Η ΕΠΣ Κυκλάδων (παίδες) επικράτησαν με 7-2 της αντίστοιχης ομάδας της Λέσβου

Παίδες για... φίλημα

  • Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 10 Ιαν. 2017 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με το ευρύ 7-2 πέρασε το εμπόδιο της ΕΠΣ Λέσβου, αφού οι παίδες του κ Μοστράτου ήταν καταιγιστικοί και σκόρπησαν στους... πέντε ανέμους τους αντιπάλους τους. Οι Κυκλαδίτες ήταν αυτοί που από το πρώτο λεπτό είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι αθλητές του κ. Μοστράτου έδειξαν για ακόμη μία φορά πως ήταν αυτή η ομάδα που έπρεπε να τερματίσει πρώτη, καθώς έναν άτυχο ματς με τα Δωδεκάνησα και χάρη στις δύο αποβολές (δίκαιες) χάθηκε το δικαίωμα αυτό. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο πως αθλητές από τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα από την ομάδα των παίδων θα είναι μέσα στην αποστολή της Περιφερειακής ομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι οι παίδες σημείωσαν επτά τέρματα και θα μπορούσαν να είχαν βάλει ακόμη 1-2 αν δεν ήταν άτυχοι και η μπάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι.

 

Το φιλμ του αγώνα

3' οι Κυκλαδίτες με το... καλημέρα στο ματς άνοιξαν το σκορ καθώς ο Γκούφας με πλασέ έκανε το 1-0.

10' μεγάλη ευκαιρία για τους Κυκλαδίτες με τον Παντελαίο, ενώ στη συνέχεια της φάσης οι παίκτες του κ. Μοστράτου ζήτησαν πέναλτι σε χέρι μέσα στην περιοχή.

28' ο Φρέρης βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ της ΕΠΣ Λέσβου όμως ο Κιοβρέρκης αρχικά έβγαλε τη μπάλα, όμως στην επαναφορά ο Παντελαίος με πλασέ έκανε το 2-0.

30' η ΕΠΣ Λέσβου μείωσε σε 2-1, καθώς μετά από βαθύ γέμισμα από εκτέλεση φάουλ στο κέντρο του γηπέδου ο Κρητικός βρέθηκε αμαρκάριστος και με πλασέ νίκησε τον Πανταζή.

37' ο Παντελαίος με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 3-1 για την ομάδα του κ. Μοστράτου.

39' ο Λέκκας με κάθετη πάσα βρήκε τον Παντελαίο και ο δεύτερος σημείωσε ο τρίτο του προσωπικό τέρμα στο παιχνίδι και ανέβασε το σκορ στο 4-1 για την ΕΠΣ Κυκλάδων.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους Κυκλαδίτες να έχουν μετατρέψει τον ματς σε παράσταση για... έναν.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και ο Φρέρης στο 50' με πλασέ από πλεονεκτική θέση έκανε το 5-1.

52' άτυχος ο Παντελαίος στην φάση αυτή αφού είδε τη μπάλα έπειτα το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κιοβρέκη.

60' οι παίδες της ΕΠΣ Λέσβου μείωσαν σε 5-2 έπειτα την εκτέλεση φάουλ του Πουλιάνου, ο Πανταζής αν και προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα δεν τα κατάφερε.

63' ο Λέκκας με ωραία εκτέλεση κόρνερ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Παντελαίο ο οποίος με πλασέ έκανε το 6-2.

74' ο Ευμορφόπουλος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 7-2 για τις Κυκλάδες.

 

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Πανταζής, Μανδηλαράς, Πάπα, Γαληνός, Κοιλιακούδης, Σκιαδάς, Φρέρης (57΄ Φρατζεσκάκης), Ξυδάκης (49' Καράβελας), Παντελαίος (66' Ευμορφόπουλος), Λέκκας (59' Καλαβρός), Γκούφας ( 66' Αρκουλής).

Στον Πάγκο ήταν: Ρείσης, Βαμβακούσης Ευμορφόπουλος, Καραβέλας, Φρατζεσκάκης, Αρκουλής, Καλαβρός.

ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ: Κιοβρέκης, Παπαδόπουλος (41' Λέλεκας), Διμπάμπης, Καλαμπόκας, Ιστρέφι, Πουλιανός,  Τζινιέρης ( 50' Μαγιάκης), Γαβαλάς, Κρητικός (78' Δουβαλέτας), Στρογγυλός ( 78' Αναγνώστου),  Πρωτούλης ( 76' Ανδρειώτης).

Στον Πάγκο ήταν: Λέλεκας, Μαγιάκης, Αναγνώστου, Κοκαλέλλης, Δουβαλέτας, Ανδρειώτης, Καραβατάκης, Αφαλωνιάτης. 

 

 

Ήττα των νέων από τη Λέσβο

Οι Νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες δεν κατάφεραν να διπλαρώσουν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα της Προεπιλογής των Εθνικών ομάδων, καθώς ηττήθηκαν από την Λέσβο με 0-2.

Αγωνιστικά ήταν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα λόγω καιρού. Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης πέρασε χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πετύχει κάτι καλό, αλλά ούτε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη οι νέοι της Λέσβου ήταν πιο αποφασισμένοι και δημιούργησαν τις συνθήκες για μία μεγάλη νίκη.

Στο 49' Δρακούλης με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ψύλλια.

Στο 81' ο Πρεβόλης πέρασε την μπάλα από τον γκολκίπερ αλλά αυτή πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στην ύστατη προσπάθεια για ισοφάριση η τύχη γύρισε την πλάτη στα παιδιά του Γ. Μοστράτου.

Στο 87' σε σέντρα από δεξιά και ενώ ο Πρεβόλης περίμενε ολομόναχος να την σπρώξει στα δίκτυα, παρενεβλήθη ο Λιέας που δεν είχε δει τον συμπαίκτη του και άθελα του,του πήρε την μπουκιά από το στόμα και στην αντεπίθεση ο Πλουμής περνώντας και τον τερματοφύλακα τελείωσε το ματς, κάνοντας το 0-2.

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Ψύλλιας, Βαρθαλίτης ( 46' Μπομπάι), Κοτσιπετσίδης, Σέργης, Βουτσίνος (71' λ.τ. Δριμάλας), Γκιόκα, Στεφανόπουλος, Κάνιουρας, Λιέας, Κωνσταντινίδης (46' λ.τ Πρίντεζης), Πρεβόλης.

Στον Πάγκο ήταν: Σαρρής, Μανδηλαράς, Κατσικαλάκης, Μαρουδιάς.

ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ: Τσούκας, Καπετάνιος, Ντέμο, Πατράκης, Μαμουλέλλης, Σαντορινιός, Ασβεστάς (75' Κατσακούλης), Ευαγγελέλλης, Πλουμής ( 90' Δασκαλόπουλος), Δρακούλης, Νομίδης ( 88' Σαμιώτης).

Στον Πάγκο ήταν:  Βερλάκου, Χατζηαθανασίου, Πολύζος, Χλέτσος

 

 

 

Οι παίδες του Κ. Μοστράτου διέλυσαν της ΕΠΣ Σάμου καθώς σημείωσαν πέντε τέρματα

Ομάδα.. πέντε αστέρων

Ομάδα με... πλούσιο ταλέντο είναι αυτή την νέων, αφού με χαρακτηριστική άνεση επικράτησαν με 0-5 της ΕΠΣ Σάμου.

Οι Κυκλαδίτες είχαν επιβάλει πλήρως του ρυθμός τους και σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν απολύθηκαν. Μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει περισσότερα τέρματα καθώς έχασαν κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, οι Κυκλαδίτες μετά το πρώτο 10λεπτο επέβαλαν το ρυθμό τους και χάρη στο τέρμα που σημείωσαν στο 16' ... λύθηκαν τα πόδια τους αφού απέβαλαν το άγχος.

Ο Ρεΐσης με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Καμίλη από πλεονεκτική θέση και οι Κυκλάδες άνοιξαν το σκορ στο ματς.

