Το λύκειο της Μυκόνου επικράτησε στον τελικό με 2-1 του ΕΠΑΛ Θήρας και κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Στο ΓΕΛ Μυκόνου η… κούπα

Το σχολικό πρωτάθλημα Κυκλάδων κατέκτησε το ΓΕΛ Μυκόνου μετά από έναν ωραίο αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Οι Μυκονιάτες επικράτησαν στον μεγάλο τελικό του ΕΠΑΛ Θήρας με 2-1 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές Κυκλάδων θα βρουν απέναντί τους σε ματς που θα οριστεί σε γήπεδο της Αθήνας ή του Πειραιά τον πρωταθλητή Δωδεκανήσου.

Η Μύκονος τα τελευταία χρόνια έχει… χτίσει τη δική της παράδοση, αφού αυτή ήταν η πέμπτη της συμμετοχή σε τελικό σχολικών πρωταθλημάτων, αλλά και η τρίτη (3η) σε επτά χρόνια που κατακτά το τίτλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού ήταν ένα αρκετά καλό παιχνίδι με αθλητές οι οποίοι έχουν ταλέντο μιας και αγωνίζονται σε ομάδας που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Μάλιστα αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές είναι βασικοί στις ομάδες τους, έχοντας αποκτήσει εμπειρίες μέσα απ’ αυτές τις συμμετοχές. Το ματς ήταν αρκετά καλό ποιοτικά με τους Μυκονιάτες να κατακτούν δίκαια το πρωτάθλημα. Τα παιδιά της γυμνάστριας κ. Ραϊού έδειξαν την ανωτερότητά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, επιβάλλοντας των ρυθμό τους και έφτασαν σχετικά εύκολα παρά το 2-1 του τελικού σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του ΕΠΑΛ Θήρας αν και μπήκαν στο ματς δυνατά και μάλιστα έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά, όσο περνούσε η ώρα έχαναν έδαφος και προσπαθούσαν να φτάσουν σε κάτι καλό με μακριές προσπάθειες.

Το πρώτο γκολ της Μυκόνου ίσως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο ματς, αφού στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ο Χιλάι με εντυπωσιακό τρόπο νίκησε τον Καραμολέγκο. Από εκεί και πέρα η… πλάστιγγα έγειρε προς τους Μυκονιάτες, αφού οι τυπικά φιλοξενούμενοι άργησαν να αντιδράσουν. Στο πρώτο μέρος οι ποδοσφαιριστές της κ. Ραϊού έφτασαν 2-3 φορές κοντά στο γκολ και θα μπορούσαν να είχαν πάει με διαφορά ασφαλείας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι Μυκονιάτες βγήκαν αποφασισμένοι να κλειδώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τη νίκη και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Χιλάι είδε ωραία μέσα στην περιοχή τον Κανιούρα ο οποίος με σουτ έκανε το 2-0. Τα υπόλοιπα λεπτά του ματς είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι καλά οργανωμένοι στην άμυνα Μυκονιάτες δεν άφησαν κενούς διαδρόμους. Η μείωση του σκορ στο 61’ από τον Πατούλια έδωσε άλλη νότα στο ματς τα τελευταία λεπτά, όμως τίποτα δεν άλλαξε και οι Μυκονιάτες με τη λήξη του ματς έγιναν ένα κουβάρι.  

 

Το φιλμ του αγώνα

10’ στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ο Χιλάι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και από το ύψος του πέναλτι με ωραίο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Αθλητής της Μυκόνου στόπαρε τη μπάλα με το στήθος και πριν αυτή σκάσει κάτω με σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας του Καραμολέγκου.

14’ άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Καψάλη.

19’ την ίδια κατάληξη είχε και το φάουλ που εκτέλεσε απευθείας ο Βλαβιανός.

21’ άουτ πέρασε το σουτ του Σιουπούλη.

26’ τεράστια ευκαιρία για το 2-0 έχασε το λύκειο της Μυκόνου, αφού ο Βερώνης είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καραμολέγκου.

28’ ο Χιλάι από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής έβγαλε μία σέντρα η οποία πήρε ανάποδη τροχιά και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραμολέγκου.

29’ στα χέρια του γκολκίπερ του ΕΠΑΛ Θήρας η μπάλα στο σουτ του Χιλάι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

33’ τεράστια ευκαιρία για να κάνουν δύο τα τέρματά τους έχασαν οι Μυκονιάτες με τον Κανιούρα, όταν μετά την πάσα-ασίστ από τα αριστερά του Χιλάι ο πρώτος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή, όμως το αρχικό σουτ σταμάτησε σε σώματα αμυντικών και στην επαναφορά, το πλασέ του ήταν άστοχο.

36’ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνο ο Χιλάι πέρασε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και είδε τον Κανιούρα σε θέση βολής. Ο δεύτερος πήρε ωραία τη μπάλα μπροστά του και ευθύβολο σουτ νίκησε τον Καραμολέγκο για το 2-0.

39’ στα χέρια του Μπαϊράμ η μπάλα στο σουτ του Βλαβιανού.

52’ τεράστια ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους με τον Δρόσο να μειώσουν στο σκορ, καθώς πάνω στην γραμμή ο Μπουσάι  την βρήκε και την έβγαλε μακριά.

53’ ο Δήμας έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραμολέγκου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

56’ σε κόρνερ ο Καραμολέγκος το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Λυκούρη.

61’ το ΕΠΑΛ Θήρας μείωσε σε 2-1 με τον Πατούλια με σουτ από μέσα από τη μικρή περιοχή και έπειτα από φάση διαρκείας.

67’ ο Χιλάι μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

 

ΓΕΛ Μυκόνου – ΕΠΑΣ Θήρας

Σκόρερ: 10’ Χιλάι, 36’ Κάνιουρας – 61’ Πατούλιας

Διαιτητής: Ρούσσος Γ.

Βοηθοί: Μουτάφης, Βαρθαλίτης

ΓΕΛ Μυκόνου: Μπαϊράμ, Χιλάι Ν., Βερώνης, Πλάκα, Πατσάνι (71’ λ.τρ. Ματρίσι), Λυκούρης, Σιούπουλης, Ράγια Κ.μ Δήμα (65’ Ντούρο), Μπουσάι, Κάνιουρας (45’ Κατσίκαλης).

ΕΠΑΛ Θήρας: Καραμολέγκος, Συλλέλογλου (72’ Καφούρος), Βαρμαζής, Κουλόλι, Βλαβιανός (65’ Δαμίγος), Καραμολέγκος Α., Καψάλης, Ζάνι, Δρόσος, Πατούλιας, Φουστέρης.