Ο Α.Ο. Σύρου αν και έμεινε πίσω στο σκορ κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει έναν μόλις βαθμό στη Νάξο

Πλήρωσε τη… δυστοκία του

Πανναξιακός και Α.Ο. Σύρου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο μεγαλύτερο ντέρμπι των Κυκλάδων. Ο αγώνας που διεξήχθη στο ΔΑΚ Νάξου δεν ανέδειξε νικητή, αφού το τελικό 1-1 έδωσε από έναν βαθμό στην κάθε ομάδα. Οι Συριανοί που δίνουν το δικό τους αγώνα δεν κατάφεραν να επιβληθούν σε μία αδιάφορη ουσιαστικά ομάδα, αφού έχαναν  την μία ευκαιρία μετά την άλλη και μάλιστα λίγο ήθελε να μην πάρουν ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Οι Συριανοί που ήταν καλύτεροι ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του αγώνα και πίεσαν τους γηπεδούχους δεν έβρισκαν στόχο ακόμη κι όταν ήταν μόνοι απέναντι στον Βασιλάκη.

Ο Πανναξιακός που έπαιξε έξυπνα, προσπαθούσε να κλείσει τους διαδρόμους και να βγει στην κόντρα, σε μία αντεπίθεση κατάφερε να στείλει με τον Πολυκρέτη τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του, στις καθυστερήσεις του αγώνα, όμως ο Βαμαβκούρης ήταν… εκεί και έδωσε τον «χρυσό» βαθμό στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα και μετά την ισοπαλία στη Νάξο, η ομάδα της Σύρου αρχίζει να νιώθει την… καυτή ανάσα των αντιπάλων της που προσπαθούν να μειώσουν τη μεταξύ τους διαφορά. Η ομάδα των Ρούσσου – Βαρθαλίτη την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό κι αυτό σημαίνει πως αν η Θύελλα καταφέρει και περάσει από τη Σύρο τότε η διαφορά από τους έξι που είναι σήμερα θα μειωθεί στους τρεις.

Το φιλμ του αγώνα

14΄στα χέρια του Βασιλάκη η μπάλα μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουράι.

17΄μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Ο. Σύρου με τον Ραμπαβίλα, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ.

23΄ο Ιάκωβος Σταματίου βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο Ζαράνης διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

30΄νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ο Μίρτσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Βασιλάκη, όμως ο γκολκίπερ του Πανναξιακού έδιωξε με υπερένταση.

42΄ο Σταματίου βρέθηκε φάτσα με τον Βαμβακούρη, όμως το τελείωμα του πρώτου δεν ήταν όπως το ήθελε, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

44΄στα χέρια του Βασιλάκη η μπάλα μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Μίρτσα.

51΄ελάχιστα από το δοκάρι του Βασιλάκη η μπάλα μετά την κεφαλιά του Κώτσι.

58΄τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Σύρου, ο Ραμπαβίλας έβγαλε μόνο του μέσα στην περιοχή τον Λούσσα, όμως ο δεύτερος δεν μπόρεσε να τελειώσει με επιτυχία τη φάση.

64΄ένταση στο παιχνίδι με τους παίκτες να έχουν έντονους διαλόγους, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων έσβησε γρήγορα η… φλόγα.

69΄ένα καλό σουτ από πλευράς Ραμπαβίλα ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στο γκολκίπερ του Πανναξιακού, όμως ο Βασιλάκης έδειξε καλά αντανακλαστικά και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

72΄τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Σύρου με την κεφαλιά του Κώτσι από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από σέντρα του Ρούσσου. Η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βασιλάκη.  

78΄μία ακόμη καλή στιγμή για τους Συριανούς μετά την εκτέλεση φάουλ του Ραμπαβίλα η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

81΄άουτ πέρασε η προσπάθεια του Ρούσσου.

82΄ο Πολυκρέτης με σουτ από τα 20 περίπου μέτρα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πανναξιακού.

88΄στα ίσα έφερε ο Α.Ο. Σύρου το ματς μετά το σουτ του Μίρτσα από αρκετά δύσκολη θέση. Η μπάλα πέρασε από όλους δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Βασιλάκη.

91΄τεράστια ευκαιρία με Πολυκρέτη για τον Πανναξιακό, ο Βαμβακούρης με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.

 

Πανναξιακός – Α.Ο. Σύρου

Σκόρερ: 82΄Πολυκρέτης, 88΄Μίρτσα

Διαιτητής: Ζαράνης, Βοηθοί: Ψαρρά, Νεοκοσμίδης

Αποβολές: -

Πανναξιακός (Προμπονάς): Βασιλάκης, Λίκα, Κάκο (46΄Χίντρι), Παπανικολάου, Ιασωνίδης, Σέμε, Βιλαντώνης, Κωτσαρής, Σταματίου (75΄Ντάσιος), Πολυκρέτης, Βαθρακοκοίλης.

Α.Ο. Σύρου (Ρούσσος, Βαρθαλίτης): Βαμβακούρης, Ρούσσος, Τσορτανίδης, Μαραγκός, Αργυρός, Μανουδάκης (70΄Ντιαϊε), Κώτσι (73΄Κατσούλης), Μουράι, Λούσσας, Ραμπαβίλας, Μίρτσα.