Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 3-2 του Πανναξιακού στον τελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων

Το 13ο είναι και το πιο... γλυκό

Το 13ο κύπελλο στην ιστορία του σήκωσε ο Α.Ο. Σύρου στο γήπεδο της Παροικιάς. Οι Συριανοί επικράτησαν μετά από ματς - διαφήμιση του Πανναξιακού με 3-2 και πλέον οδεύουν και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο μεγάλος τελικός διεξήχθη στο γήπεδο της Παροικιάς παρουσία 400 περίπου φιλάθλων και των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Α.Ο. Σύρου και του Πανναξιακού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Πάρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι Συριανοί παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ, μιας και βρέθηκαν πίσω με 0-1, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ντάσιος στο 48'. Μεγάλοι πρωταγωνιστές από πλευράς κυπελλούχων ήταν ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας -ισοφάρισε σε 1-1  - και ο Γιάννης Χούρος που με τα δύο τέρματα που σημείωσε έδωσε το κύπελλο στην ομάδα της Σύρου.

Στο πρώτο ημίχρονο και μετά τα πρώτα δέκα αναγνωριστικά λεπτά, οι ομάδες ανέβασαν... στροφές, έπαιξαν για τη νίκη κι έφτασαν αρκετές φορές μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στον Ραμπαβίλα, ο οποίος σε κενή εστία στο 39' δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Βασιλάκη. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν στο πρώτο μέρος το έκαναν μαζεμένο στο δεύτεροι ημίχρονο οι παίκτες, αφού σε διάστημα 45 λεπτών σημείωσαν συνολικά πέντε τέρματα, είχε ένα δοκάρι ο Α.Ο. Σύρου και ταυτόχρονα αρκετές καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες και των δύο ομάδες αντάλλαξαν χειραψίες δείχνοντας πως δεν τους χωρίζει τίποτα, αλλά και οι παίκτες του Πανναξιακού συνεχάρησαν τους αθλητές του Α.Ο. Σύρου. Η ΕΠΣ Κυκλάδων φόρεσε τα... γιορτινά της, διοργάνωσε άψογα τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στο κόσμο των Κυκλάδων να παρακολουθήσει ένα ματς - διαφήμιση για τον Νομό.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων έδωσε... χρώμα στον τελικό

Η ΕΠΣ Κυκλάδων έδωσε τον καλύτερό της εαυτό διοργανώνοντας έναν τελικό - διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Όλα ήταν τέλεια στην Πάρο, αφού η Ένωση είχε φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έπρεπε να γίνουν ώστε και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές να μείνουν ευχαριστημένοι από την συμμετοχή τους στον αγώνα. Πριν την έναρξη του τελικού η ΕΠΣ Κυκλάδων είχε προγραμματίσει συνέντευξη τύπου και τον Πρόεδρο κ. Φρέρη να κάνει τις... συστάσεις. Εκτός από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες στο γήπεδο της Παροικιάς έδωσε το παρών και η Έπαρχος Θήρας Θεώνη  Λειβαδάρου, εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Κυκλάδων.

Το γκολ του Πανναξιακού "ξύπνησε" τον Α.Ο. Σύρου

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0, αφού κανείς αν και είχαν τις ευκαιρίες δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τα πάντα να είναι ανοικτά και όλα να κρέμονται από μία... κλωστή. Το γρήγορο τέρμα του Πανναξιακού στην επανάληψη βοήθησε το παιχνίδι, αφού η συνέχεια ήταν συγκλονιστική. Αρχικά ο Ντάσιος έκανε το 0-1 για τον Πανναξιακό και τον Α.Ο. Σύρου να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 58' με τον Ραμπαβίλα. Το γκολ του Πανναξιακού λειτούργησε θετικά στο παιχνίδι, αφού ο ρυθμός από το σημείο εκείνο κι έπειτα ήταν πιο γρήγορος και  η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Οι παίκτες των Ρούσσου-Βαρθαλίτη, έδειξαν πως ήταν καλύτεροι εντός αγωνιστικού χώρου και πως δίκαια βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Συριανοί έβγαλαν... νεύρο, αντέδρασαν άμεσα και δεν άφησαν το περιθώριο στον Πανναξιακό να πιστέψει πως μπορεί να είναι αυτός που θα σηκώσει το κύπελλο Κυκλάδων. Ο Χούρος με τα δύο πολύ ωραία σε εκτέλεση τέρματα έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους Συριανούς κάνοντας το 3-1. Ο Πανναξιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως αν και μείωσε σε 3-2 δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.

Πάει για το... νταμπλ

Ο Α.Ο. Σύρου είναι κυπελλούχος Κυκλάδων, καθώς επικράτησε στον τελικό του θεσμού με 3-2 του Πανναξικού και κατέκτησε τον έναν από τους δύο φετινούς στόχους που έχει θέση. Η ομάδα της Σύρου βρίσκεται μάλιστα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού στους δύο εναπομείναντες αγώνες χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να σφραγίσει και τυπικά τον τίτλο. Το συγκρότημα των Ρούσσου - Βαρθαλίτη θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της Άνω Σύρου την αδιάφορη βαθμολογικά Λάβα Εμπορείου και την τελευταία αγωνιστική την Άνω Μερά. Ίσως το ματς αυτό να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αν οι Συριανοί έχουν κάνει το χρέος τους απέναντι στην Λάβα.

