Η ομάδα των Ρούσσου-Βαρθαλίτη επικράτησε με 4-2 του μαθητικού Α.Ο. Μυκόνου

Νίκη στα… σημεία για Α.Ο. Σύρου

  • Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 2017 - 17:31
  • /   Eνημέρωση: 12 Φεβ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ομάδα της Σύρου βρίσκεται ήδη στον τελικό του κυπέλλου Κυκλάδων, έπειτα τη νίκη της επί του Α.Ο. Μυκόνου με 4-2, στον ημιτελικό του θεσμού. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άνω Σύρου, αφού έτσι βγήκε το ζευγάρι και μετά από απαίτηση των φιλοξενούμενων το ματς έγινε Παρασκευή ώστε να έχουν τη δυνατότητα για απευθείας… επιστροφή. Οι δύο ομάδες αν και έχουν διαφορετικές πορείες στο πρωτάθλημα το ματς κυπέλλου ήταν διαφορετικό, αφού τόσο ο Α.Ο. Σύρου όσο και η Μύκονος ήθελαν την πρόκριση στον τελικό. Το παιχνίδι ήταν μεταξύ δύο ομάδων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο νομό των Κυκλάδων, αλλά και έχουν την πλειοψηφία των κατακτήσεων κυπέλλου.

Στο αγωνιστικό τώρα κομμάτι της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην πρώτη ώρα του αγώνα, αφού πατούσαν πιο στέρεα στο έδαφος, αλλά και έδειχναν πως ήθελαν περισσότερο την πρόκριση. Μία πρόκριση η οποία τελικά κρίθηκε στις μονάδες που διαθέτουν οι δύο ομάδες, αφού ο Αλεξανδρόπουλος με την παρέα του δεν κατάφεραν να επικρατήσουν απέναντι όχι στον καλό Α.Ο. Σύρου, αλλά στην εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησαν ατομικά κάποιοι ποδοσφαιριστές του. Η Μύκονος η οποία φωνάζει… άδικα για κάποιες περιπτώσεις σε κάποιο σημείο του αγώνα αν και διατηρούσε τα ηνία του έχασε τον έλεγχο δίνοντας την ευκαιρία στον Α.Ο. Σύρου να πατήσει… γκάζι και να καθαρίσει την πρόκριση. Τα πάντα ουσιαστικά κρίθηκαν στο κόρνερ του Χούρου και την κοντινή προβολή του Μουράϊ που ο Α.Ο. Σύρου ισοφάριζε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

 

Ο Χούρος έδειξε το.. δρόμο στον Α.Ο. Σύρου

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα χρώματα του Α.Ο. Σύρου πραγματοποίησε απέναντι στον Α.Ο. Μυκόνου ο Γιάννης Χούρος, αφού ήταν αυτό που με τις προσπάθειές του… ξύπνησε τους συμπαίκτες του. Ο Α.Ο. Σύρου για μία περίπου ώρα ψάχνονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ίσως κάποιοι ποδοσφαιριστές του να πίστεψαν ότι μετά τη βαριά ήττα του Α.Ο. Μυκόνου με 4-0 από τη Θύελλα Καμαρίου, η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη θα ερχόταν στη Σύρο αποδεκατισμένη και πως δύσκολα εύκολα θα έφταναν στη νίκη. Η εικόνα που παρουσίασαν οι συριανοί δεν ήταν ομάδας που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και ίσως σ’ αυτό να έπαιξε και το 1-1 της Νάξου, όπου ο Α.Ο. Σύρου άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο ματς με τον Πανναξιακό, εκεί που και πάλι δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη κυρίως στον χώρο του κέντρου, πήραν δύο φορές το προβάδισμα, όμως και στις δύο δεν κατάφεραν να το κρατήσουν για αρκετή ώρα. Ο μέσος του Α.Ο. Σύρου ήταν ο κινητήριο μοχλός για να… ξεμπουκώσουν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του και μετά το 65΄να έχουν αυτοί τον έλεγχο του ματς. Ο Χούρος ουσιαστικά μετά το 65΄είχε ένα γκολ, μία ασίστ και δύο τελικές προσπάθειες η μία καλύτερη από την άλλη.

 

 

 

 

Το φιλμ του αγώνα

13΄άουτ πέρασε η κεφαλιά του Μαραγκού μέσα από την μικρή περιοχή έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Μίρτσα.

20΄χωρίς πρόβλημα ο Βαμβακούρης στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρόπουλου.

22΄ο Αλεξανδρόπουλος βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Μουράϊ και ο «άρχοντας» του αγώνα ο οποίος ήταν κοντά διέταξε να συνεχιστεί το ματς και μάλιστα έδειξε και κίτρινη κάρτα στον αθλητή της Μυκόνου για… θέατρο.

24΄άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρόπουλου.

27΄ο Βαρουξής με σουτ ανάγκασε τον Βαμβακούρης να τεντώσει το… κορμί του για να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία του.

