Ο Πανθηραϊκός πέρασε από τη Σύρο επικρατώντας με 0-3 του συγκροτήματος του Μάκη Βαρθαλίτη

Υπήρχε διαφορά… ποιότητας

Ο Πανθηραϊκός πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από τη Σύρου επικρατώντας με 0-3 του Α.Ο. Σύρου και έκανε άλμα… τίτλου.

Η ομάδα της Σαντορίνης έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη διαφορά κλάσης της από τους Συριανούς, αφού όσο το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη είχες την αίσθηση πως οι παίκτες του Πανθηραϊκού είχαν μεγαλύτερη ποιότητα ως ποδοσφαιριστές.

Οι παίκτες του κ. Αρχοντάκη ήταν πάντα όχι ένα αλλά περισσότερα βήματα πιο μπροστά από τους αντιπάλους τους κι όποτε χρειάστηκε να ανεβάσουν στροφές, έφταναν με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Αρχικά το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Οι Συριανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 20’ με τον Ραμπαβίλα που ίσως η φάση αυτή καθόρισε και την μετέπειτα εξέλιξη του αγώνα. Αν ο φορ του Α.Ο. Σύρου είχε σκοράρει, ίσως τώρα να μιλούσαμε για έναν άλλον… αγώνα, μία διαφορετική εξέλιξη. Όμως ο Ραμπαβίλας και σ’ αυτή τη φάση έδειξε πως φέτος δεν είναι η… χρονιά του. Οι βοήθειες που έχει προσφέρει στην ομάδα της Σύρου ήταν απειροελάχιστες κι αυτό φαίνεται κι από την δυστοκία του συγκροτήματος του Μάκη Βαρθαλίτη.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι και μάλιστα είχαν μεγάλη διαφορά ποιότητας σαν ομάδα κι αυτό φαινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη, αφού οι Συριανοί δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις λιγοστές ευκαιρίες που τους δόθηκαν στην αναμέτρηση.

Μετρά αντίστροφα για την… στέψη

Ο Πανθηραϊκός στη Σύρο έκανε εμφάνιση… πρωταθλητή κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Με τη νίκη αυτή οι Σαντορινιοί ξέφυγαν στην βαθμολογία από το δεύτερο Α.Ο. Μυκόνου και πλέον όλα είναι με το μέρος τους. Η στέψη μπορεί να άργησε… έναν χρόνο, όμως κάλιο αργά παρά ποτέ. Ο Πανθηραϊκός είναι άξιος πρωταθλητής αν και δεν έχει κλείσει και τυπικά αυτό το θέμα και μάλιστα θα πρέπει να δοθούν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση της ομάδας, που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως αν υπάρχει πίστη και θέληση μπορείς να καταφέρεις τους στόχους σου. Η διοίκηση έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη, κατέβασε στην Σαντορίνη τεράστια ονόματα για τοπικό πρωτάθλημα και πλέον βάζει πλώρη… για την Γ’ Εθνική.

Τέλος η χρονιά για Α.Ο. Σύρου

Ο Α.Ο. Σύρου με την ήττα αυτή από τον Πανθηραϊκό, ουσιαστικά ολοκληρώνει μία κόμη χρονιά χωρίς να πετύχει τους στόχους του, αφού δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο.

Μπορεί να απομένουν ακόμη αρκετά παιχνίδια μέχρι τα τέλος της δεύτερης φάσης, όμως η βαθμολογική θέση της ομάδας του Μάκη Βαρθαλίτη δεν αφήνει πολλά περιθώρια και ελπίδες για κάτι παραπάνω. Πλέον οι Συριανοί θα πρέπει να ανασυνταχθούν, να διεκδικήσουν μία καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, γιατί η προτελευταία στην οποία βρίσκονται τώρα δεν αξίζει και δεν αρμόζει στην μεγάλη τους ιστορία.

