Ο Μιχάλης Ξενάκης μιλά για το ποδοσφαιρικό... άλμα που κάνει στην καριέρα του και από τον ΠΑΣ Νάξου τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στον Ατρόμητο Αθηνών

"Είναι εξαιρετική τιμή για μένα"

Ο Μιχάλης Ξενάκης από τον ΠΑΣ Νάξου θα μετακομίσει στην Αθήνα για λογαριασμό του Ατρομήτου. Ο νεαρός άσος μετά από πολύ καλές χρονιές που είχε με την ομάδα της Νάξου, κατάφερε να πείσει, αλλά και οι τεχνική της Αθηναϊκής ομάδας να διακρίνουν το μεγάλο του ταλέντο κι έτσι μετά από τις απαραίτητες συζητήσεις, αποφασίστηκε ο Ξενάκης να μετακομίσει στο... κέντρο.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την ακαδημία του ΠΑΣ Νάξου, σύμφωνα με πληροφορίες από την περσινή σεζόν αποτελούσε τον πρώτο μεταγραφικό στόχο του Ατρομήτου, που μέσω του Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών, Τόλη Αποστόλου, οι Αθηναίοι παρακολουθούσαν την ποδοσφαιρική εξέλιξη του Ξενάκη.
Το αγωνιστικό πάθος, τα σωματικά του προσόντα και η ταχύτητα του κάνουν το νεαρό άσο, έναν πολύ εξελίξιμο παίκτη, με την ΠΑΕ Ατρόμητος να παρουσιάζεται αποφασισμένη να επενδύσει πάνω του, βλέποντας στο πρόσωπο του Ναξιώτη, έναν ικανότατο ανερχόμενο ποδοσφαιρικό αστέρι.
Οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών, ''έπεσαν'' στα γραφεία του ΠΑΣ Νάξου, που βρίσκονται στο ΔΑΚ Νάξου και το παρών έδωσαν τα μέλη της διοίκησης του ΠΑΣ Νάξου και ο ''ποδοσφαιρικός πατέρας'' του Μιχάλη Ξενάκη, Πέτρος Μαράκης, μέλη της οικογένειας του παίκτη και φυσικά ο άνθρωπος που πλέον γνωρίζει καλά το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και τα ταλέντα που διαθέτει, ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών της ΠΑΕ Ατρόμητος, Τόλης Αποστόλου.
 

Πλέον έχεις κάνει ένα τεράστιο... άλμα στην καριέρα σου, αφού από τον ΠΑΣ Νάξου τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό του Ατρομήτου. Θα ήθελα να μου πεις τις πρώτες του σκέψεις, τα πρώτα σου συναισθήματα.

"Με δέος και περηφάνια γίνομαι μέλος του Ατρόμητου Αθηνών και είναι εξαιρετική τιμή για μένα ότι θα αγωνιστώ φορώντας την φανέλα αυτής της μεγάλης ιστορικής ομάδας".

 

Θα ήθελες να πεις κάτι σ' αυτούς που σε βοήθησαν να φτάσεις έως εδώ;

"Ευχαριστώ από καρδίας τον προπονητή μου κ. Πέτρο Μαράκη και τον ΠΑΣ Νάξου που με βοήθησε να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Αποστόλη Αποστόλου που με ξεχώρισε, πιστεύει σε έμενα και σήμερα μου δίνει την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο στον Ατρόμητο. Τέλος, ευχαριστώ την οικογένεια και τους φίλους μου που στέκονται πάντα στο πλευρό μου.

 

Πριν κλείσουμε θα ήθελα μου αναφέρεις κι αν έχεις θέσεις τον επόμενο στόχο σου.

"Επόμενος μου στόχος είναι να αποκτήσω μια θέση στο αρχικό σχήμα του νέου μου προπονητή και να έχω μια καλή πορεία στο νέο μου σχολειό".

 

Τέλος, όπως αναφέραμε θα γίνεις πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών, τι θα κρατήσεις από το νησί σου και τι θα σου λείψει από τη Νάξο.

"Από τη Νάξο θα μου λείψουν τα πάντα όπως η οικογένεια μου, οι παρέες μου, το σχολείο μου, η παλιά μου ομάδα. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ποιος είμαι και από που κατάγομαι".