Η Θύελλα… σκόνταψε στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων μετά το 0-0 με την ομάδα του Γιάννη Τζώρτζη

«Δώρο» τίτλου από τον… Πάγο

  • Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2017 - 12:10
  • /   Eνημέρωση: 20 Φεβ. 2017 - 13:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άνω Σύρου μεταξύ του Πάγου και της Θύελλας Καμαρίου. Ο Πάγος μετά από υπερπροσπάθεια κράτησε στο… μηδέν τη Θύελλα και έδωσε το…. Πλεονέκτημα στον Α.Ο. Σύρου. Οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να «καίγονται» για το τρίποντο, ώστε να μειώσουν τη διαφορά από το συγκρότημα του Γιώργου Ρούσσου. Το 0-0 φέρνει πλέον τους φιλοξενούμενους σε δύσκολη θέση, αφού η διαφορά μεταξύ Θύελλας και Α.Ο. Σύρου δεν έπεσε στους τρεις, αλλά πήγε στους πέντε, με την ομάδα της Σαντορίνης να έχει ένα ματς περισσότερο.

Αγωνιστικά ήταν ένα σχετικά καλό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πατήσουν στην περιοχή και να χάνονται κάποιες καλές στιγμές. Οι λιγοστοί φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνω Σύρου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον κυρίως το δεύτερο μέρος του ματς, εκεί όπου η ομάδα της Σαντορίνης έχοντας παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Φραγκιά στο 49’, να θέλει να φτάσει στο γκολ. Ο Πάγος παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα στάθηκε πάρα πολύ καλά και μάλιστα δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Τώρα, οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για κάποιες αποφάσεις της διαιτητικής τριάδας, με τις διαμαρτυρίες να κορυφώνονται σε προσπάθεια του Ερρίκου στο 71’ και τη μπάλα όπως οι ίδιοι να βρίσκει τη μπάλα στο χέρι του Μαραγκού.

Έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον Α.Ο. Σύρου

Το τελικό 0-0 μεταξύ του Πάγου και της Θύελλας Καμαρίου έφερε το συγκρότημα των Ρούσσου – Βαρθαλίτη ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσου στους τρεις βαθμούς. Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια το δέχθηκαν με… χαμόγελα στον Α.Ο. Σύρου, αφού βλέπουν πως θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα πιο εύκολα από όσο περίμεναν και πίστευαν. Αγωνιστικά το παιχνίδι δεν ήταν κακό, όμως οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο για να φτάσουν στη νίκη κι αυτό γιατί ο Πάγος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως δεν… χαρίζεται σε κανένα. Η ομάδα της Σύρου μπορεί να έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό στον στόχο της, όμως παραμένει μία ομάδα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ο Γιάννης Τζώρτζης προσπαθεί να περάσει στην ανανεωμένη ομάδα του Πάγου την φιλοσοφία του, ώστε να χτιστεί μία ανταγωνιστική ομάδα κυρίως για τη σεζόν 2017-18.

 

Το φιλμ του αγώνα

3’ ο Δαβίλας με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Πρίντεζη όμως ο γκολκίπερ του Πάγου ήταν στην σωστή θέση και μάζεψε τη μπάλα χωρίς πρόβλημα.

7’ άουτ πέρασε το σουτ του Βλαβιανού.

14’ ο Μαντούσης μετά την εκτέλεση φάουλ πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια της φάσης ο Μουλίδης με μακρινό σουτ είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Η μπάλα στο σουτ του νεαρού αθλητής από τη Σύρο πέρασε άουτ.

20’ τεράστια ευκαιρία για την Θύελλα Καμαρίου, αφού ο Ερρίκος με σουτ από πλεονεκτική θέση είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πρίντεζη.

22’ νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Ερρίκο, καθώς μετά το λάθος της άμυνας του Πάγου, ο Σαντορινιός αθλητής απέκτησε το πλεονέκτημα, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

24’ χωρίς πρόβλημα απέκρουσε ο Ανδριόλας το σουτ του Μουλίδη, έξω από τη μεγάλη περιοχή.