Το φιλμ του αγώνα

1' άστοχο σουτ του Λούσσα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

5' ο Σταματίου μπήκε μέσα στην περιοχή μετά από ατομική ενέργεια όμως στην συνέχεια του έφυγε το κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία για κάτι καλό.

11' φάουλ από τα 25 μέτρα εκτέλεσε ο Πολυκρέτης, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

22' από εκτέλεση στα χέρια του Βασιλάκη από τον Χούρο.

23' ο Λούσσας σέντρα στο πρώτο δοκάρι βρήκε τον Μίρτσα και με σουτ ο δεύτερος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και πέρασε σε κόρνερ.  

25' ο Συριανός κράτησε το μηδέν για την εστία του μετά την λάθος εκτίμηση του Συριανού μετά το γύρισμα του Καρούση.

28' σε κόρνερ έδιωξαν οι αμυντικοί του Πανναξιακού στην αντεπίθεση που βγήκε ο Α.Ο. Σύρου.

33' ο Σταματίου βγήκε στην κόντρα, μπήκε στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, όμως το σουτ δεν ήταν καλό κι έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Συριανό να μαζέψει τη μπάλα.

36' ανεκμετάλλευτο πέρασε το φάουλ από καλή θέση του Α.Ο. Σύρου. Η εκτέλεση του Μίρτσα δεν ήταν καλή, παρόλα αυτά έφτασε στον Μουράι, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν κι έδιωξαν.

39' τεράστια ευκαιρία για τους Συριανούς με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα, σε κενή εστία ο φορ της ομάδας του Α.Ο. Σ. έστειλε τη μπάλα άουτ, μετά το γύρισμα από τα αριστερά του Χούρου.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν κι από τις δύο πλευρές. Οι Συριανοί έφτασαν πιο κοντά στο γκολ και μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα στο 39', όταν σε κενή εστία ο επιθετικός της ομάδας πέταξε τη μπάλα άουτ.

Το πρώτο μισό της αναμέτρησης είχε έναν καλό ρυθμό με τους παίκτες και των δύο ομάδων, να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

48' ο Πανναξιακός άνοιξε το σκορ (0-1) με τον Ντάσιο, αφού ο Μουράι δεν πρόλαβε να διώξει τη μπάλα. Στην πρώτη καλή στιγμή η ομάδα της Νάξου κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά την υποδειγματική κόντρα επίθεση.

52' τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε ο Α.Ο. Σύρου μετά το πλασέ του Κώτσι, ο Ιασωνίδης έδιωξε σε κόρνερ, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του ανήμπορου να αντιδράσει Βασιλάκη.

58' ο Α.Ο. Σύρου έφερε το ματς στα ίσα (1-1) μετά το ωραίο πλασέ του Παναγιώτη Ραμπαβίλα. Ο φορ των Συριανών βγήκε μόνος απέναντι στον Βασιλάκη και με ωραίο πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του γκολκίπερ του Πανναξιακού.

Αμέσως μετά την ισοφάριση από τον Ραμπαίλα, ο Μανουδάκης βρέθηκε στο έδαφος στη μεσαία γραμμή και το παιχνίδι να διακόπτεται για μερικά λεπτά.

66' ο Χούρος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά πάνω γωνία του τέρματος του Βασιλάκη, δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του. Ο Λούσσας μπήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και βρήκε με ωραίο τρόπο τον Χούρου, που δε δυνατό σουτ έκανε το 2-1.

76' ο Χούρος μετά από ατομική ενέργεια και το λάθος του Ιασωνίδη έκανε το 3-1 κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη και την κατάκτηση του κυπέλλου Κυκλάδων.

84' τεράστια ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη έχασε ο Α.Ο. Σύρου με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα, όταν μετά από πάσα του Κατσιούλη βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή του Βασιλάκη, όμως το άσχημο αρχικό κοντρόλ έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς του Πανναξιακού να διώξουν τη μπάλα μακριά.

86' ο Κώτσι βγήκε στην κόντρα όμως στη συνέχεια το κοντρόλ του δεν ήταν καλό κι έδωσε την ευκαιρία στους αμυνόμενους του Πανναξιακού να διώξουν τη μπάλα μακριά.

88' ο Πανναξιακός μείωσε σε 3-2 με τον Ντάσιο έπειτα την καθυστερημένη αντίδραση του Κώστα Συριανού.

90' στο δοκάρι η μπάλα μετά το σουτ του Παναγιώτη Ραμπαβίλα από τη σέντρα του γηπέδου.

 

Α.Ο. Σύρου - Πανναξιακός 3-2

Σκόρερ: 58' Ραμπαβίλας, 66', 76' Χούρος - 48' Ντάσιος, 88' Ντάσιος

Διαιτητής: Μαθιουδάκης, Βοηθοί: Μουτάφης, Καλορογιάννης

Α.Ο. Σύρου: Συριανός, Ρούσσος, Κατσούλης, Μαραγκός, Μουράι, Μανουδάκης, Κώτσι (82 ' Μπάμπακαρ), Χούρος (90' Κουκούλης), Λούσσας (92' Αργυρός), Ραμπαβίλας, Μίρτσα.

Πανναξιακός: Βασιλάκης, Παπανικόλάου, Ιασωνίδης, Χαμηλοθώρης, Βιλαντώνης (82' Κρητικός), Κωτσαρής, Σταματίου, Πολυκρέτης, Ντάσιος, Καρούσης (85 Βαθρακοκοίλης), Σέμε.