Οι Νέοι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου επικράτησαν με 3-0 των Κυκλάδων κι έκαναν βήμα... πρόκρισης

Με το... αριστερό και οι νέοι

Το πάλεψαν, προσπάθησαν όμως τα Δωδεκάνησα ήταν ανώτερα και επικράτησαν της ΕΠΣ Κυκλάδων με 3-0 στην πρεμιέρα των αγώνων για το πρωτάθλημα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

Τα Δωδεκάνησα πήραν μία δίκαιη νίκη καθώς ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, καθώς οι παίκτες του κ. Μοστράτου πλήρωσαν ακριβά τα κυρίως αμυντικά τους λάθη. Βέβαια το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό καθώς γκολ άξιζαν να σημειώσουν και οι νέοι των Κυκλάδων, αλλά όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία την έχασαν στέλνοντας ή άουτ την μπάλα ή ο πολύ καλός γκολκίπερ Παρδαλός κρατούσε ανέπαφη την εστία του.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης το παιχνίδι είχε μία πάρα πολύ καλή εικόνα, αφού και οι δύο ομάδες ήταν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Άλλωστε τόσο οι Κυκλάδες όσο και παραδοσιακά οι Δωδεκανήσιοι κάνουν πολύ καλή δουλειά στα τμήματα των υποδομών τους. Το παιχνίδι το παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου, αλλά και εκπρόσωποι των δύο Ενώσεων. Από την πλευρά της ΕΠΣ Κυκλάδων στο γήπεδο της Παλαιάς Φωκαίας βρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ρένος Φρέρης, ο κ. Σιγάλας (πρώην πρόεδρος) και τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Παρούσης, Γαλανός, Παρίσης, και Λουκής.

Από εκεί και πέρα τα Δωδεκάνησα ευτύχησαν να προηγηθούν αρκετά νωρίς στο παιχνίδι, αφού άνοιξαν το σκορ πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του ματς και ταυτόχρονα οι παίκτες του κ. Θεοδώρου να αποκτήσουν και ένα μικρό ψυχολογικό πλεονέκτημα. Το σκορ βρήκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 1-0 προηγούμενους τους Δωδεκανήσιους παρά τις ευκαιρίες που χάθηκαν από πλευράς Κυκλάδων.

Στο δεύτερο μέρος, λίγο τα αμυντικά λάθη, λίγο το ανέβασμα της ομάδας πιο ψηλά αφού βγήκε για την ισοφάριση έφερε αυτό το 3-0 υπέρ των Δωδεκανήσιων.

 

 

 

Το φιλμ του αγώνα

 

3' η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στα Δωδεκάνησα, καθώς ο Κόκκαλης είδε μέσα στην περιοχή τον Καραμανώλη κι έπειτα την αδράνεια των παικτών του κ. Μοστράτου το έργο του έγινε πιο εύκολο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.

4' Οι Κυκλαδίτες με φάουλ προσπάθησαν να... πατήσουν περιοχή όμως δεν ήταν καλά εκτελεσμένο και η μπάλα πέρασε άουτ.

5' ο Πρεβόλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε σώματα αμυντικών και ο Παρδαλός έδιωξε τη μπάλα μακρά.

6' και πάλι ο Προβόλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν κατέβασε τη μπάλα  όπως θα ήθελε κι έτσι χάθηκε μία ακόμη καλή στιγμή για τις Κυκλάδες.

9' Οι Δωδεκανήσιοι άνοιξαν τον σκορ με τον Μαγιόγλου. Αρχικά ο Κόκκαλης έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Μανδηλαρά, ο οποίος δεν έδιωξε σωστά κι έδωσε την ευκαιρία στον ανενόχλητο Μαγιόγλου να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0.

17' ο Πρεβόλη με ωραίο σουτ λίγο ήθελε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Παρδαλός με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα μακριά.

27' τεράστια ευκαιρία για να γίνει το 1-1 έχασαν οι Κυκλάδες καθώς η μπάλα στην κεφαλιά του Πρεβόλη έπειτα τη σέντρα του Μπομπάι πέρασε σύριζα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παρδαλού.

