Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 3-0 του Φιλωτίου στο γήπεδο της Άνω Σύρου

Ένας... καυτός Α.Ο. Σύρου

  • Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2016 - 18:06
  • /   Eνημέρωση: 10 Οκτ. 2016 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Δύο στα δύο και μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα της Σύρου, αφού ο Α.Ο. Σύρου επικράτησε με 2-0 του Φιλωτίου στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Οι αθλητές του Γιώργου Ρούσσου έδειξαν για ακόμη μία φορά πως βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αφού το παιχνίδι ντέρμπι με το Φιλώτι το μετέτρεψαν σε παράσταση για... έναν.

Από την άλλη οι αθλητές του κ. Μιγιαήλοβιτς ήταν ανταγωνιστικοί και μάλιστα είχαν 1-2 καλές στιγμές μέχρι το 20', μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, από τον Αργυρό κατέρρευσαν και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν εντός του αγωνιστικού χώρου. Πολλοί οι διακριθέντες για τους γηπεδούχους, όπου οι περισσότεροι έδειξαν καλά δείγματα γραφής και πως μέρα με τη μέρα θα ανεβάζουν περισσότερους ρυθμούς.

Κράτησε για δεύτερο σερί ματς το μηδέν στην άμυνα

Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου και του Μάκη Βαρθαλίτη, εκτός από μία άκρος επιθετική ομάδα - έχει σημειώσει 5 τέρματα σε δύο αγώνες - δείχνει να ξέρει να κρατά το μηδέν στην άμυνα. Οι Συριανοί για δεύτερο σερί παιχνίδι δεν δέχθηκαν γκολ, αφού τόσο ο Βαμβακάρης όσο και το... δοκάρι όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν στην εστία.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας της Σύρου είναι πάρα πολύ καλή, αφού υπάρχουν αλληλοκαλύψεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κενοί χώροι.

 

Το φιλμ του αγώνα

Ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περίπου 250 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνω Σύρου, αφού Α.Ο. Σύρου και Φιλώτι πρόσφεραν πλούσιο θέαμα. Δύο γκολ και πάρα πολλές ήταν ο τελικός απολογισμός του πρώτου 45λεπτου.

4' ο Κώτσης έβγαλε παράλληλη πάσα με το τέρμα όμως την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί έδιωξαν τη μπάλα μακριά.

5' τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όπου ο Ραμπαβίλας έδωσε δίπλα του με το στήθος, όμως ο νεαρός Αργυρός δεν έκανε καλό σουτ, αφού η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξένου.

6' οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Νταή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

10' άουτ κατέληξε η κεφαλιά του Κώτση, έτσι η ομάδα της Σύρου έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

11' ο Νταής μπήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής του Βαμβακούρης, όμως το  ψηλοκρεμαστό το εξουδετέρωσε με υπερένταση ο γκολκίπερ του Α.Ο. Σύρου.

17' ο Ραμπαβίλας βγήκες απέναντι από τον Ξένο, όμως ο φιλοξενούμενος πορτιέρος πρόλαβε κι έπεσε στα πόδια του επιθετικού της ομάδας της Σύρου.

18' ο Μίρτσα με σουτ απείλησε την εστία του Ξένου, με τον τερματοφύλακα του Φιλωτίου να αποκρούει χωρίς πρόβλημα.

 20' ο Αργυρός με κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Μίρτσα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξένου για να ανοίξει το σκορ και να κάνει το 1-0 για λογαριασμό του Α.Ο. Σύρου.

24'υποδυγματική επίθεση από τους Συριανούς, αφού συνδυάστηκαν άψογα Μανουδάκης και Λούσσας με το δεύτερο να βρίσκει ωραία μέσα στην περιοχή τον Ραμπαβίλα και ο φορ της ομάδας της Σύρου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξένου για το 2-0.

30' άουτ κατέληξε η μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπονιάκου.

38' ο Μαραγκός με κεφαλικά έστειλε τη μπάλα άουτ.

41' νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Σύρου, όμως ο Ραμπαβίλας δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε με το κεφάλι και αυτή πέρασε άουτ.

43' με τις γροθιές απομάκρυνε ο Ξένος στο δυνατό σουτ του Λούσσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

45' ο Νταής εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα βρήκε σε σώματα παικτών του Α.Ο. Σύρο και κατέληξε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού όπως ήταν φυσικό να πέσει, αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν από τη μία να κρατήσουν τον υπέρ του 2-0 και στη συνέχεια με οργανωμένη επίθεση να κλειδώσουν τη νίκη. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως για ακόμη ένα ματς δεν ήταν σε καλή μέρα - όπως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος - και δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Το Φιλώτι έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 89' με τον Κοττάκη, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βαμβακούρη.

46' ο Ξένος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μίρτσα.

49' σε σώματα αμυντικών βρήκε η μπάλα και κατέληξε σε κόρνερ έπειτα το σουτ του Ραμπαβίλα.

50' άουτ πέρασε η κεφαλιά που πήρε ο επιθετικός της ομάδας της Σύρου.

53' ο Χούρος με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Ξένο.

69' στα χέρια του Ξένου κατέληξε η μπάλα στην κεφαλιά του Λούσσα.

74' Ο Βαμβακούρης χωρίς πρόβλημα απόκρουσε το σουτ του Νταη.

75' ο Ραμπαβίλας βγήκε μόνος στην κόντρα, όμως καθυστέρησε κι έδωσε την ευκαιρία στον Ξένο να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

79' μία ακόμη υποδειγματική αντεπίθεση για την ομάδα της Σύρου είχε ευτυχή κατάληξη, αφού οι παίκτες του Γιώργου Ρούσσου συνεργάστηκαν άψογα και σημείωσαν το 3-0. Ο Ραμπαβίλας είδε δίπλα του τον Μπαλόπιτα όπου ο δεύτερη αντί σουτ έδωσε ασίστ στον Λούσσα με τον μεσοεπιθετικό των Συριανών με πλασέ να νικά τον Ξένο.

89' μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να μειώσου το σκορ, καθώς είδαν τη μπάλα στο σουτ του Κοττάκη να σταματά στο δοκάρι του Βαμβακούρη.

91' άουτ το σουτ του Ευριπιώτη.

93' ο Χούρος βρέθηκε μόνος με τον Ξένο, όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τέρματος του Φιλωτίου.

Α.Ο. Σύρου (Γιώργος Ρούσσος): Βαμβακούρης, Μαραγκός, Τζορτανίδης, Μπάλλας, Αργρυρός, Μανουδάκης, Κώτσι (70' Μπαλόπιτας), Ρούσσος Κ. (46' Χούρος), Λούσσας (80' Κουκούλης), Εαμπαβίλας, Μίρτσα.

ΑΜΣ Φιλωτίου (Μιγιαήλοβιτς): Ξένος, Βερεσένογλου, Ρεγγινίδης, Μπονιάκος, Ζούλης, Μουστάκης (65' Raul, 75' λ.τρ. Λιοφάγος), Νταής, Κοττάκης Εμ., Vilson, Σκοπελίτης (55' Ευρυπιώτης), Μακρυμανώλης.