Μία αγωνιστική με ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι ομάδες με υψηλούς στόχους θα βρουν απέναντί τους δυνατούς αντιπάλους

Τοπικό ντέρμπι στη... Νάξο

  • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2016 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 27 Οκτ. 2016 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων συνεχίζεται και το πρόγραμμα της ερχόμενη αγωνιστικής περιλαμβάνει παιχνίδια ιδιαίτερης σημασίας. Ο πρωτοπόρος και αήττητος μέχρι στιγμής Α.Ο. Σύρου έχει ρεπό, κι έτσι ο Γιώργος Ρούσσος και ο Μάκης Βαρθαλίτης θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν κάποιες ανάσες στους παίκτες τους, αλλά ταυτόχρονα να δουλέψουν πάνω σε όποια κενά έχουν διαπιστωθεί. Η ομάδα της Σύρου έχει το απόλυτο αφού σε τέσσερις αγώνες έχει ισάριθμες νίκες και 12 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Θύελλα Καμαρίου και πέντε από τον Πανναξιακό που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

 

Επικίνδυνη έξοδο για Μύκονο

Η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη μετά την ήττα από την Θύελλα στο γήπεδο του Κόρφου με 0-1 θα βρει απέναντί του το ερχόμενο Σάββατο ακόμη μια ομάδα από την Σαντορίνη με τη διαφορά όμως είναι ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Φηρών. Η Λάβα στα μέχρι στιγμής παιχνίδια που έχει δώσει έχει παρουσιάσει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, μετρά δύο νίκες και μία ήττα στους τρεις αγώνες της καθώς έχει κάνει και το ρεπό. Από την άλλη πλευρά η Μύκονος έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα κι έχει κάνει το ρεπό κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μία απόσταση οκτώ βαθμών από την κορυφή. Οι Μυκονιάτες έχουν ξεκάθαρους στόχους φέτος, αφού θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα ώστε να επιστρέψουν στην Γ' Εθνική κατηγορία. Περιθώρια απώλειας βαθμών δεν έχει αφού έχει ανοίξει η... ψαλίδα με τον πρώτο, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, καθώς υπάρχουν περιθώρια επιστροφής.  Από την άλλη πλευρά η Λάβα με την ανανεωμένη της  ομάδα θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα και κάθε αγωνιστική δίνει τον καλύτερή της εαυτό. Το παιχνίδι είναι ανοικτό, αφού καμιά από τις δύο δεν έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Η Λάβα ως γηπεδούχος μπορεί να θεωρείται από κάποιους ότι μπορεί να πάρει το τρίποντο, όμως η Μύκονος έχει τις εμπειρίες και γνωρίζει πολύ καλά πως να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

 

Για τη νίκη Πανναξιακός και Φιλώτι

Στη Νάξο θα διεξαχθεί το ματς της... αγωνιστικής, καθώς το μεγαλύτερο νησί σε έκταση θα φιλοξενήσει το ματς του Πανναξιακού με το Φιλώτι. Η ομάδα του κ. Προμπονά προέρχεται από ήττα στη Σύρο, έπειτα την καλή εμφάνιση που είχε απέναντι στον Α.Ο. Σύρου, αφού δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Αντίθετα το Φιλώτι την προηγούμενη αγωνιστική αν και βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ από τον Πάγο, κατάφερε να αντιστρέψει της εις βάρος του κατάσταση και στο τέλος να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Πανναξιακός και Φιλώτι είναι δεδομένο ότι θέλουν τη νίκη, αφού καμιά από τις δύο δεν πρόκειται να... χαριστεί. Αγωνιστικά είναι ένα τοπικό ντέρμπι και θα υπάρξουν οι σκληρές και δυνατές μονομαχίες.  

Στη Σαντορίνη πάει ο Πάγος

Η Θύελλα Καμαρίου το Σάββατο θα έχει την ευκαιρία να πιάσει τον Α.Ο. Σύρου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αν καταφέρει να νικήσει  τον Πάγο. Η ομάδα του Καμαρίου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Α.Ο. Σύρου, έδειξε χαρακτήρα και πήρε τα επόμενα ματς κι έτσι αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνη στη δεύτερη θέση. Από την άλλη πλευρά ο Πάγος δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων, αφού μετρά ισάριθμες ήττες στα παιχνίδια που έχει δώσει. Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Γιάννη Τζώρτζη έχασε μία τεράστια ευκαιρία να πάρει τους πρώτους πόντους στο πρωτάθλημα, καθώς βρέθηκε να προηγείται του Φιλωτίου μέσα στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου με 0-2 στο 12'. Οι Συριανοί δεν έκαναν στη συνέχεια σωστή διαχείριση και στο φινάλε του αγώνα έχασαν και τον βαθμό της ισοπαλίας. Η αποστολή του Πάγου στη Σαντορίνη είναι δύσκολη, αλλά αν δείξει κάποια καλά στοιχεία μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν θέλουν να... πετάξουν την ευκαιρία και την 5η αγωνιστική να βρεθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκάτοικο τον Α.Ο. Σύρου.

 

 

 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(5η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

1.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ

Σάββατο

29/10/16

16:15

   

2.

ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΗΜ. ΓΗΠ. ΦΗΡΩΝ

Σάββατο

29/10/16

17:00

   

3.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Σάββατο

29/10/16

20:00

   

4.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ

Κυριακή

30/10/16

15:00

   

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(3η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

5.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ

Δευτέρα

31/10/16

16:00

   

6.

Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 - Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ

ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Σάββατο

05/11/16

19:00

   

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(3η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

   

7.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ

Σάββατο

29/10/16

15:00

   

8.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Κυριακή

30/10/16

15:00