Ο Α.Ο. Σύρου επικράτησε του Πάγου με το ευρύ 5-0 στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου

Μετέτρεψε το ντέρμπι σε… περίπατο

  • Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2017 - 23:05
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιαν. 2017 - 13:41
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ένα… υγιεινό περίπατο έκανε στο τοπικό ντέρμπι του νησιού ο Α.Ο. Σύρου, αφού το συγκρότημα των Ρούσσου – Βαρθαλίτη επικράτησε με 5-0 του Πάγου σε ένα ματς που ουσιαστικά κρίθηκε μόλις στο 2΄.

Η ομάδα του τεχνικού διδύμου ήθελε τη νίκη ώστε να διατηρηθεί ή ακόμη και να αυξήσει τη διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα από τη Λάβα και την Άνω Μερά. Μεγάλος πρωταγωνιστής των πρωτοπόρων ήταν ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας ο οποίος σημείωσε τα τέσσερα από τα πέντε τέρματα, αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες που αγωνίσθηκαν να μην υστερούν. Από τα θετικά της εμφάνισης των παικτών του Α.Ο. Σύρου ήταν η παρουσία των δύο νεαρών  που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα των Μαυράκη και Κατσούλη (πρώτη του συμμετοχή) και το τεχνικό δίδυμο να… τρίβει τα χέρια του, για τους ποιοτικούς μικρούς που διαθέτει.

Από την άλλη πλευρά ο Πάγος έμεινε από την αρχή του ματς πίσω στο σκορ και δεν είχε τις ψυχικές δυνάμεις για να αντιδράσει και να κυνηγήσει με αξιώσεις την ισοφάριση.

·         Στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από κοντά έδωσαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο Άκης Μπάιλας και ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Πρίντεζης.

 

Είχε τον έλεγχο κι έκανε ότι… ήθελε

Ο Α.Ο. Σύρου από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ήταν αυτός που έλεγχε το ματς, αφού κατάφερε στην πρώτη του ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Λούσσα στο 2΄και να έχει συνεχώς την μπάλα στην κατοχή του. Αγωνιστικά βέβαια το πρώτο ημίχρονο αν και το σκορ άνοιξε νωρίς δεν ήταν καλό, αφού ο Α.Ο. Σύρου είχε μία ανούσια πρωτοβουλία και είχε ίσως… κάτσει σε αυτό το 1-0. Στο πρώτο 45λεπτο υπήρχαν κάποιες καλές ευκαιρίες, όχι όμως τόσες όσοι θα περίμεναν μετά το γρήγορο τέρμα. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες των Ρούσσου – Βαρθαλίτη μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν γρήγορα το ματς και στη συνέχεια να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για το πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς. Οι τυπικά γηπεδούχοι αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή τους, έκαναν ότι ήθελαν εντός αγωνιστικού χώρου και έφτασαν σε μία… χαλαρή ευρεία νίκη.

Τέλος, οι παίκτες του Πάγου στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν απλά… παρατηρητές, αφού σε κανένα σημείο δεν κατάφεραν να αντισταθούν στις… ορέξεις του Α.Ο. Σύρου. Οι τυπικά γηπεδούχοι μπορεί ναι μεν να έφτασαν σ’ αυτό το 5-0, όμως δεν το έκαναν έπειτα από μία μεγάλη προσπάθεια. Αυτό φάνηκε κι από τις κινήσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο που μετά το 3-0 προσπαθούσαν να προσφέρουν περισσότερο θέαμα, αφού αντί να τελειώνουν τις φάσεις επιχειρούσαν το κάτι… παραπάνω.

 

 

Το φιλμ του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο αν και υπήρχαν κάποιες ευκαιρίες, σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο ποιοτικά, αφού ο μεν Α.Ο. Σύρου είχε μία ανούσια πρωτοβουλία κι από την άλλη ο Πάγος μετά το γρήγορο τέρμα που δέχθηκε δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

1΄ο Ζαφείρας με σουτ είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, όμως ο Συριανός ήταν στη σωστή θέση και δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει τη μπάλα.

2΄ο Λούσσας μετά την ασίστ του Κατσούλη, με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικητίδη.

14΄ο Κατσούλης με σέντρα από τα αριστερά όπως επιτίθετο ο Α.Ο. Σύρου έφερε τη μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, όμως ο γκολκίπερ του Πάγου με υπερένταση την έδιωξε μακριά.

