν κατέληγε στο βάθος της εστίας της Μυκόνου.

Έπαιξε έξυπνα και πήρε αυτό που ήθελε

Η Μύκονος πριν την έναρξη του αγώνα ήθελε δύο αποτελέσματα ώστε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να πάρει το μπόνους των βαθμών. Όπως είναι γνωστό και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχής τους στην επόμενη φάση και το... κέρδος από το αναμεταξύ τους ματς ήταν το μπόνους των βαθμών. Ο Θεόφιλος Παχατουρίδης... παρέδωσε μαθήματα προπονητικής, αφού έστησε πολύ έξυπνα την ομάδα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, βέβαια είχε και μεγάλη τύχη, αφού οι γηπεδούχοι είχαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, όμως χτύπησε στην αντεπίθεση, αφού βρήκε κενούς διαδρόμους και πήρε τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική νίκη.

Η Μύκονος είτε είχε, είτε δεν είχε στόχο το πρωτάθλημα, παίζει πάντα για τη νίκη κι αυτό το απέδειξε για ακόμη μια φορά. Το ματς με τον Α.Ο. Σύρου, ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν “καιγόταν” για τη νίκη, παρόλα αυτά έπαιξε έξυπνα και πήρε το καλύτερο απ' αυτό που ήθελε.

Χάθηκαν στην... μετάφραση

Από την πλευρά του ο Α.Ο. Σύρου ήταν η ομάδα που έδειξε πως ήθελε τη νίκη, αλλά δεν γνώριζε πως θα την πάρει. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, αφού έγιναν πολλά λάθη. Αν έβλεπε κάποιος το παιχνίδι από ψηλά θα διαπίστωνε πως η ομάδα της Σύρου έπαιζε... μονόπαντα. Είχε τεράστια κενά και σε κάποια σημεία της αναμέτρησης οι παίκτες του δεν ήξεραν που... πατούσαν.

Το παιχνίδι με την Μύκονο ίσως είναι ένα καλό μάθημα για όλους στην ομάδα της Σύρου και στο μικρό κενό που υπάρχει, αφού την επόμενη βδομάδα δεν έχει αγωνιστική, να μπορέσουν όλοι να κάνουν μία μικρή αυτοκριτική και να διορθωθούν όλα όσα έχουν διαπιστωθεί.

Το ρόστερ υπάρχει, ο Α.Ο. Σύρου διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Μπορεί να βρει τον πραγματικό του εαυτό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί να ξενικά τη δεύτερη φάση με ένα μικρό μειονέκτημα, όμως όλα μπορούν να ανατραπούν, αφού η διαφορά δεν είναι απαγορευτική.

Το φιλμ του αγώνα

11' άουτ πέρασε το σουτ του Παναγιώτη Ραμπαβίλα.

13' ο Συριανός ήταν σε καλή θέση και δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει το σουτ του Τσάλμα.

13' ο Abul είχε μία πολύ καλή στιγμή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

18' ο Τσάλμας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπειτα το φάουλ του Ξένου, κι από το σημείο του πέναλτι προσπάθησε να νικήσει τον Συριανό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

23' ο Κώτσι από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής επιχείρησε σέντρα-σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαββόπουλου. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι στιγμής στην αναμέτρηση.

25' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Ο. Σύρου, με τον Μουράϊ να στέλνει άουτ τη μπάλα έπειτα από κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή.

26' ο Κώτσις μπήκε από τα δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή, βρέθηκε μπροστά στο γκολκίπερ του Α.Ο. Μυκόνου, όμως ο Σαββόπουλος με τα πόδια αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

41' ο Τσάλμας βρέθηκε... φάτσα με τον Κώστα Συριανό και με ψύχραιμο πλασέ ο φορ της Μυκόνου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Α.Ο. Σύρου, για να ανοίξει το σκορ (0-1) για τους φιλοξενούμενους.

48' ο Ραμπαβίλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από την δεξιά συμβολή των δοκαριών κι ο Α.Ο. Σύρου έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

65' με γροθιές ο Σαββόπουλος έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Abdul.

67' ο Λ. Πρίντεζης ο οποίος επέστρεψε στον Α.Ο. Σύρου πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι, όμως κι αυτός προστέθηκε στη λίστα των παικτών που είχαν μία καλή στιγμή στον αγώνα, καθώς η μπάλα στο σουτ που έπιασε πέρασε άουτ.

69' ο Καρίμαλης μπήκε από τα δεξιά της περιοχής έφτασε στα τρία μέτρα από το τέρμα όμως στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σαββόπουλου.

71' μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Ο. Σύρου, ο Πρίντεζης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σαββόπουλος και ο έμπειρος επιθετικός με το κεφάλι κρέμασε τον γκολκίπερ του Α.Ο. Μυκόνου και η μπάλα είχε τροχιά προς τα δίχτυα. Ο Αργυρόπουλος με υπερπροσπάθεια έσωσε την εστία της ομάδας του, όμως στην προσπάθειά του αυτή χτύπησε σοβαρά στο πόδι και με τη λήξη του αγώνα μέλη της αποστολής πήγαν τον παίκτη στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

77' ο Σαββόπουλος ήταν σε καλή θέση και δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει το σουτ του Κ. Ρούσσου.

81' άουτ πέρασε το σουτ του Αμπαδίνη.

84' την ίδια κατάληξη είχε η φάση στο σουτ του Πετράι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

85' ο Πετράι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Συριανό και με πλασέ έκανε το 0-2, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη του Α.Ο. Μυκόνου και την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

86' νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όμως ο Συριανός απόκρουσε το σουτ του Πετράι.

Α.Ο. Σύρου – Α.Ο. Μυκόνου

Σκορ: 0-2

Τέρματα: Τσάλμας 41', Πρετάι 85'

Διαιτητής: Γιάννης Ζαράνης

Αποβολές-

Α.Ο. Σύρου (Μάκης Βαρθαλίτης): Συριανός, Καρίμαλης, Βαβουράκης (46' Λ. Πρίντεζης), Γατσέλος, Μουράι, Κ. Ρούσσος, Κώτσι, Μπαλόπιτας, Μουλίδης (Γκούφας), Ραμπαβίλας, Abdul.

Α.Ο. Μυκόνου (Θεόφιλος Παχατουρίδης): Σαββόπουλος, Μπαλλής, Ξένος, Αργυρίου, Καρατζάς (75' λ.τρ. Μύρτινας), Αργυρόπουλος, Αμπαδίνης, Μπάμπακαρ, Τσάλμας, Hilai, Μωησίδης.

Ετικέτες: