Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Άνω Μερά και Α.Ο. Μυκόνου, με τον Α.Ο. Σύρου να βγαίνει κερδισμένος

Ισοπαλία με… φωνές

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο τοπικό ντέρμπι της Μυκόνου η Άνω Μερά με το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατορίδη μετά το τελικό 1-1. Το παιχνίδι θα παραμείνει για αρκετό καιρό στην επιφάνεια, αφού έγινε μία φάση που θα συζητηθεί για καιρό. Μπορεί η τελική του απόφαση να ήταν σωστή, όμως προηγήθηκε ένα λεπτό αναβρασμού που κανείς δεν ήξερε τι είχε υποδειχθεί. Στο 83’ η Άνω Μερά είχε κερδίσει έμμεσο φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του Παπά. Ο Κολιόπουλος αντί για πάσα ή σέντρα εκτέλεσε το έμμεσο απευθείας με τη μπάλα να καταλήγει στο «γάμα» της εστίας του Παπά. Ο διαιτητής έδειξε και έφυγε προς την σέντρα και οι παίκτες της Άνω Μεράς έγιναν στον πάγκο ένα… κουβάρι. Μετά από διαμαρτυρίες κυρίως του Ξένου ο ρέφερι της αναμέτρησης προφανώς κατάλαβε το λάθος του και γύρισε στο σημείο του έμμεσου και ζήτησε τη μπάλα στην οποία στη συνέχεια την έδωσε στον Παπά για να εκτελέσει το άουτ. Για όσους που μπορεί να μην γνωρίζουν τον κανονισμό όταν ένας παίκτης εκτελεί απ’ ευθείας το έμμεσο φάουλ και η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα τότε είναι άουτ. Μία εύκολη ουσιαστικά περίπτωση που έφερε την αναστάτωση λόγου του όλου μπερδέματος. Αν ο «άρχοντας» του αγώνα έδειχνε εξ αρχής άουτ τότε σήμερα κανείς δεν θα μπορούσε να μιλήσει, αλλά και ούτε να διαμαρτυρηθεί, σε μία απόφαση που στο τέλος ήταν… ορθή.

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρηση, η ομάδα του Νίκου Τζιώβα ήθελε μόνο νίκη απέναντι στον Α.Ο. Μυκόνου ώστε να παραμείνει κοντά στον πρωτοπόρο Α.Ο. Σύρου. Το 1-1 έφερε σε δύσκολη θέση τους Μυκονιάτες, αφού έχασαν έδαφος και πλέον η ομάδα των Ρούσσου – Βαρθαλίτη να κρατά την κούπα με το ενάμιση χέρι. Η Άνω Μερά πλέον μέχρι το τέλος θέλει το απόλυτο και από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Σύρου στα τρία ματς που απομένουν να έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία, ώστε να ισοβαθμήσουν στην κορυφή και να έχει το πλεονέκτημα, λόγω της νίκης στον πρώτο γύρο. Το παιχνίδι όπως ήταν φυσικό είχε δύναμη και πάθος, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Υπήρχαν εκατέρωθεν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και τους φιλάθλους να μένουν, από το αγωνιστικό μέρος ικανοποιημένοι.

 

Το φιλμ του αγώνα

4’ ο Πανέτας με σουτ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στην εστία της Άνω Μεράς, όμως αυτή πέρασε άουτ.

7’ ο Βαρουξής με σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως μετά την παρέμβαση των αμυντικών είχαμε κόνρερν.

12’ ο Γιόγιος μετά από ατομική ενέργεια δημιούργησε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, όμως ο Παστελόπουλος δεν κατάφερε να πάρει πλεονέκτημα και η Άνω Μερά έχασε μία καλή ευκαιρία για κάτι καλό.

14’ ο Παπάς με ωραία προσπάθησε κράτησε το… μηδέν στην εστία του έπειτα την προσπάθεια του Παστελόπουλου.

15’ ο Κολιόπουλος μπήκε με αξιώσεις μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

19’ ο Χιλάι μετά από προσπάθεια που ξεκίνησε περίπου από τη μεσαία γραμμή, μπήκε στην περιοχή του Τζάβρα και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας της Άνω Μεράς για το 0-1.

20’ στα χέρια του Παπά η μπάλα έπειτα το σουτ του Καρίμαλη.

31’ άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Παστελόπουλου.

38’ ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε την… κόκκινη κάρτα στον Παπαδόπουλο, ο παίκτης κάθονταν στον Πάγκο και μετά από έντονες διαμαρτυρίες έφυγε πρόωρα για τα αποδυτήρια.

41’ η κεφαλιά του Σερέπα είχε κατεύθυνση προς την εστία του Τζάβρα, όμως την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί έδιωξαν τη μπάλα μακριά κρατώντας την ομάδα τους μέσα στο… παιχνίδι.