17΄ο Ραμπαβίλας βρέθηκε φάτσα με το τέρμα όμως ο Νικητίδης βγήκε έγκαιρα του έκλεισε το οπτικό πεδίο και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

21΄με τις γροθιές έδιωξε ο τερματοφύλακας του Πάγου το σουτ του Λούσσα από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

23΄ο νεαρός Εφραίμ Μαυράκης με σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Πάγου, ο Νικητίδης πραγματοποίησε άστοχη έξοδο και ο φορ της ομάδας του Α.Ο. Σύρου έχασε τεράστια ευκαιρία να γράψει το 2-0.

28΄στα χέρια του Συριανού η μπάλα στο σουτ του Αργυρού.

40΄ο Ραμπαβίλας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ.

45+ τεράστια ευκαιρία για το 2-0 έχασε ο Α.Ο. Σύρου, αφού ο Ραμπαβίλας είδε τη μπάλα να του γυρνά την… πλάτη αφού στο σουτ που έπιασε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αυτή σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι του Νικητίδη.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η εικόνα του αγώνα άλλαξε αφού σημειώθηκαν ακόμη τέσσερα τέρματα, αλλά και υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ο κόσμος ζεστάθηκε πάρα το κρύο που επικρατούσε στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

47΄ο Ραμπαβίλας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να νικήσει τον Νικητίδη, όμως ο τερματοφύλακας του Πάγου ήταν στη σωστή θέση και απόκρουσε χωρίς πρόβλημα.

49΄ο επιθετικός της ομάδας του Α.Ο. Σύρου, με πλασέ έπειτα τη σέντρα από τα αριστερά του Κατσούλη έγραψε το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για μία σχετικά εύκολη νίκη.

51΄ο Κώτσις είδε ωραία δίπλα του τον Ραμπαβίλα και ο δεύτερος με πλασέ έκανε το 3-0.

56΄άουτ πέρασε το σουτ του Κώτσι από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

61΄τεράστια ευκαιρία για τον Πάγο να μειώσει στο σκορ και να μπει και πάλι στο ματς, ο Μάρκος Πρίντεζης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κώστα Συριανό, ο έμπειρος τερματοφύλακας έβαλε το χέρι κι έκοψε αρχικά τη δύναμη της μπάλας και στη συνέχεια οι αμυντικοί την απομάκρυναν.

62΄με τις γροθιές απομάκρυνε τη μπάλα ο Νικητίδης στο σουτ του Λούσσα.

64΄δοκάρι και Συριανός κράτησαν μακριά το γκολ για τον Πάγο, αφού ο νεαρός Κώστας Ρούσσος είδε τη μπάλα να περνά κόρνερ μετά την προσπάθειά του.

65΄άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Κάρολου Ρούσσου.

66΄ο Μίρτσα έδειξε μαχητικότητα, έκλεψε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και είδε τον Ραμπαβίλα ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικητίδη και έκανε το 4-0. Ο φορ της ομάδας του Α.Ο. Σύρου σημείωσε το τρίτο του προσωπικό τέρμα.

67΄ο Ραμπαβίλας προσπάθησε να σημειώσει ένα εντυπωσιακό τέρμα, αφού επιχείρησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Νικητίδη, όμως δεν υπολόγισε σωστά και έφυγε μακριά από την εστία του Πάγου.

71΄ωραίο σουτ από τον Φωτεινιά μετά την πάσα του Κ. Ρούσσου. Η μπάλα στα χέρια του Νικητίδη.

87΄ελάχιστα εκατοστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάγου πέρασε η μπάλα στην κεφαλιά του Λούσσα.

91΄ο Φωτεινιάς με ωραία σέντρα είδε τον Ραμπαβίλα αμαρκάριστο μέσα στην μικρή περιοχή και ο φορ του Α.Ο. Σύρου χωρίς δυσκολία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πάγου διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 και ταυτόχρονα πετυχαίνοντας το τέταρτο προσωπικό του τέρμα.

 

 

Α.Ο. Σύρου – Πάγος 5-0

Σκόρερ: 2΄Λούσσας, 49΄, 51΄, 66΄91΄Ραμπαβίλας

Διαιτητής: Ρούσσος Γ., Βοηθοί: Αρμακόλας και Νομικός

ΑΟ Σύρου (Ρούσσος - Βαρθαλίτης): Συριανός, Μαυράκης (67’ Φωτεινιάς), Κατσούλης, Μαραγκός, Αργυρός, Ρούσσος, Κώτσης (63’ Μπάμπακαρ), Μουράι, Λούσας, Ραμπαβίλας, Μίρτσα (69’ Χούρος).

ΑΟ Πάγου (Τζώρτζης): Νικητίδης, Σταμούλης, Πρίντεζης Π., Μαραγκός, Μαυρομάτης, Τρόκα (37’ Δαλέζιος), Πρίντεζης Μ., Ζαφείρας, Παράβαλος, Μουλίδης (68’ Πιταούλης), Αργυρός (52’ Ρούσσος Κ.).