Η ΕΠΣ Κυκλάδων ολοκλήρωσαν με νίκη επί της ΕΠΣ Χίου 2-0 τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων

Με νίκη έκλεισαν οι… παίδες

  • Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2017 - 16:43
  • /   Eνημέρωση: 12 Ιαν. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τα παιδιά του κ. Μοστράτου έκλεισαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων καθώς επικράτησαν με 2-0 της Χίου.

Οι Κυκλαδίτες απέδειξαν όχι μόνο ότι διαθέτουν μία εξαιρετική ομάδα, αλλά και πως άδικα έχασαν την πρώτη θέση του ομίλου αφού ηττήθηκαν στην πρεμιέρα των αγώνων από τα Δωδεκάνησα με 1-3. Οι παίδες των Κυκλάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν προηγηθεί με 1-0, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι Δωδεκανήσιοι πίεσαν περισσότερο, αλλά και η ομάδα του νομού μας έμεινε με εννέα (9) παίκτες.

Τώρα όσον αφορά το ματς των Κυκλάδων με τις Χίου, οι δύο ομάδες… κόλλησαν στο μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι δύο τεχνικοί είχαν αποφασίσει να παίξουν αμυντικά, αλλά και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν, καθώς την ώρα του αγώνα επικρατούσε δυνατός άνεμος.

Στο δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα των Κυκλάδων ανέβασε την πίεση ψηλά, ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και μετά το 1-0 που σημειώθηκε από τον Μανδηλαρά στο 56’ κυριάρχησαν στο παιχνίδι.

Στο 64’ οι Κυκλαδίτες είδαν την τύχη να τους γυρνά την… πλάτη, αφού το σουτ του Παντελαίου σταμάτησε στο δοκάρι του Καββαδά.

67’ ο Παντελαίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε την άσπρη Βούλα. Την εσχάτη των εκτέλεσε εύστοχα ο Λέκκας, αφού νίκησε τον Καββαδά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τις Κυκλάδες.

 

Το φιλμ του αγώνα

2’ ο Φρέρης στην προσπάθειά του να διώξει λίγο ήθελε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πανταζή.

3’ στα χέρια του Καββαδά η μπάλα έπειτα την χλιαρή κεφαλιά του Παντελαίου.

6’ με γροθιές έδιωξε ο γκολκίπερ της Χίου την κεφαλιά που πήρε ο Παντελαίος.

22’ με υπερένταση ο Καββαδάς απόκρουσε την κεφαλιά του Γαληνού έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Λέκκα.

31’ με διαγώνιο σουτ ο Γαληνός προσπάθησε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Χίου, όμως και πάλι ο Καββαδάς κράτησε το μηδέν για την εστία του.

45’ άουτ πέρασε το σουτ του Ψυχιά.

56’ Ο Μανδηλαράς μετά την σθεναρή απομάκρυνση των αμυντικών της ομάδας της Χίου έστειλε με σουτ από τα 20 μέτρα στα δίχτυα του Καββαδά.

64’ άτυχος ο Παντελαίος αφού είδε τη μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε να σταματά στο δοκάρι του τέρματος της Χίου.

67’ ο Παντελαίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Λέκκας ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0.  

 

ΕΠΣ Κυκλάδων – ΕΠΣ Χίου 2-0

Σκόρερ: 56’ Μανδηλαράς, 67’ Λέκκας (πεν.)

Διαιτητές: Πανουτσης, Στάσης, Τριγάζης

ΕΠΣ Κυκλάδων: Πανταζής, Μανδηλαράς, Πάπα, Γαληνός, Κοιλιακούδης, Καράβελας, Γκούφας (73' Καλαβρός), Ξυδάκης, Παντελαίος, Λέκκας ( 74' Ρείσης), Φρέρης ( 37' λ.τ. Ευμορφόπουλος).

Στον Πάγκο ήταν: Φρατζεσκάκης, Ρείσης, Βαλέρης, Βαμβακούσης, Αρκουλής,

Ευμορφόπουλος, Καλαβρός

ΕΠΣ Χίου: Καββαδάς, Σεζένιας (68' Κλαδιάς), Ντετάι (75' Σαχίνι), Δελερές, Γιανναράς, Ντέντα, Γατζούδης ( 75' Σινάνι), Πρέλιας, Ψυχιάς, Μουντές ( 63' λ.τ. Κακούσιος),, Βάσσης-Κουτσοδόντης ( 75΄ Κρουσουλούδης).

Στον Πάγκο ήταν: Κακούσιος, Στρουμπάκης, Σινάνι, Πούλος, Σαχίνι, Κλαδιάς, Κρουσουλούδης.

 

Ήττα για τους νέυς

Οι νέοι των Κυκλάδων αν και κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτεροι δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην αντίστοιχη ΕΠΣ Χίου, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα δύο γκολ που σημείωσαν πριν ακόμη να συμπληρωθούν τα 20 λεπτά αγώνα. Το σκορ στο παιχνίδι και για την Χίο άνοιξε ο Νικολόπουλος μόλις στο 3’ με φάουλ από το κέντρο του γηπέδου. Στο 18’ ο Γεωργίτσης έκανε το 2-0 κι από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος του αγώνα οι Κυκλάδες είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση αφού αρχικά μείωσαν σε 2-1 στο 25’ με τον Λιέα, όμως όσες ευκαιρίες κι αν δημιουργήθηκαν χάθηκαν, με αποτέλεσμα να παραμείνει το σκορ του 25’.

Τέλος, οι Κυκλάδες έχασαν μοναδική ευκαιρία να νικήσουν και να κλείσουν το τουρνουά θετικά, καθώς ήταν καλύτεροι από τη Χίο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

 

Το φιλμ του αγώνα

3’ ο Νικολόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το κέντρο του γηπέδου περίπου άνοιξε το σκορ για την Χίο κάνοντας το 1-0. Η μπάλα πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας των Κυκλάδων χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

18’ η Χίος με τον Γεωργίτση μετά από διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.

24’ ευκαιρία για τους Χιώτες με τν Ξυλά, η μπάλα πέρασε μετά το ψυλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε άουτ.

25’ ο Λιέας με κοντινή προβολή μετά την ωραία προσπάθεια του Πρεβόλη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και οι Κυκλάδες μείωσαν σε 2-1.

34’ ο Μπομπάι μετά την προσπάθεια και το σουτ του Λιέα έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, καθώς η μπάλα σταμάτησε στα χέρια του γκολκίπερ της Χίου.

36’ νέα ευκαιρία για τις Κυκλάδες με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κανιούρα.

38’ ο Μανδηλαράς βγήκε και μάζεψε την τελευταία στιγμή τη μπάλα πριν ο Τσάκος αποκτήσεις πλεονέκτημα.

41’ άουτ πέρασε το σουτ από πλεονεκτική θέση του Πρεβόλη.

50’ άουτ κατέληξε το σουτ του Πρεβόλη.

66’ με τις γροθιές απομάκρυνε ο Αργυρούδης το καλοκτυπημένο φάουλ του Πρεβόλη.

80’ ο Μανδηλαράς για ακόμη μία φορά πρόλαβε τον Τσάκο.

87’ άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Κάνιουρα.