Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 3-1 στο ντέρμπι των… ουραγών

Ο Πάγος είχε την… ουσία

  • Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 6 Φεβ. 2017 - 11:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Πάγος ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των… ουραγών, αφού επικράτησε με 3-1 του Φιλωτίου στο ματς που διεξήχθη στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στο ματς και πήραν το δεύτερό τους τρίποντο στη σεζόν. Πριν ακόμη «καταλάβουν»οι φιλοξενούμενοι τι είχε συμβεί είχαν μείνει στο σκορ με 2-0 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν στο 4΄ο Μουλίδης και στο 7΄με ωραίο τρόπο ο Φραγκιάς. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, αφού αναγκάστηκαν να κυνηγούν από πολύ νωρίς στο σκορ. Αυτό είχε σαν συνέπεια ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, οι Ναξιώτες να… ψάχνονται εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και να προσπαθούν να ηρεμήσουν από την… ψυχρολουσία του γρήγορου 2-0. Το πρώτο ημίχρονο ανήκει δικαιωματικά στους γηπεδούχους, αφού στις δύο πρώτες τους ουσιαστικά επιθέσεις σημείωσαν ισάριθμα τέρματα, όμως και τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για τη φάση του 24΄όπου έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Αγγέλου έπειτα την υπόδειξη του Ρούσσου ακύρωσε το γκολ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν αποφασισμένοι για την… ανατροπή, πίεσαν τον Πάγο, έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, όμως ο Πάγος… χτύπησε στην κόντρα και καθάρισε με το γκολ του Πρίντεζη τη νίκη.

 

Είχαν ευκαιρίες και… γκολ

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τους γηπεδούχους όπως αναφέρουμε και παραπάνω στις δύο καλές στιγμές της αναμέτρησης ευτύχησαν να στείλουν ισάριθμες φορές τη μπάλα στα δίχτυα του Ξένου. Από εκεί πέρα διαχειρίστηκαν πολύ καλά το ματς, αν και βρέθηκαν αρκετές φορές εκτεθειμένοι και η τύχη να τους… χαμογελά. Το παιχνίδι θα είχε σίγουρα διαφορετική εικόνα αν δεν ακυρωνόταν το γκολ που σημείωσε στο 24΄το Φιλώτι, αφού θα έμπαινε και πάλι στο ματς και θα διεκδικούσε με αξιώσεις ακόμη και τη νίκη. Ο Πάγος, με την καθοδήγηση του Γιάννη Τζώρτζη έπαιξε έξυπνα, χτύπησε τους φιλοξενούμενους όποτε είχε την ευκαιρία και στο δεύτερο μέρος καθάρισε τη νίκη με επίθεση στην κόντρα. Η εικόνα του αγώνα σε γενικές γραμμές ήταν καλή, αφού και τα δύο σωματεία έπαιξαν για τη νίκη και ήθελαν τους τρεις βαθμούς για να ξεφύγει ο ένας από τον άλλον. Το παιχνίδι τα είχε… όλα, αφού σημειώθηκαν τέσσερα τέρματα, είχε δοκάρι, αλλά και έντονες διαμαρτυρίες. Οι φιλοξενούμενοι άργησαν να μπουν στο ματς και ιδιαίτερα μετά το 2-0 έγιναν νευρικοί και έχασαν για λίγο την αυτοσυγκέντρωση τους. Ο Πάγος πήρε μία δίκαιη κατά άλλα νίκη, αφού ήταν ουσιαστικός και οι λιγοστοί φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου, έμειναν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των αθλητών και των δύο ομάδων.  

 

 

 

Το φιλμ του αγώνα

 

4΄ο Μουλίδης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για τον Πάγο, άνοιξε το σκορ, αφού έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ξένου. Αρχικά ο γκολκίπερ του Φιλωτίου είχε βγάλει με υπερένταση το σουτ του Ρούσσου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

7΄ο Φραγκιάς σημείωσε το… γκολ της αγωνιστικής με εξαιρετικό σουτ από τα πλάγια της μεγάλης περιοχής, ενώ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ξένο.

