Ισόπαλο 0-0 έληξε το ματς του Σαββάτου μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Α.Ο. Μυκόνου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης

Έμεινε πίσω στην υπόθεση... τίτλος

Δεν έβγαλε νικητή το Σαββατιάτικο ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Α.Ο. Μυκόνου. Το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άνω Σύρου έληξε 0-0 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό, αλλά... κερδισμένη από το γήπεδο να φεύγει η ομάδα της Μυκόνου, αφού πήρε έναν... χρυσό πόντο και σε συνδυασμό με το μπόνους να φτάνεις στους τέσσερις και να αφήνει πίσω τους Συριανούς.

Τα πράγματα πλέον είναι πολύ δύσκολα για το συγκρότημα του Μάκη Βαρθαλίτη, αφού δεν κατάφερε σε ένα ακόμη παιχνίδι φέτος να κερδίσει τη Μύκονο (έχει δύο ισοπαλίες και μία ήττα) και να μένει πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Σύρου την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Νάξο, όπου θα την περιμένει ο Πανναξιακός στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Α.Ο. Σύρου για να παραμείνει εντός στόχων, θα πρέπει να επιστρέψει από το ταξίδι αυτό με το τρίποντο στις αποσκευές, διαφορετικά θα... χαιρετίσει νωρίς – νωρίς των στόχο του για το πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά η Μύκονος πήρε αυτό που ουσιαστικά ήθελε από το παιχνίδι, αφού καθαρός προσανατολισμός ήταν το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη να φύγει από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων... αλώβητο.

Το αγωνιστικό μέρος

Οι δύο ομάδες σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα είχα ουσιαστικά διαφορετικούς προσανατολισμούς. Οι Συριανοί πήγαιναν για τη νίκη και ο Α.Ο. Μυκόνου, δεν ήθελε να χάσει. Κερδισμένοι παρά την ισοπαλία οι... φιλοξενούμενοι. Το παιχνίδι γενικά είχε μία μέτρια εικόνα, αφού οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν να κλείσουν όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στα καρέ τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέαμα και λίγες καλές στιγμές μπροστά στα δύο τέρματα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της Σαββατιάτικης αναμέτρησης ήταν οι τερματοφύλακες, Συριανός και Σαββόπουλος, αφού όποτε χρειάστηκαν κράτησαν το μηδέν στην εστία τους.

Η Μύκονος πήρε εύκολα το... Χ

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη Σύρο για να παίξουν το ματς με τον Α.Ο. Σύρου με στόχο να μην χάσουν. Αυτό σύμφωνα και με το τελικό αποτέλεσμα το κατάφεραν, αφού το 0-0 δικαίωσε την τακτική που ακολούθησαν. Ο Θεόφιλος Παχατουρίδης έστησε τους παίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου με τέτοιον τρόπο ώστε να πάνε αρχικά για το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια να... κλέψουν αν μπορούν το ματς σε κάποια αντεπίθεση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν η μπάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι του Συριανού στο κόρνερ του Μύρτινα, αλλά κι αν ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν είχε την εμπειρία να βγει σωστά στο τετ α τετ με τον Μπαμπακάρ.

Από την αντίπερα όχθη η Σύρος έπαιζε ένα σύστημα με τον πιο επικίνδυνο παίκτης της εκτός... περιοχής κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Σαββόπουλος να μην έχει μεγάλη πίεση. Ο Ραμπαβίλας μακριά από την περιοχή είναι ακίνδυνος αυτό είχε συμβεί και στο ματς του πρωταθλήματος... αλλά το πάθημα τελικά δεν έγινε μάθημα. Άδεια η περιοχή της Μυκόνου αφού όλοι έπαιζαν περιφερειακά αυτής. Το τελικό 0-0 είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν αρχικά γι' αυτό το σκορ. Τέλος, καλή μπορούμε να πούμε πως ήταν η διαιτησία του Νίκου Δεληγιάννη, αφού κατάφερε να διαχειριστεί το ντέρμπι χωρίς πολλές διαμαρτυρίες.

