Η Άνω Μερά ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τη νίκη μέσα στη Σύρο μετά το 0-1 επί του Πάγου

Τρίποντο… ελπίδας

Η Άνω Μερά «πέρασε» από τη Σύρο επικρατώντας του Πάγου με 0-1 έπειτα από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με πολλά λάθη κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το τρίποντο που πήραν στη Σύρο διατηρήθηκαν σε τροχιά τίτλου, αφού προς στιγμήν μείωσαν τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από την κορυφή μιας και ο Α.Ο. Σύρου είχε εκτός έδρας ματς. Αγωνιστικά τώρα, το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, αν και υπήρχαν κάποιες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, όμως μόνο η μία ομάδα προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Οι Συριανοί αν και ήθελαν τη νίκη, ώστε να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως δεν είχαν αγωνιστικό πλάνο στο παιχνίδι τους, αφού προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να επιτεθούν. Οι περισσότερες προσπάθειες των παικτών του Πάγου ξεκινούσαν με βαθιές μπαλιές από την άμυνα με αποτέλεσμα οι αμυντικοί της Άνω Μεράς να κόβουν εύκολα τη μπάλα. Στις λιγοστές καλές φάσεις που είχε η ομάδα της Σύρου, οι παίκτες του Γιάννη Τζώρτζη δεν σημάδεψαν σωστά αφού και οι τρεις καλές ευκαιρίες που είχαν κυρίως στο πρώτο μέρος, η μπάλα πέρασε πάνω ή δίπλα από το δοκάρι του Τζάβρα.

Από την άλλη πλευρά η Άνω Μερά είχε αρκετές ευκαιρίες για να κλειδώσει νωρίτερα τη νίκη, αλλά και να πετύχει περισσότερα από το ένα τέρμα που σημείωσε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ευκαιρίες, δύο δοκάρια και καλύτερη αγωνιστική παρουσία. Το ματς ξεκίνησε με το δοκάρι του Κολιόπουλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο πρώτο λεπτό. Με την συμπλήρωση των 25 λεπτών η Άνω Μερά είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Θοεχάρης πριν συμπληρωθούν τα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης έπειτα από μία ωραία φάση σε δημιουργία και εκτέλεση.

 

Το φιλμ του αγώνα

1΄ με μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το ματς αφού ο Κολιόπουλος στάθηκε άτυχος με το απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, καθώς ο παίκτης της Άνω Μεράς είδε τη μπάλα να σταματά το οριζόντιο δοκάρι του Πρίντεζη Μάρκου.

4΄ άουτ πέρασε το σουτ του Θεοχάρη.

15΄ ο Πάγος έχασε μία αρκετά καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αφού με «αποτυχημένο» ανάποδο ψαλίδι του Μουλίδη η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Μπαραγκέ ο οποίος με σουτ την έστειλε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζάβρα.

17΄ο νεαρός γκολκίπερ του Πάγου δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει τη μπάλα στο σουτ του Γιόγιου.

19΄άουτ πέρασε το σουτ του Τρόκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

25΄ ο Γιόγιος βγήκε μόνος απέναντι στον Πρίντεζης, όμως ο νεαρός γκολκίπερ του Πάγου πρόλαβε κι έκλεισε με το σώμα του το τέρμα και κράτησε το μηδέν για την εστία του, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ

25΄ μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Κολιόπουλο υπήρξε σύγχυση μέσα στην μικρή περιοχή με τη μπάλα στο τέλος να χτυπά το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πρίντεζη.

34΄ ο Κολιόπουλος με διπλή προσπάθεια επιχείρησε να νικήσει τον νεαρό πορτιέρο του Πάγου, όμως η μπάλα αρχικά στο φάουλ βρήκε στο τοίχος και στη συνέχεια κατέληξε άουτ.

38΄ μεγάλη ευκαιρία για τους Συριανούς να ανοίξουν το σκορ με τον Αργυρό, όμως και πάλι η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τζάβρα.

43΄ ο Θοχάρης μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μίτσικα νίκησε με σουτ τον Πρίντεζη κι έστειλε τη μπάλα το «γάμα» της εστία του Πάγου (0-1).

51΄ ο Τζάβρας νίκησε στο τετ α τετ τον Μουλίδη και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

53΄ εύκολα και χωρίς πρόβλημα ο γκολκίπερ της Άνω Μεράς απέκρουσε το σουτ του Τρόκα.

55΄άουτ πέρασε η κεφαλιά του Μουλίδη.

58΄ο Μίτσικας έπεσε μέσα στην περιοχή με τον κ. Ζαράνη να διατάζει σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι, αφού δεν υπήρχε παράβαση.

59΄αψυμαχίες μεταξύ των παικτών του Πάγου και της Άνω Μεράς με τον «άρχοντα» του αγώνα να μην βάζει λάθος το χέρι στο τσεπάκι. Οι αψιμαχίες κράτησαν μερικά λεπτά και χάλασε η έως τότε μέτρια εικόνα του αγώνα.

73΄ με τις γροθιές έδιωξε ο Πρίντεζης το φάουλ του Καρφαρίδα.

75΄ο Τζάβρας χωρίς πρόβλημα απέκρουσε το σουτ του Μαραγκού.

78΄ο Θεοχάρης μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή του Πάγου, όμως την τελευταία στιγμή ο Μαυρομάτης έκοψε κι έδιωξε τη μπάλα μακριά.

85΄ ο Δήμας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο κ. Ζαράνης ακύρωσε το γκολ, μετά την υπόδειξη του Μουτάφη. Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ και πως κακός ακυρώθηκε.

 

Πάγος – Άνω Μερά 0-1

Σκορερ: 43’ Θεοχάρης

Διαιτητής: Ζαράνης, Α’ βοηθός Μουτάφης, Β’ βοηθός Ρούσσος Γ.

Αποβολές:-

Πάγος: Πρίνετζης Μάρκος, Ζαφείρας, Πρίντεζης Παναγιώτης (75’ Ρούσσος Κ.), Μαραγκός Δ., Μαυρομάτης, Τρόκα, Πρίντεζης Μ. Ελ Μπαραγκέ (56’ Παράβαλος), Μουλίδης, Σταμούλης, Αργυρός (56’ λ.τρ. Παράβαλος).

Άνω Μερά: Τζάβρας, Καρίμαλης (46’ Μπούμπουρης), Αβράμης, Τσινάς, Θεοχάρης, Χατζάκος, Μίτσικας (68’ Κωστόπουλος) Καρφαρίδας, Παστελόπουλος, Γιόγιος, Κολιόπουλος (46’ Δήμας).