Το σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε και οι Κυκλάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1. Αυτό βέβαια τους έδινε μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά και την ψυχολογία να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε αφού οι Κυκλάδες είχαν τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα σε δύο διαδοχικές φάσεις, το κάθετο δοκάρι του Καμίλη δεν διεύρυνε το σκορ για τους φιλοξενούμενος. Τα σουτ του Φρέρη και του Ευμορφόπουλου στο 52ο λεπτό κατέληξαν αμφότερα στο δοκάρι των Σαμιωτών με το 0-1 να παραμένει. Η πίεση όμως επέφερε καρπούς με το 0-2 να γίνεται λίγα λεπτά αργότερα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.Η πίεση όμως επέφερε καρπούς με το 0-2 να γίνεται λίγα λεπτά αργότερα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Σκιαδάς με σουτ από τα 20 μέτρα έστειλε την μπάλα στην πάνω γωνία της εστίας και από εκεί στο βάθος των διχτύων του Καμίλη.

Με την ψυχολογία στα ύψη το 0-3 ήταν αναμενόμενο και συνέβη στο 70’. Ο Φρέρης ανετράπη στην περιοχή από τον Καμίλη με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα ανέλαβε εύστοχα ο Λέκκας για να γράψει το 3-0 για τις Κυκλάδες. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε απότομα με το 0-4 να γίνεται στο 78΄με τον Φρατζεσκάκη και το 0-5 ένα λεπτό αργότερα με ατομική προσπάθεια του Γκούφα. 

 

Το φιλμ του αγώνα

8' άουτ πέρασε το σουτ του Λέκα.

16' ο Ευμορφόπουλος με ωραία κάθετη πάσα είδε τον Ρεΐση και ο δεύτερος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Καμίλη (0-1). 

38'  ο Φρέρης βρήκε παράλληλα με την περιοχή και επιχείρησε σέντρα -σουτ με τη μπάλα να περνά κοντά από το τέρμα του Καμίλη. Οι Κυκλάδες στην φάση αυτή θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει ακόμη ένα τέρμα.

39' πολύ καλό σουτ από πλευράς Λέκκα για την ΕΠΣ Κυκλάδων, όμως ο Καμίλης με υπερένταση κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τους Κυκλαδίτες να προηγούνται με 0-1 στο σκορ, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ρεΐσης στο 16' έπειτα την κάθετη πάσα του Ευμορφόπουλου.

45' πρώτη καλή στιγμή για την Σάμο στο παιχνίδι ο Ντεμάι βγήκε μόνος με τον Πανταζή, όμως ο γκολκίπερ της ομάδας των Κυκλάδων με ωραία ενέργεια κράτησε το μηδέν για την εστία του.

52' τεράστια ευκαιρία για τους Κυκλαδίτες χάθηκε με τη μπάλα και την τύχη να τους γρυνά δύο φορές την... πλάτη. Αρχικά ο Φρέρης εκτέλεσε φάουλ από πλεονεκτική θέση, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καμίλη και στη συνέχεια ο Ευμορφόπουλος στην επαναφορά με σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

57' Αλλαγή για τις Κυκλάδες εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Ρεΐσης και τη θέση του πήρε ο Γκούφας

60' αλλαγή για τη Σάμο εκτός αγώνα πέρασε ο Σταμέλος και τη θέση του πήρε ο Μανωλιός

64' αλλαγή για τις Κυκλάδες εκτός πέρασε ο Ευμορφόπουλος και τη θέση του πήρε ο Φρατζεσκάκης

68' ο Σκιαδάς με σουτ από τα 20 μέτρα έστειλε τη μπάλα στη πάνω γωνία του Καμίλη. Με το τέρμα αυτό οι Κυκλάδων κάνουν βήμα... νίκης (0-2).

69' ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Φρέρη, όμως ο Καμίλης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

70' ο Φρέρης μπήκε μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Καμίλη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε κι εκτέλεσε εύστοχα ο Λέκκας για να κάνει το 0-3.

73' αλλαγή για τις Κυκλάδες εκτός πέρασε ο Ξυδάκης και πέρασε στη θέση του ο Καλαβρός

73' εκτός για τη Σάμο πέρασε ο Φερφελής και τη θέση του πήρε ο Λίνκοφ.

78' ο Φρατζεσκάκης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-4.

79' ο Γκούφας μετά από ατομική προσπάθεια από αριστερά πλάσαρε από διαγώνια θέση για το 0-5.