24΄το Φιλώτι μετά από κόντρες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πρίντεζη Μ., όμως ο Ρούσσος (Β΄ βοηθός) είχε σηκώσει το σημαιάκι του και ο Αγγέλου ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ. Μία φάση αρκετά δύσκολη με τις απόψεις διίστανται και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για την ακύρωση του τέρματος. Αναπληρωματικός παίκτης σε μία κίνηση που σπάνια την βλέπουμε σε γήπεδα μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε στον Αγγέλου για την απόφασή του να ακυρώσει το γκολ. Ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε μεγάλη ανοχή την συγκεκριμένη στιγμή αφού έδειξε την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Φιλωτίου.

33΄στα χέρια του Ξένου η μπάλα έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπαλόπιτα.

40΄μεγάλη ευκαιρία για σημειώσει ακόμη ένα τέρμα έχασε ο Πάγος, ο Μαραγκός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα να περάσει ακριβώς δίπλα από την συμβολή των δοκαριών.

42΄άτυχος ο Παράβαλος αφού είδε τη μπάλα στο σουτ που επιχείρησε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ξένου.

48΄παίκτης του Φιλωτίου βρέθηκε πεσμένος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Πάγου, όμως ο Αγγέλου – ήταν κοντά στην φάση – έδωσε χέρι στον παίκτη των φιλοξενουμένων.

56΄άουτ πέρασε το φάουλ που εκτέλεσε ο Νταής. Σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενους, αφού η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πρίντεζη Μ.

 59΄μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους μετά από σουτ του Μπονιάκου. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πρίντεζη Μ.

63΄στα χέρια του νεαρού γκολκίπερ η μπάλα μετά το σουτ του Vilson.

65΄με τις γροθιές έδιωξε ο Ξένος στην προσπάθεια του Παράβαλου. Ο Πάγος βγήκε στην κόντρα, όμως το τελείωμα ήταν… βιαστικό.

69΄ωραίο τεχνικό σουτ από μακριά από τον Vilson>

73΄ο Πρίντεζης Μ. με πλασέ έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ξένου, μετά την ασίστ του πεσμένου στο έδαφος Παράβαλου.

78΄ο Καράι έπειτα την επιμονή που έδειξε κέρδισε την μπάλα από τον πεσμένο στο έδαφος Πρίντεζη Μ., καθώς ο νεαρός γκολκίπερ του Πάγου δεν απέκρουσε σταθερά και μετά το παράλληλο σουτ – πάσα ο Γιαννούλης με πλασέ από πλάγια θέση μείωσε σε 3-1 για το Φιλώτι.

84΄άουτ πέρασε το σουτ του Μαυρμάτη.

88΄ευκαιρία για τον Πάγο με το σουτ από πλεονεκτική θέση του Μαυρομάτη, ο Ξένος ήταν σε καλή θέση και απόκρουσε χωρίς πρόβλημα.

Πάγος – Φιλώτι 3-1

Σκορερ: 4΄Μουλίδης, 7΄Φραγκιάς, 73΄Μ. Πρίντεζης – 78΄Γιαννούλης

Διαιτητής: Αγγέλλου, βοηθοί: Αρμακόλας, Ρούσσος

Αποβολές:-                     

Πάγος: Πρίντεζης Μ., Φραγκιάς, Πρίντεζης Π., Μαραγκός, Σαμιωτάκης, Ζαφείρας, Πρίντεζης Μ., Μπαλόπιτας, Παράβαλος (82΄Μαυράκης), Μουλίδης (68΄Μαυρομάτης), Ρούσσος (60΄Αργυρός).

Φιλώτι: Ξένος, Κουφόπουλος, Vilson Ρεγγινίδης, Klaid, Μπονιάκος, Γιαννούλης, Ευριπιώτης (74΄Μουστάκης), Νταής, Κοττάκης, Περιάλης (57΄Καράι).