32΄ο Βαρουξής με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέρασε τη μπάλα κάτω από το τοίχος, αλλά και το σώμα του Βαμβακούρη και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Α.Ο. Σύρου. Η Μύκονος άνοιξε το σκορ έπειτα από το αρχικό καλό της ξεκίνημα.

37΄στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση και συνεργασία έξω από την μεγάλη περιοχή των Κ. Ρούσσου και Δημήτρη Λούσσα ο δεύτερος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δεληγιόρογλου.

42΄άουτ πέρασε το σουτ του Κατσούλη από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, έπειτα την πίεση που άσκησε ο Α.Ο. Σύρου μέσα στα καρέ της Μυκόνου.

48΄άουτ πέρασε το σουτ του Σερέπα, μετά το λάθος του Κατσούλη στη μεσαία γραμμή.

48΄ο Αλεξανδρόπουλος μετά την πολύ ωραία συνεργασία και την πάσα – ασίστ του Σερέπα βγήκε μόνος απέναντι στον Βαμβακούρη και με σουτ έγραψε το 1-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

57΄άουτ πέρασε το σουτ με προϋποθέσεις του Βαρουξή.

58΄ο Σερέπας με σουτ από πλεονεκτική θέση έστειλε άουτ την μπάλα.

58΄ο Ραμπαβίλας μετά την μακρινή πάσα της άμυνας του Α.Ο. Σύρου βρέθηκε στο έδαφος της Μυκόνου μετά από σύγκρουση με τον Δεληγιόρογλου. Ο κ. Ζαράνης έδειξε παράβαση και την άσπρη βούλα. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της Μυκόνου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του διαιτητή. Όμως η φάση ήταν καθαρή και σωστά υποδείχθηκε η παράβαση.

60΄ο Μουράι από τα έντεκα βήματα έστειλε τη μπάλα στο κέντρο του τέρματος του Δεληγιόρογλου, ο οποίος είχε πέσει στην αριστερή του γωνία και το ματς έγινε 2-2.

63΄ο Ραμπαβίλας ο οποίος δεν βρέθηκε και στην καλύτερή του μέρα, βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του Α.Ο. Μυκόνου, όμως στην προσπάθειά του για σουτ έπιασε… αέρα.

64΄ο Ράγια βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Μουράϊ και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν στην φάση αυτή πέναλτι.

66΄με διπλή προσπάθεια ο Δεληγιόρογλου, στην εκτέλεση κόρνερ του Χούρου.

69΄ο Σερέπας μετά την εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρόπουλου έπιασε ένα σουτ, όμως ο Βαμβακούρης χωρίς πρόβλημα απόκρουσε τη μπάλα.

71΄χωρίς πρόβλημα ο Δεληγιόρογλου στο σουτ του Τσορτανίδη.

74΄ο Χούρος με σουτ από τα τριάντα (30) μέτρα, ανάγκασε τον Δεληγιόρογλου να διώξει με τις γροθιές σε κόρνερ.

75΄ο Μουράϊ βρέθηκε στο πίσω δοκάρι (αριστερό) στην άριστη εκτέλεση κόρνερ του Χούρου και με προβολή έκανε το 3-2 φέρνοντας τον Α.Ο. Σύρου για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ.

79΄ο Ραμπαβίλας βρέθηκε μόνος από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, όμως στην προσπάθειά του για σουτ ή πάσα δεν έκανε τίποτα από τα δύο καλά και η μπάλα έφυγε άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη για την ομάδα του.

80΄ο Χούρος με ένα φανταστικό σουτ από τα 25 μέτρα περίπου νίκησε τον Δεληγιόρογλου και «κλείδωσε» τη νίκη για λογαριασμό της ομάδας του, αφού διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

82΄παίκτης του Α.Ο. Σύρου βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν κανονικά την προσπάθειά τους. Αυτή η ενέργεια έγινε αφορμή για να.. ανάψουν τα αίματα και οι παίκτες και των δύο ομάδες να προσπαθούν να δείξουν και σε άλλο τομέα τις ικανότητες τους. Τελικός απολογισμός απ’ αυτήν την συμπλοκή δύο κόκκινες, μία από κάθε ομάδα, αφού ο Βαμβακούρης και ο Καρατζάς έφυγαν νωρίτερα τα για αποδυτήρια.  

Α.Ο. Σύρου (Ρούσσος) : Βαμβακούρης, Ρούσσος Κ., Κατσούλης, Μαραγκός, Μουράι, Μπάμπακαρ (59’  Τσορτανίδης), Κώτσης (81’  Αργυρός), Χούρος  (89΄Καππέλας), Λούσας, Ραμπαβίλας, Μίρτσα.

Α.Ο. Μυκόνου (Παχατουρίδης) : Δεληγιώρογλου, Μύρτινας, Παπαδόπουλος, Αμπαδίνης, Καρατζάς, Βαρουξής, Μπαλλής, Ράγια Χ., Σερέπας, Αλεξανδρόπουλος (75’  Τσαμασλίδης), Πανέτας  (81’ Χίλαϊ).