Το φιλμ του αγώνα

Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ματς έδειξαν ότι θέλουν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους, τους αντίπαλους επιθετικούς κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Η πιο αξιόλογη φάση που σημειώθηκε ως ευκαιρία ήταν η «κομπίνα» σε φάουλ μεταξύ των παικτών του Πανθηραϊκού στο 4’ με το σουτ του Βέρμπη όμως να περνά πολλά μέτρα άουτ.

Η δεύτερη ευκαιρία στο ματς ήρθε κι αυτή από στημένη φάση, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα στο 19’, αλλά και πάλι η κατάληξη ήταν η ίδια, δηλαδή η μπάλα πέρασε χωρίς να ανησυχήσει τον γκολκίπερ του Α.Ο. Σύρου, άουτ.

Στο 20’ οι Συριανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ, όμως το χαλαρό πλασέ του Ραμπαβίλα εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Τσουκαλά.

Στο 22’ ο Πανθηραϊκός άνοιξε το σκορ (0-1) με τον Λούκα, καθώς ο παίκτης της ομάδας της Σαντορίνης νίκησε τον Πρίντεζη από τα 20 περίπου μέτρα με την αριστοτεχνική του εκτέλεση φάουλ.

Στο 25’ ωραία συνεργασία Μπρέσκα με Βέρμπη, όμως το πλασέ του δεύτερου βρήκε πάνω στο σώμα του νεαρού τερματοφύλακα και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 26’ άουτ πέρασε το σουτ του Περιάλη.

Στο 33’ ο Λούσας μετά από ατομική ενέργεια βρέθηκε… φάτσα με το τέρμα όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν χαλαρό και εύκολα ο Τσουκαλάς μάζεψε την μπάλα.

37’ άουτ πέρασε το σουτ του Βαλμά.

39’ ο Μαραγκός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω στον γκολκίπερ του Πανθηραϊκού.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-1 να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι πριν ακόμη συμπληρωθεί το 46’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 0-2, καθώς ο Βαβουράκης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος του Α.Ο. Σύρου.

Στο 53΄ο Κουτσούλας με σουτ έκανε το 0-2, αφού ο νεαρός γκολκίπερ του Α.Ο. Σύρου δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 56’ ο Πρίντεζης βγήκε έγκαιρα και έδιωξε τη μπάλα πριν ο Μπρέσκα γίνε κάτοχό της.

61’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Αμπντούλ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

70’ ο Περιάλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

73’ ο Μουράϊ στην προσπάθειά του να απομακρίνει έστειλε χωρίς να το θέλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Πρίντεζη και με τον τρόπο αυτόν διαμορφώθηκε το τελικό 0-3.

84’ άουτ πέρασε το σουτ του Βέρμπη.

89’ ο Βλαβιανός είχε ακόμη ένα καλό σουτ προς την εστία του Πρίντεζη όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα ακριβός από το δεξί κάθετο δοκάρι του Α.Ο. Σύρου.

Α.Ο. Σύρου – Πανθηραϊκός 0-3

Σκορερ: 22’ Λούκα, 53’ Κουτσούλας, 73’ Μουράι (αυτ.)

Διαιτητής: Γιάννης Ζαράνης

Αποβολές:-

Γήπεδο: Άνω Σύρου

Θεατές: 350

ΑΟ Σύρου (Βαρθαλίτης): Πρίντεζης, Καρίμαλης, Μαραγκός (64΄Πρίντεζης), Κόκκαλης, Μουράι, Ρούσσος, Βαβουράκης, Μπαλόπητας, Λούσσας, Ραμπαβίλας (75΄Γκούφας), Αμπντούλ.

Πανθηραϊκός (Αρχοντάκης): Τσουκαλάς, Κρεμμύδας (46΄Βλαβιανός), Στρατηγάκης, Νικολάου, Ρουσάκης, Λούκα, Περιάλης, Γκουτσούλας, Βέρμπης, Μπρέσκα (88΄Σιγάλας), Κωλέτσης.