Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου επικράτησε του Πάγου στο τοπικό ντέρμπι της Α’ κατηγορίας με 1-2 στο γήπεδο της Άνω Σύρου

Έπαιξε με τη... φωτιά ο Α.Ο. Σύρου

  • Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, 2016 - 21:56
  • /   Eνημέρωση: 17 Οκτ. 2016 - 11:18
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Α.Ο. Σύρου διατήρησε το αήττητο επικρατώντας του Πάγου με 1-2 στο γήπεδο της Άνω Σύρου, παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, όμως προβλημάτισε με την απόδοσή του. Οι αθλητές του Γιώργου Ρούσσου παρουσίασαν ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο, με πολλά προβλήματα κυρίως στην μεσαία γραμμή, όπου κι εκεί έγιναν τα περισσότερα λάθη. Οι γραμμές δεν είχαν συνοχή και θα μπορούσαν να το είχαν πληρώσει... ακριβά στο τέλος του αγώνα, αλλά στάθηκαν τυχερή στο σουτ του Σταμούλη στο 86’, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Βαμβακούρη.

Από την άλλη πλευρά παρουσίασε το πρόσωπο το οποίο είχε στα δύο προηγούμενα ματς, με τους παίκτες να περιμένουν τον αντίπαλο, βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο η αντίδρασή τους ήταν φυσιολογική μετά την αποβολή του Σαμιωτάκη. Αλλά και πάλι η εικόνα τους δεν ήταν καλή για τρίτο συνεχόμενο ματς.

 

Πολλά τα λάθη

Για περισσότερα από 90 λεπτά οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου έκαναν... διαγωνισμό για το πιο θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Μπορεί οι αγωνιστικές συνθήκες να μην ήταν και οι καλύτερες, αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν αρκετά... μποφόρ, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, στο να μην μπορούν οι παίκτες και των δύο ομάδων να κάνουν μία πάσα στα δύο μέτρα. Οι περισσότεροι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου απογοητεύτηκαν με τα όσα είδαν, αφού περίμεναν τουλάχιστον να δουν ένα ωραίο θέαμα και από τις δύο πλευρές. Οι αθλητές είχαν περισσότερο στο μυαλό τους να διαμαρτυρηθούν, να φωνάξουν για κάποιο μαρκάρισμα για κάποια φάση και λιγότερο στο να παίξουν μπάλα. Από την μία υπήρχε μία ομάδα που ίσως να μπήκε με το... τουπέ του νικητή κι από την άλλη υπήρχαν παίκτες που είχαν την προκατάληψη ότι θα αδικηθούν.

Αυτός που τελικά έχασε δεν ήταν ο... Πάγος, αλλά το ποδόσφαιρο, αφού οι παίκτες δεν έχουν καταλάβει πως ένα τοπικό ντέρμπι δεν είναι παρά ένα παιχνίδι όπως τα άλλα. Ας ελπίσουμε πως στη συνέχεια η εικόνα των δύο Συριανών σωματείων να βελτιωθεί και να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο.

Τέλος, η κόκκινη κάρτα ίσως να ήταν υπερβολική για τους περισσότερους, αλλά αυτό το γνωρίζει καλύτερα ο “άρχοντας” του αγώνα, αφού ήταν κοντά στη φάση.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς

Αν ένα παιχνίδι ξεκινά με... γκολ τότε περιμένεις να δεις μία καλύτερη εικόνα κι από τις δύο πλευρές. Αντίθετα στο παιχνίδι του Πάγου με τον Α.Ο. Σύρου, όσο περνούσε ο χρόνο τόσο έπεφτε ο ρυθμός. Ο Α.Ο. Σύρου μετά το 0-1 έχασε μία – δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο ακόμη τέρμα και ο Πάγος εκμεταλλεύτηκε την μοναδική αμυντική αδράνεια των τυπικά φιλοξενούμενων και έφεραν το ματς στα ίσα. Στις στιγμές που δεν υπήρχαν λάθη, είχαμε και κάποιες καλές στιγμές, κυρίως από την πλευρά του Α.Ο. Σύρου, αφού ο Πάγος προσπαθούσε με τα μακρινά φάουλ του Μαραγκού, αλλά και με κάποια μακρινά σουτ να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Α.Ο. Σύρου στην γενική εικόνα ήταν καλύτερος δημιούργησε περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες, κι αν δεν υποτιμούσε το ματς ίσως να είχε καλύτερη εικόνα και να έπαιρνε μία πιο άνετη νίκη.