 

ΕΠΣ Σάμου - ΕΠΣ Κυκλάδων (παίδες) 0-5

Διαιτητής: Μπερέτας Νικόλαος

Α'  Βοηθός: Γκούβας Χρήστος

Β' Βοηθός: Μπαλιάγκα Ευδοξία

Συνθέσεις         

ΕΠΣ Σάμου:  Καμίλης, Χατζηανδρέου, Γιάννου, Μάρκου, Σεχάι, Ψαρρός, Σταμέλος (60' Μανωλιός), Λούπο, Κούβαρης, Φερφελής, Ντεμάι.

Στον Πάγκο ήταν: Ρούστας, Βάλης, Καραμαρούδης, Τριτσινιώτης, Σουρρής, Μανωλιός,  Λίνκοφ. 

ΕΠΣ Κυκλάδων: Πανταζής, Μανδηλαράς, Πάπα (80' Βαλέρης), Γαληνός, Κοιλιακούδης,  Σκιαδάς, Ρεΐσης (57' Γκούφας), Ξυδάκης, Ευμορφόπουλος (64' Φρατζεσκάκης),  Λέκκας, Φρέρης.

Στον Πάγκο ήταν: Βαλέρης, Καλαβρός, Γκούφας, Βαμβακούσης, Φρατζεσκάκης, Αρκουλής.

Το πρώτο... τρίποντο για τους νέους

Οι Κυκλαδίτες ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν με 0-3 της ΕΠΣ Σάμου, σε ένα ματς που οι παίκτες του κ. Μοστράτου είχαν επιβάλει το ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα.

Οι Κυκλαδίτες έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να φτάσουν στη νίκη και να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση μετά την ήττα από τα Δωδεκάνησα.

Αγωνιστικά ήταν ένα αρκετά καλό παιχνίδι, αν και στο ξεκίνημά του ήταν ένα μέτριο ποιοτικά ματς. Στα πρώτα λεπτά τις αναμέτρησης οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να σκιαγραφήσουν η μία την άλλη κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Οι Κυκλαδίτες μετά τον ωραίο συνδυασμό του Κανιούρα και του Πρεβέλη, ο Λιεάς έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ νίκησε τον Μαρμαρά στο 22'. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους παίκτες του κ. Μοστράτου, που αν και είδαν τους Σαμιώτες να χάνουν κάποιες ευκαιρίας, σφράγισαν τη νίκη και απέκτησαν τους πρώτους τους βαθμούς.  

 

Το φιλμ του αγώνα

22' με ωραίο κοντινό πλασέ του Λιέα οι Κυκλάδες άνοιξαν το σκορ απέναντι στη ΕΠΣ Σάμου. Πριν την επίτευξη του τέρματος Κανιούρας και Πρεβόλης συνδυάστηκαν πάρα πολύ ωραία.

40' άτυχοι οι Κυκλάδίτες αφού είδαν την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Μαρμαρά στο σουτ του Κανιούρα.

43' ο Κωνσταντινίδης με ωραία κάθετη πάσα είδε τον Πρεβόλη και ο δεύτερος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαραμαρά για το 0-2.

73' ο Γκιόκας με πλασέ έπειτα την ασίστ του Πρεβόλη διαμόρφωσε το τελικό 0-3 για τις Κυκλάδες.  

ΕΠΣ Σάμου - ΕΠΣ Κυκλάδων (Νέοι) 0-3

Διαιτητής: Μανιώτης Δημήτριος
Βοηθοί: Νίκας Γεώργιος, Μπαλιάγκα Ευδοξία

ΕΠΣ Σάμου: Μαρμαράς, Ράπτης, Πλακίδας, Ζορμπάς, Χατζηανδρέου (80' Κουκούβλης), Δημητρίου, Σεχάι (65' Κατέχης), Κατζιώτης, Αμυρσώνης, Γεωργαντζιάς (50' Κουλουκιώτης), Παπαθανασίου.

Στο Πάγκο ήταν: Τσιμπίδης, Ελευθερόγλου, Θεοδωράκης, Παμφίλης.

ΕΠΣ Κυκλάδων: Ψύλλιας, Βαρθαλίτης, Κοτσιπετσίδης, Σεργής, Βούτσινος, Κανιούρας, Γκιόκα, Κωνσταντινίδης (55' Πρίντεζης), Λιέας (65' Κατσικαλάκκης), Πρεβόλης, Στεφανόπουλος (80' Σαρρής).

Στο Πάγκο ήταν: Μαρουδιάς, Μανδηλαράς, Μπομπάι, Δριμάλας.