Ο Α.Ο. Σύρου επικράτησε εύκολα με 6-1 του Α.Ο. Πάρου στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής

Παίζει… μόνος για τον τίτλο

Με το ευρύ 6-1 νίκησε ο Α.Ο. Σύρου τον Α.Ο. Πάρου στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Οι παίκτες των Ρούσσου – Βαρθαλίτη έφτασαν εύκολα στη νίκη, αφού ουσιαστικά είχαν καθαρίσει το ματς από το… πρώτο τέταρτο. Οι γηπεδούχοι παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο – έπαιξαν όσο χρειάστηκε – επικράτησαν εύκολα των Παριανών, που δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να φέρουν κάποια αντίσταση, να είναι πλέον… φάτσα με τον τίτλο. Οι Συριανοί στα επόμενα τρία ματς θέλουν μόνο μία νίκη για να σφραγίσουν και τυπικά το πρωτάθλημα, αλλά ταυτόχρονα να πάρουν μετά από πολλά χρόνια την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αγωνιστικά το παιχνίδι δεν είχε και πολλά πράγματα, αφού οι Συριανοί μπήκαν δυνατά στο ματς, επέβαλαν από το πρώτο κιόλας σφύριγμα τον ρυθμό τους και μάλιστα κατάφεραν στο πρώτο τέταρτο να προηγούνται χάρη στα τέρματα των Χούρο και Ραμπαβίλα με 2-0. Ο Γιάννης Χούρος λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος χάρισε ένα πραγματικά πολύ ωραίο τέρμα στους λιγοστούς είναι αλήθεια φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Στο δεύτερο μέρος και με το σκορ στο 3-0 τα πάντα ήταν πιο εύκολα, αφού οι Συριανοί δεν πιέστηκαν και έκαναν ότι ήθελαν εντός αγωνιστικού χώρου, έφταναν όποτε ήθελαν μέσα στην περιοχή της Πάρου κι όποτε αποφάσιζαν να… πατήσουν γκάζι σημείωναν και κάποιο τέρμα. Πολύ καλή η αγωνιστική παρουσία του πρωτοεμφανιζόμενου Zeneli ο οποίος ήρθε στη Σύρο από τον Νηρέα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

 

 

Το φιλμ του αγώνα

4’ ο Χούρος με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπειτα την πάσα – ασίστ του Παναγιώτη Ραμπαβίλα άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Σύρου (1-0).

8’ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Χούρο από το ύψος του πέναλτι. Ο Μεσοεπιθετικός της ομάδας της Σύρου βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τετάου από το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Πάρου.

11’ άουτ πέρασε το σουτ του Λούσσα.

15’ ο Ραμπαβίλας με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Τετάου (2-0), αφού αν και προσπάθησε ο γκολκίπερ της Πάρου η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος.

19’ σε θέση οφσάιντ ο Χούρος μετά την κάθετη πάσα του Ραμπαβίλα, οριακή και δύσκολη φάση.

34’ ο Τσόκα βγήκε μόνος απέναντι στον Συριανό, ο παίκτης της Πάρου καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να απομακρύνουν τη μπάλα μακριά από την περιοχή τους.

36’ τεράστια ευκαιρία για τον Α.Ο. Σύρου και τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα, ο φορ των Συριανών βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τετάου, όμως ο γκολκίπερ της Πάρου με το σώμα έβγαλε την μπάλα.

40’ ο Χούρος μετά από ένα σπριντ 40 μέτρων βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τετάου για να γράψει με τον τρόπο αυτόν το 3-0.

45’ ο Λούσσας μετά από κάθετη πάσα του Χούρου βγήκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Πάρου, όμως άνοιξε το κοντρόλ του και ο Τετάου βρήκε τη ευκαιρία να διώξει τη μπάλα σε πλάγιο.

48’ άουτ πέρασε το σουτ του Γιουρτζίδη, στην προσπάθειά του από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

50’ ο Ραμπαβίλας με ωραίο πλασέ στη διαγώνιο έπειτα την ασίστ του Zeneli έκανε το 4-0 για την ομάδα της Σύρου.

52’ άουτ πέρασε το ξαφνικό σουτ του Αρκουλή, έξω από την μεγάλη περιοχή.

54΄ο Zeneli με σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Πάρου, όμως την τελευταία στιγμή οι φιλοξενούμενοι απομάκρυνα πριν αυτή καταλήξει στο κεφάλι του ερχόμενου από πίσω Ραμπαβίλα.

55’ μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχου κι αυτή τη φορά με τον Ραμπαβίλα, ο Τετάου με τα πόδια έβγαλε το σουτ του επιθετικού του Α.Ο. Σύρου.

57’ ο Χούρος έπεσε μέσα στην περιοχή, όμως ο κ. Καλορογιάννης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

63’ ο Χούρος προσπάθησε από διαγώνιο θέση να νικήσει τον Τετάου, η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα και ο αρχόμενος από πίσω Κουκούλης δεν την πρόλαβε.

66’ ο Συρανός προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, αυτή βρήκε πάνω στον Αρκουλή και πέρασε άουτ. Εδώ οι φιλοξενούμενοι από το πουθενά θα μπορούσαν να είχαν μειώσει το σκορ.

67’ άουτ πέρασε το σουτ του Αρκουλή.

69’ ο «άρχοντας» του αγώνα είδε το χέρι μέσα στην περιοχή του Χύσκα στην σέντρα του Zeneli και αμέσως έδωσε την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Κώτσι για να κάνει το 5-0.

78’ ο Κώτσι με παράλληλη σέντρα έστειλε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως ο Κουκούλης δεν τελείωσε όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ.

81’ άουτ πέρασε στο σουτ του Σαρρή.

84’ με τις γροθιές έδιωξε ο Τετάου το σουτ του Κώτσι.

85’ ο Κώτσι με πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκανε το 6-0 για τον Α.Ο. Σύρου.

91’ ο Χύσκα διαμόρφωσε το τελικό 6-1 μετά την ωραία πάσα – αστίστ του Κληρονόμου.

 

Α.Ο. Σύρου – Α.Ο. Πάρου 6-1

Σκόρερ: 4’, 40’ Χούρος, 15’, 50’ Ραμπαβίλας, Κώτσι 69’ (πεν.), 85’ Κώτσι – 91’ Χύσκα

Διαιτητής: Καλορογιάννης

Βοηθοί: Αρμακόλας, Μουτάφης

Α.Ο. Σύρου (Ρούσσος – Βαρθαλίτης): Συριανός, Κατσούλης, Τζωρτανίδης (23’ Zeneli), Μαραγκός, Αργυρός, Χούρος, Μανουδάκης, Μουράι, Λούσσας (65’ Κώτσι), Ραμπαβίλας (61’ Κουκούλης), Μίρτσα.

Α.Ο. Πάρου: Τετάου, Σωτηρόπουλος, Τσόκα (64’ Σαρρής), Prina (84’ Κληρονόμος), Τσούκε, Αρκουλής (67’ Χύσκα), Γιαννούλης, Σένκα, Τριανταφυλλίδης, Γιουρτζίδης.