 

Το φιλμ του αγώνα

 

Ένα κακό γενικά παιχνίδι παρακολούθησαν οι 400 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνω Σύρου, αφού η δύναμη και τα... νεύρα επηρέασαν και τις δύο πλευρές. Πολλά και αβίαστα λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή, από τους παίκτες του Γιώργου Ρούσσου και Γιάννη Τζώρτζη.

Λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Α.Ο. Σύρου να κάνει την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ενώ από την άλλη πλευρά ο Πάγος δεν άλλαξε κάτι από ότι έχει παρουσιάσει τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

3’ ο Χούρος με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Ξιάρχο, όμως ο γκολκίπερ του Πάγου έδιωξε σε κόρνερ.

4΄ο Λούσσας μετά από ατομική ενέργεια με σουτ από τα περίπου 20 μέτρα νίκησε τον Ξιάρχο κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πάγου και με τον τρόπο αυτό άνοιξε ο Α.Ο. Σύρου το σκορ.

11’ ο Δημήτρης Μαραγκός έστειλε τη μπάλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στα χέρια του Βαμβακούρη.

20’ τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Ρούσσου με τον Χούρο να αστοχεί σε εξ’ επαφής κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

25’ ο Παράβαλος μετά τη σύγχυση μέσα στην περιοχή του Α.Ο. Σύρου και τα μεγάλα κενά που δημιουργήθηκαν ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βαμβακούρη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

32’ άουτ κατέληξε το σουτ του Μπαλόπιτα.

43’ ο Χούρους έπεσε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή μετά από επαφή που είχε με αμυντικό του Πάγου, ο κ. Βακόνδιος διέταξε να συνεχιστεί το ματς. Φάση ήταν στην κρίση του διαιτητή.

44’ άουτ κατέληξε το φάουλ του Δ. Μαραγκού.

45+’ με γροθιές έδιωξε τη μπάλα από τα καρέ του ο Ξιάρχος, έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χούρου από τα αριστερά.

 

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, οι δύο ομάδες συνέχισαν να κάνουν λάθη στο χρόνο του κέντρου, αν και το γρήγορο γκολ του Κώτσι, θα μπορούσε να είχε δώσει μία άλλη ώθηση τόσο στην ομάδα του, όσο και στους αντιπάλους.

47’ με το... καλημέρα ο Μανουδάκης είχε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξιάρχου.

49’ ο Κώτσις έπειτα την ωραία συνεργασία που είχε με τον Μαυράκη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πάγου και έβαλε και πάλι σε θέση... οδηγού την ομάδα του.

54’ ο κ. Βακόνδιος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Σαμιωτάκη έπειτα από μαρκάρισμα πάνω στον Ραμπαβίλα έξω από την μεγάλη περιοχή.

63’ άουτ πέρασε το σουτ του Μίρτσα.

65’ ο Ξιάρχος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ το τεχνικό σουτ του Παναγιώτη Ραμπαβίλα.

71’ ο Μουράι στάθηκε άτυχος στο σουτ που επιχείρησε καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Ξιάρχο και ο Α.Ο. Σύρου έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη.

83’ η μπάλα πέρασε άουτ στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουράι από τα αριστερά της επίθεσης του Α.Ο. Σύρου.

86’ ο Πάγος έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει στα ίσα για δεύτερη φορά το ματς και να πάρει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, καθώς ο Σταμούλης μετά από μία σέντρα – σουτ είδε τη μπάλα να περνά πάνω από τον Βαμβακούρη, αλλά να σταματά το δεξί κάθετό δοκάρι του τέρματος του Α.Ο. Σύρου.

90’ στα χέρια του Βαμβακούρη η μπάλα έπειτα το φάουλ που εκτέλεσε ο Δημήτρης Μαραγκός.

 

Α.Ο. Πάγου (Γιάννης Τζώρτζης): Ξιάρχος, Ζαφείρας, Αργυρός, Σαμιωτάκης, Μαραγκός, Παλαιολόγος (87’ Δαλέζιος), Π. Πρίντεζης, Τρόκα, Παράβαλος, Πάπιτσης, Μ. Πρίντεζης (73’ Σταμούλης).

Α.Ο. Σύρου (Γιώργος Ρούσσος): Βαμβακούρης, Μαραγκός, Κώτσαρης, Μπαλόπιτας (58’ Μουράι), Αργυρός, Μανουδάκης, Χούρος (46’ Μαυράκης), Κουκούλης (46’ Κώτσης), Λούσσας, Ραμπαβίλας Μίρτσα.