 

Το ματς

Πριν από συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ραμπαβίλας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα την παράλληλη πάσα του Abdul, όμως ο Σαββόπουλος ήταν στη σωστή θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

8' Ο Abdul βγήκε από τα αριστερά και με το κεφάλι προσπάθησε να περάσει τη μπάλα από τον γκολκίπερ της Μυκόνου, όμως ο Σαββόπουλος με τα ακροδάχτυλα απομάκρυνε τη μπάλα.

14' Λάθος γύρισμα του Μαραγκού, αλλά ο Κώστας Συριανός με τη γρήγορη αντίδρασή του έβγαλε τη μπάλα μακριά.

19' Ο Κώτσις βρέθηκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και με σέντρα προσπάθησε να βρει τον Abdul ο οποίος ήταν προωθημένος εκείνη τη στιγμή, αλλά ο τερματοφύλακας της Μυκόνου βγήκε και μάζεψε τη μπάλα.

22' Ο Πανέτας με σουτ από τα 25 περίπου μέρα προσπάθησε να στείλει τη μπάλα - είχε ευνοϊκό άνεμο – την στο τέρμα του Συριανού, όμως αυτή πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος του Α.Ο. Σύρου.

26' Ο άνεμος πήγε να παίξει άσχημο παιχνίδι στους Συριανούς, όμως η τύχης τους... χαμογέλασε αφού η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μύρτινα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Συριανού.

29' Πολύ κακό σουτ του Ραμπαβίλα αν και μόνος από το σημείο του πέναλτι.

34' Τεράστια διπλή ευκαιρία για τους Συριανούς με πρωταγωνιστή τον Ραμπαβίλα και τον Σαββόπουλος, ο φορ των γηπεδούχων νικήθηκε και στις δύο προσπάθειες που επιχείρησε αρχικά με σουτ και στη συνέχεια με κεφαλιά.

56' Ο Κώτσι με ανάποδη κεφαλιά του Μαραγκού έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Σαββόπουλου.

60' Ο γκολκίπερ του Α.Ο. Μυκόνου με υπερένταση έβγαλε σε πλάγιο το δυνατό φάουλ του Δημήτρη Μαραγκού.

62' Ο Γατσέλος με ανάποδο ψαλίδι έστελνε τη μπάλα προς το τέρμα όμως οι αμυντικοί της Μυκόνου έδιωξαν σε κόρνερ.

64' Άουτ πέρασε το σουτ του Μουρουλίδη.

65' Ο Μπαλλής με το κεφάλι έβγαλε το σουτ του Κώτσι που στη συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή.

71' Ο Συριανός χωρίς πρόβλημα απέκρουσε την κεφαλιά από τον επιθετικό της Μυκόνου, Μουρουλίδη.

72' Ο Μπαμπακάρ έπειτα από πάσα του Μωησύδη βρέθηκε... φάτσα με το τέρμα των Συριανών όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας του Α.Ο. Σύρου με το αριστερό χέρι έβγαλε τη μπάλα και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

74' Άουτ πέρασε το σουτ του Καρίμαλη.

79' Νέο σουτ από πλευράς Συριανών (Μαραγκός), όμως η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

89' Η τελευταία σε υποψία φάση τελείωσε άδοξα για τους Συριανούς, αφού η μπάλα κατέληξε εκτός γηπέδου στο σουτ του Μουράι.

Α.Ο. Σύρου – Α.Ο. Μυκόνου 0-0

Σκόρερ:-

Αποβολές:-

Διαιτητής: Νίκος Δεληγιάννης

Α.Ο. Σύρου (Μάκης Βαρθαλίτης): Συριανός, Καρίμαλης Μαραγκός, Κόκκαλης, Μουράι, Γατσέλος (70' Μπαλόπιτας), Κώτσι, Κ. Ρούσσος, Γκούφας (87' Μουλίδης), Ραμπαβίλας, Abdul.

Α.Ο. Μυκόνου (Θεόφιλος Παχατουρίδης): Σαββόπουλος, Μύρτινας, Ράγια Ρ. Καραντζάς, Μπαλλής, Αργυρόπουλος, Ξένος, Μπαμπακάρ (91' Πετράι), Μουρουλίδης, Μωησύδης (84΄ Ράγια Κ.), Πανέτας (59' Τσάλμας).