58’ τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Σερέπα, ο παίκτης της Μυκόνου είδε τον Τζάβρα να σταματά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση.

60’ ο Παστελόπουλος με σέντρα έφερε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Παπά.

63’ ο Καρφαρίδας με σουτ από τα 20 μέτρα περίπου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπά και η Άνω Μερά με το ωραίο αυτό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

79’ ο Σερέπας με παράλληλη σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Άνω Μεράς, όμως δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα.

83’ η φάση που σίγουρα θα συζητηθεί για αρκετό ακόμη καιρό για πολλούς άδικα, αφού η τελική απόφαση ήταν σωστή. Μέχρι όμως της τελικής απόφασης προηγήθηκε ένα μεγάλο λάθος-μπέρδεμα με τους πάντες να μην γνωρίζουν τι έχει συμβεί. Αρχικά η ομάδα της Άνω Μεράς είχε κερδίσει έμμεσο φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του Παπά (μέχρι εδώ όλα καλά). Ο Κολιόπουλος αντί για πάσα ή σέντρα εκτέλεσε το έμμεσο απευθείας με τη μπάλα να καταλήγει στο «γάμα» της εστίας του Παπά. Ο διαιτητής έδειξε και έφυγε προς την σέντρα και οι παίκτες της Άνω Μεράς έγιναν στον πάγκο ένα… κουβάρι. Μετά από διαμαρτυρίες κυρίως του Ξένου ο ρέφερι της αναμέτρησης προφανώς κατάλαβε το λάθος του και γύρισε στο σημείο του έμμεσου και ζήτησε τη μπάλα στην οποία στη συνέχεια την έδωσε στον Παπά για να εκτελέσει το άουτ. Για όσους που μπορεί να μην γνωρίζουν τον κανονισμό όταν ένας παίκτης εκτελεί απ’ ευθείας το έμμεσο φάουλ και η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα τότε είναι άουτ. Μία εύκολη ουσιαστικά περίπτωση που έφερε την αναστάτωση λόγου του όλου μπερδέματος. Αν ο «άρχοντας» του αγώνα έδειχνε εξ αρχής άουτ τότε σήμερα κανείς δεν θα μπορούσε να μιλήσει, αλλά και ούτε να διαμαρτυρηθεί, σε μία απόφαση που στο τέλος ήταν… ορθή.

87’ νέες φωνές από τους γηπεδούχους για ακυρωθέν τέρμα ως οφσάιντ.

 

Άνω Μερά (Τζιώβας): Τζάβρας, Μπούμπουρης, Αβράμης, Θεοδώρου (81’ Κουκάς), Θεοχάρης, Χατζάκος, Καρίμαλης  (56΄Δήμα Μ., Καρφαρίδας, Παστελόπουλος, Γιόγιος (46΄ Τουρέ), Κολιόπουλος.

ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Παπάς, Μύρτινας, Παπαδόπουλος, Πατσάνι (72’ Τόμπρος), Μπαλλής, Βαρουξής, Ράγια Χ., Αλεξανδρόπουλος, Χιλάι  (69’ Μπομπάι), Σερέπας, Πανέτας  (54΄Ξένος).

 

 

Παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου

Σε ένα φτωχό από φάσεις και γκολ η Θύελλα Καμαρίου επικράτησε με 1-0 του Πανναξιακού και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Βέβαια οι Σαντορινιοί γνωρίζουν πως πολύ καλά πως δύσκολα μπορούν να φτάσουν πρώτοι στο τέλος της… κούρσας αυτής, αφού έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο από τον πρωτοπόρο Α.Ο. Σύρου και βρίσκονται πέντε πόντους πίσω από την ομάδα της Σύρου. Αγωνιστικά ήταν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, αφού η αποβολή στο 35’ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Μία αναμέτρησης που ο Πανναξιακός ο οποίος είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για περίπου μία ώρα ματς, δεν εκμεταλλεύτηκε σε κανένα σημείο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μακριά από το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο, αφού δεν απείλησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης της Θύελλα, που μάλλον εύκολα πήραν ένα τρίποντο κόντρα σε ένα ιστορικό σωματείο των Κυκλάδων.  

 

 

Το φιλμ του αγώνα

15’ σουτ από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε ο Αρβανίτης έπειτα την πάσα του Σέχου, όμως ο Βασιλάκης μαζεύει τη μπάλα χωρίς πρόβλημα.

20’ άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κωτσαρή.

21’ δεν βρήκε στόχο η προσπάθεια του Φίλων.

35’ ο Ερρίκος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του κ. Καλορογιάννη. Ο παίκτης της Θύελλας κλώτσησε τη μπάλα μετά το φάουλ που υπόδειξε ο ρέφερι της αναμέτρησης.