39' ο κ. Μοστράτος θέλοντας να δώσει ώθηση στην ομάδα του πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου τον Λιέα στη θέση του Φώσκολου.

46' Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο τεχνικός της Μικτής Κυκλάδων πέρασε στο παιχνίδι τον Μαρουδιά στη θέση του Βαρθαλίτη.

48' ο Τζουανάκης με χαμηλή εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μανδηλαρά και τα Δωδεκάνησα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

49' νέα μεγάλη ευκαιρία για τα Δωδεκάνησα, αυτή τη φορά ο Κόκκαλης έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή των Κυκλάδων και χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες για να διώξουν οι αμυντικοί.

51' οι Κυκλαδίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για γκολ με τον Στεφανόπουλο, ο παίκτης του κ. Μοστράτου έπειτα από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Παρδαλό, ο οποίος όποτε έχει χρειαστεί έχει επέμβει με τον καλύτερο τρόπο.

53' στα σώματα των αμυντικών της ΕΠΣ Κυκλάδων σταμάτησε το πολύ φιλόδοξο από πλεονεκτική θέση σουτ του, Μάγιογλου.

56' άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Θδωρή, από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

57' οι Δωδεκανήσιοι μετά από παράλληλη σέντρα "φωνάζουν" για χέρι μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής είχε αντίθετη άποψη και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

64' τα Δωδεκάνησα με την κεφαλιά του Καραμανώλη έβαλαν την βάσεις για μία μεγάλη νίκη, αφού έκαναν το 2-0.

65' αλλαγή στο παιχνίδι καθώς εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Στεφανόπουλος και τη θέση του πήρε ο Κατσικαλάκης.

70' αλλαγή και για τα Δωδεκάνησα καθώς εκτός πέρασε ο Θοδωρής και στο παιχνίδι μπήκε ο Αλαβέρας.

71' διπλή χαμένη ευκαιρία για τα Δωδεκάνησα, αρχικά ο Μάγιογλου έπεια από λάθος γύρισμα απέκρουσε προσωρινά ο Μανδηλαράς και στην συνέχεια ο Καραμανώλης έστειλε τη μπάλα άουτ.

72' εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Καραμανώλης και τη θέση του πήρε ο Καραμούζης.

81' ο Καραμούζης δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Δωδεκανησίων καθώς μετά την αδράνεια στην άμυνα των Κυκλάδων με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

82' ο Αυγουστάκης πέρασε όποιον βρέθηκε στο... διάβα του, όμως το σουτ που επιχείρησε στη συνέχεια κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Αν η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα του Μανδηλαρά τώρα θα μιλούσαμε για ένα φανταστικό από θέμα ενέργειας κι εκτέλεσης γκολ.

 

ΕΠΣ Δωδεκανήσου - ΕΠΣ Κυκλάδων

Σκόρερ: 9' Μάγιογλου, 64' Καραμανώλης, 81' Καραμούζης

Αποβολές: -

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Παρδαλός, Αρετόγλου, Κεχαγιόγλου, Αμπελάς, Πότσης, Θοδωρής (70' Αλαβέρας),  Κόκκαλης, Μαγιόγλου, Καραμανώλης (70' Καραμούζης), Τζουανάκης, Αυγουστάκης.

Στον Πάγκο ήταν οι: Αλαβέρας, Πιστόλας, Λάντζιος, Φουκαράς, Κορκής, Καραμούζης, Κουλουμπρής.

ΕΠΣ Κυκλάδων: Μανδηλαράς, Στεφανόπουλος (65' Κατσικαλάκης), Κοτσιπετσίδης, Βουτσίνος, Σέργης, Βαρθαλίτης (46' Μαρουδιάς), Μπομπάι, Κανιούρας, Φώσκολος (39' Λιέας), Κωνσταντινίδης, Πρεβόλης.

Στον Πάγκο ήταν οι: Πρίντεζης, Λιέας, Μαρουδιάς, Ψυλλιάς, Κατσικαλάκης, Δριμαλάς.