Οι ομάδες έτοιμες για την μεγάλη... πρόκληση του πρωταθλήματος

Μεγάλα ντέρμπι με το... καλημέρα

  • Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 30 Σεπ. 2016 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι ομάδες μετά τους πρώτους αγώνες κυπέλλου, είναι έτοιμες και... ρίχνονται στη μάχη για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων και το... δώρο της ανόδου.

Οι μνηστήρες πολλοί, αφού αρκετές είναι οι ομάδες οι γλυκοκοιτάζουν την πρωτιά και την άνοδο, καθώς όπως είναι γνωστό ο πρωταθλητής Κυκλάδων δεν θα μπει σε περιπέτειες αγώνων μπαράζ. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει και επιπλέον χρήματα. Αυτό κάνει τις διοικήσεις να κοιτούν το πρωτάθλημα και την συμμετοχή στη Γ' Εθνική κατηγορία. Πάμε όμως να δούμε ποιες είναι οι ομάδες που κοιτούν και θέλουν τον τίτλο και έχουν εκφραστεί ανοικτά. Βέβαια μέσα σ' αυτές τις ομάδες υπάρχουν και οι παραδοσιακές δυνάμεις, όπου έχουν βάσει ιστορίας κι έναν μικρό λόγο παραπάνω. Αυτές που είναι στην πρώτη γραμμή και θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή κούρσα είναι τέσσερις ομάδες από διαφορετικά νησιά.

Α.Ο. Σύρου, Α.Ο. Μυκόνου, Πανναξιακός και Θύελλα Καμαρίου είναι εξαρχής οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Οι τρεις πρώτες μάλιστα έχουν... βαριά φανέλα και ματς ιδιαίτερα μεταξύ τους είναι σημαντικά και αμφίρροπα. Η Θύελλα από την άλλη έχει ενισχυθεί σημαντικά και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα φιλοξενήσει στο γήπεδο του Καμαρίου τον Α.Ο. Σύρου, σε ένα ματς που σίγουρα "κλέβει" την παράσταση. Η πρεμιέρα εκτός από σημαντική, αφού οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν με το... δεξί έχει και σπουδαίες αναμετρήσεις. Βέβαια κάθε αγωνιστική θα έχει τη δική της... χάρη, αφού όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες και τα παιχνίδια θα είναι όλα ντέρμπι. Αυτή τη στιγμή όμως μιλάμε για τα παραδοσιακά ντέρμπι του νομού, όπου οι τρεις μεγάλοι θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εκτός του αγώνα στη Σαντορίνη, υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι, ίσως και ακόμη πιο δυνατό και είναι μεταξύ του Α.Ο. Μυκόνου και του Πανναξιακού. Ένα ματς που σίγουρα κόβει την... ανάσα, αλλά κι ένα παιχνίδι που το θέλουν και οι δύο. Όχι, γιατί ο χαμένος θα χάσει τις ελπίδες του για τον τίτλο, αλλά οι ομάδες το θέλουν αυτήν την αγωνιστική για λόγους γοήτρου. Άλλωστε ο ηττημένος θα έχει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα για να αναπληρώσει τους βαθμούς.

 

Επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή για Α.Ο. Σύρου

Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου ρίχνεται στα... βαθιά, αφού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα ταξιδέψει στην Σαντορίνη, όπου η Θύελλα θα τον φιλοξενήσει στο γήπεδο του Καμαρίου. Οι ομάδες έχουν διαφορετική ψυχολογία, αφού ο μεν Α.Ο. Σύρου προέρχεται από μία ευρεία νίκη στο κύπελλο καθώς επικράτησε στη Σίφνο, ενώ η Θύελλα πάει στο μεγάλο ντέρμπι με αρνητική ψυχολογία. Οι Σαντορινοί έμειναν εκτός θεσμού, αφού ηττήθηκαν από την Λάβα και πλέον έχουν μόνον έναν στόχο, αυτό του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κυκλάδων.

Οι Συριανοί με το γνωστό δίδυμο (Ρούσσος - Βαρθαλίτης) στον πάγκο του θα προσπαθήσει να πάρει ένα τελικό αποτέλεσμα και να επιστρέψει με βαθμό ή βαθμούς στις αποσκευές. Αυτό βέβαια γιατί τόσο το τεχνικό επιτελείο όσο και ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Φώσκολος έχουν εξαρχής θέσει υψηλούς στόχους. Ο ηττημένος απ' αυτήν την αναμέτρηση βέβαια θα έχει την ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος, αφού θα υπάρχουν ακόμη ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, μιας και μιλάμε για την πρώτη αγωνιστική.