47’ ο Αρβανίτης έπεσε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο ίδιος παίκτης από τα… έντεκα βήματα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βασιλάκη για το 1-0, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ, αφού ότι κι αν έγινε στο δεύτερο μέρος δεν μπήκε άλλο τέρμα.

55’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Σέχου από αρκετά καλή θέση.

67’ ο Βλαβαινός με σουτ έστειλε τη μπάλα παράλληλα με το τέρμα. Κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της και πέρασε ανεκμετάλλευτη η προσπάθεια αυτή.

 

 

 

Θύελλα (Μιχάλης): Ανδριόλας, Λυγνός, Μπρίτσα, Μαντούσης, Σπανός, Φίλων, Ερρίκος, Σέχου, Αρβανίτης (84’ Πάγια), Δαβιλάς (62’ Δημητρακόπουλος), Βλαβιανός (74’ Μπαλλης).

Πανναξιακός (Προμπονάς): Βασιλάκης, Καπίρης, Σέμε, Παπανικολάου, Ιασωνίδης, Χαμηλοθώρης, Βιλαντώνης, Κωτσαρής, Κρητικός (75΄ Κάκο), Λίκα, Βαθρακοκοίλης.

 

 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(16η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

1.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

         

1-0

2.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

         

1-1

3.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

         

6-1

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(10η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

4.

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ

         

1-3

5.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ

         

2-0

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(9η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

6.

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

         

1-1

7.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

         

1-4

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
(21η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

8.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

         

2-1

K-16 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(5η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

9.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ. - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

         

0-5

10.

Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

         

1-2

K-16 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(6η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

11.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

         

2-7

K-12 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(6η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

12.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ

         

1-3

13.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Σ.Ν. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

         

2-0

14.

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Σ.Ν. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

         

1-1

15.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

         

1-3

K-12 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(5η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

16.

ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

         

1-3

17.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

         

7-0

18.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

         

0-1

Κ-18 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(5η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

19.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

         

3-0

 

 

 

Βαθμολογία Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

34

13

11

1

1

36

12

2.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

29

14

9

2

3

21

8

3.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

26

13

8

2

3

21

9

4.

ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

24

12

8

0

4

24

13

5.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

23

13

7

2

4

19

15

6.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

16

14

4

4

6

14

18

7.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

9

13

3

0

10

11

33

8.

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

7

13

2

1

10

13

30

9.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ

3

13

1

0

12

11

32

 

Βαθμολογία Β’ κατηγορίας Κυκλάδων

1ος όμιλος

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

18

7

6

0

1

19

5

2.

Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ

13

7

6

0

1

17

4

3.

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

7

8

2

1

5

9

13

4.

Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002

6

7

2

0

5

4

15

5.

Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ

4

7

1

1

5

4

16

 

Παρατηρήσεις: 

Το σωματείο 'Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ' έχει -5 βαθμούς. από περσινή περίοδο

2ος όμιλος

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

25

9

9

0

0

33

10

2.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

13

8

4

1

3

24

18

3.

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

12

9

4

2

3

21

17

4.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

8

8

2

2

4

12

20

5.

Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

8

9

3

2

4

18

21

6.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

1

9

0

1

8

6

28

 

Παρατηρήσεις: 

Το σωματείο 'Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ' έχει -3 βαθμούς. Πρακτικό υπ αριθμ. 26/19-10-2016 Π.Ε./Ε.Π.Σ.Κ.
Το σωματείο 'Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ' έχει -2 βαθμούς. από περσινή περίοδο
Το σωματείο 'Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ' έχει -2 βαθμούς. από περσινή περίοδο

 

Βαθμολογία Κ-16

1ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

13

5

4

1

0

24

3

2.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

8

5

2

2

1

12

5

3.

Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002

7

5

2

1

2

10

8

4.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.

-2

5

0

0

5

1

31

 

Παρατηρήσεις: 

Το σωματείο 'ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.' έχει -2 βαθμούς. απόφαση υπ αριθμ. 24/05-10-2016 της Π.Ε./Ε.Π.Σ.Κ. 

 

3ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

15

6

5

0

1

22

11

2.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

10

5

3

1

1

21

6

3.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

7

5

2

1

2

13

7

4.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ

0

6

0

0

6

9

41

 

Βαθμολογία Κ-12

1ος  όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

18

6

6

0

0

19

3

2.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

7

5

2

1

2

6

6

3.

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ

7

6

2

1

3

7

8

4.

Α.Σ.Ν. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

1

2

0

1

1

1

3

5.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

1

5

0

1

4

1

14

 

Βαθμολογία Κ-18

2ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

7

3

2

1

0

10

2

2.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

4

3

1

1

1

2

4

3.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

3

4

1

0

3

4

10