31’ ο νεαρός άσος του Πάγου μετά από ωραία ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του δεν ήταν δυνατό.

36’ άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαραγκού.

39’ ο Ερρίκος είχε την ευκαιρία να απειλήσει τον Πάγο στο φάουλ που κέρδισε η ομάδα του σε πάρα πολύ καλή θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, αφού η εκτέλεση δεν ήταν και τόσο καλή.

45+ με την ευκαιρία από πλευράς Πάγου έκλεισε το πρώτο μέρος, ο Μουλίδης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω στα σώματα των αμυντικών της Θύελλας Καμαρίου και στη συνέχεια ο Σταμούλης δεν κατάφερε να κοντρολάρει τη μπάλα και να αποκτήσει πλεονέκτημα.

48’ ο Μουλίδης με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Ανδριόλα, όμως ο γκολκίπερ της Θύελλας ήταν στη σωστή θέση και χωρίς πρόβλημα απέκρουσε τη μπάλα.

49’ κόκκινη κάρτα έβγαλε από το… τσεπάκι του ο «άρχοντας» του αγώνα στον Φραγκιά έπειτα το σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπρίτσα. Ο Πάγος για τα υπόλοιπα 41’ αγωνίσθηκε με παίκτη λιγότερο.

59’ ο Σέχου μετά από ατομική ενέργεια απέφυγε τους παίκτες του Πάγου, όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Πρίντεζη.

62’ στα χέρια του Πρίντεζη η μπάλα έπειτα το σουτ του Φίλων, από πολύ καλή θέση.

65’ ο Φίλων λίγο ήθελε να χρηστεί σκόρερ σε… λάθος πλευρά αφού μετά από μία παράξενη φάση και λάθος γύρισμα η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα του Ανδριόλα. Ο γκολκίπερ με υπερένταση έβγαλε σε κόρνερ.

67’ ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα είχε ένα πολύ καλό σουτ στην… σωστή πλευρά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πρίντεζη.

68’ Ο Ερρίκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε αρχικά τη μπάλα πάνω στο τοίχος των παικτών του Πάγου και στη συνέχεια ο Πρίντεζης τη μάζεψε χωρίς πρόβλημα.

71’ οι φιλοξενούμενοι… φωνάζουν για χέρι μέσα στην περιοχή του Μαραγκού έπειτα την προσπάθεια του Ερρίκου, όμως ο «άρχοντας» του αγώνα που βρίσκονταν κοντά στη φάση διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

79’ άουτ πέρασε το σουτ του Ερρίκου έξω από τη μεγάλη περιοχή.

80’ ο Αρβανίτης χάλασε την πολύ καλή του ατομική του ενέργεια στο τέλος, αφού η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

87’ μία ακόμη καλή διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, ο Αρβανίτης αρχικά είχε ένα καλό σουτ με τη μπάλα να απομακρύνεται από τον Μαραγκό, στην επαναφορά ο Ερρίκος με σουτ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όπου με αυτοθυσία ο αμυντικός του Πάγου κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

89’ ο Ερρίκος με ωραία σέντρα έστειλε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως κανείς συμπαίκτης τους δεν κατάφερε να τη βρει.

ΑΟ Πάγου (Τζώρτζης): Πρίντεζης , Φραγκιάς, Αργυρός, Σαμιωτάκης, Μαραγκός, Σταμούλης, Ρούσσος Κ. (85' Ρούσσος Μ.), Μπαλόπητας, Μαυράκης (52' Τρόκα), Μουλίδης, Πρίντεζης Μάρκος ( 87' Παπουδής).

Θύελλα Καμαρίου (Μιχάλης): Ανδριόλας, Λυγνός (58' Σπανός), Μπρίτσα, Μαντούσης (58' Σάμπα), Δημητρακόπουλος (69' Μπαλλής), Φίλων, Ερρίκος, Σέχου, Αρβανίτης, Δαβίλας, Βλαβιανός.