Από την άλλη η Θύελλα θέλει να μπει δυναμικά στο πρωτάθλημα και με νίκη θα αναπτερωθεί το ηθικό των παικτών της και θα προχωρήσει με διαφορετική ψυχολογία στη συνέχεια.

Προβλήματα κυρίως για τους Συριανούς δεν υπάρχουν, αφού οι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιώργου Ρούσσου.

Το ντέρμπι των... ντέρμπι

Το παιχνίδι μεταξύ του Α.Ο. Μυκόνου με τον Πανναξιακό περισσότερο θυμίζει τις  "μάχες" που έδιναν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνική κατηγορίας παρά σε τοπικό ματς Κυκλάδων. Οι δύο ομάδες θα πολλά χρόνια αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής και μάλιστα συμμετείχαν και στη Γ' Εθνική μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Μύκονος και Πανναξιακός θέλουν τη νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, παρά για βαθμολογικού, αφού και οι δύο ομάδες έχουν στόχο τον τίτλο και γνωρίζουν πως σε μία τέτοια διαδικασία τα πάντα παίζουν ρόλο. Ο Θεόφιλος Παχατουρίδης είδε τους παίκτες να επικρατούν με 3-0 της Άνω Μεράς στο τοπικό ντέρμπι του νησιού  και την ομάδα του να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα. Από την άλλη ο κ. Προμπονάς είχε την ευκαιρία να δουλέψει πάνω σε διάφορα συστήματα και τους παίκτες του να παίρνουν μία μικρή ανάσα, αφού δεν είχαν την προηγούμενη εβδομάδα παιχνίδι.

Το πολύ μεγάλο αυτό παιχνίδι είναι και το ματς που ανοίγει την αυλαία του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κυκλάδων, αφού θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 14:45 το μεσημέρι.  

 

 

Ο Πάγος φιλοξενεί την Κυριακή την Λάβα

 

Οι δύο ομάδες που θα διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία είναι αναμφίβολα ο Πάγος και η Λάβα Εμπορίου. Οι δύο ομάδες μπορεί να μην έχουν θέσει υψηλούς στόχους σε αντίθεση με άλλα σωματεία, όμως δεν θα χαριστούν σε κανέναν και θα πρέπει να... ματώνουν οι υπόλοιποι για  να πάρουν τη νίκη. Ο Πάγος και η Λάβα είναι δύο σωματεία τα οποία είναι οργανωμένα, με τις διοικήσεις του να κοιτούν πάντα το καλό των παικτών τους.

Τώρα στο αγωνιστικό μέρος, οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες-προκρίσεις, καθώς ο μεν Πάγος επικράτησε της Σύρου 2002 και η δε Λάβα επιβλήθηκε της Θύελλα στο μεγάλο ντέρμπι της Σαντορίνη. Οι δύο ομάδες έχουν την ψυχολογία και μπορούν ταυτόχρονα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Τέλος, ένα ακόμη ωραίο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου στη Νάξο με το Φιλώτι να φιλοξενεί την Άνω Μερά. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα. Οι Ναξιώτες με τον κ. Μιχαήλοβιτς στον πάγκο τους νιώθουν μία σιγουριά, αφού ο Σέρβος τεχνικός έχει την εμπειρία - έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες - αλλά και γνωρίζει πλέον  το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Τζιώβας μετά την ήττα-αποκλεισμό από τον Α.Ο. Μυκόνου, θέλει να  φύγει από τη Νάξο με θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο και οι γηπεδούχοι περιμένουν τον κόσμο τους να τους ενισχύσει στην προσπάθεια που θα καταβάλουν.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

1.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

ΚΟΡΦΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Σάββατο

01/10/16

14:45

   

2.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Κυριακή

02/10/16

11:00

   

3.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Κυριακή

02/10/16

12:15

   

4.

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Κυριακή

02/10/16

17:00

   

Γ'  ΕΘΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
(4η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

5.

ΙΑΛΥΣΟΣ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΙΑΛΥΣΟΥ

Σάββατο

01/10/16

16:00

   

K-16 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

6.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.

ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Σάββατο

01/10/16

16:45

   

7.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002

ΚΟΡΦΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κυριακή

02/10/16

15:00

   

K-16 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

8.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΟΥ

Κυριακή

09/10/16

11:00

   

K-16 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

9.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ

Κυριακή

02/10/16

10:15

   

10.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Τρίτη

04/10/16

17:00

   

K-14 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

11.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Παρασκευή

30/09/16

17:30

   

K-14 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

12.

Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΙΦΝΟΥ

Κυριακή

02/10/16

12:45

   

K-14 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

13.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Κυριακή

02/10/16

10:15