Η Σύρος γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα των Ρούσσου, Βαρθαλίτη και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για την… Γ’ Εθνική

Άξιος πρωταθλητής

Η τελευταία… πράξη του έργου παίχθηκε στην φυσική έδρα του Α.Ο. Σύρου, εκεί όπου οι Νταμπλούχοι Κυκλάδων για τη σεζόν 2016-17 φιλοξένησαν την Άνω Μερά, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.

Το παιχνίδι από την αρχή έως και το τέλος ήταν μία τυπική διαδικασία, αφού όλα είχαν κριθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Οι διοικούντες του Α.Ο. Σύρου είχαν ετοιμάσει μία μίνι γιορτή ώστε όλοι οι φίλοι και οι παίκτες της ομάδες να γιορτάσουν την μεγάλη φετινή επιτυχία. Ο Α.Ο. Σύρου κατέκτησε δίκαια την κούπα του πρωταθλητή, αλλά και του κυπελλούχου, αφού πέρασε μία διαδικασία 15 αγώνων και αντιμετωπίζοντας όλες τις ομάδες του νομού. Δεν βγήκε πρωταθλητής από μπαράζ  και ούτε είχε την τύχη του ενός αγώνα. Έπαιξε με όλους κι έδειξε σε βάθος χρόνου ότι ήταν η καλύτερη και η πιο σταθερή ομάδα των Κυκλάδων. Ένας άξιος πρωταθλητής που η τύχη του… χρωστούσε κάτι και του το έδωσε με τον καλύτερο τρόπο. Στην μεγάλη γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι διοικούντες του Α.Ο. Σύρου δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι τοπικοί φορείς του τόπου, που έχουν δείξει πως είναι δίπλα σε όλες τις ομάδες του νησιού. Το παρών στην ποδοσφαιρική γιορτή του νησιού έδωσε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, π πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πρώτη ηγετικό στέλεχος της Ελλάδας Σύρου Γιώργος Λεονταρίτης, αλλά και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Πάπιτση.  Βέβαια στην εξέδρα του γηπέδου ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης, ο οποίος μετά τη λήξη του αγώνα μαζί με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης έκαναν τις απονομές των μεταλλίων, αλλά και των κυπέλλων στους Νταμπλούχους του νομού.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ήταν ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα, αφού στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες έπαιξαν σχετικά καλό ποδόσφαιρο, ενώ στην επανάληψη, οι πάντες περίμεναν τη λήξη του αγώνα, ώστε να ξεκινήσει η φιέστα απονομή του τίτλου.  

 

Το φιλμ του αγώνα

5’ η πρώτη προσπάθεια από πλευράς Σύρου πέρασε άουτ, καθώς το σουτ του Μίρτσα έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν βρήκε στόχο.

11’ ο Κώτσι με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζάρβα, χάνοντας μία καλή ευκαιρία για να ανοίξουν οι πρωταθλητές το σκορ.

23’ άουτ πέρασε το σουτ του Χούρου, από πλεονεκτική θέση.

25’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Λούσσα, ο νεαρός επιθετικός της ομάδας της Σύρου με γυριστό σουτ προσπάθησε να νικήσεις τον Τζάρβα, όμως ο γκολκίπερ της Άνω Μεράς έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ.

29’ ο Αντώνης Μαραγκός με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Τζάρβα, μετά από κόρνερ ο αμυντικός της Σύρου πήρε τη μπάλα το πρώτο σουτ βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά με πλασέ κι από κοντινή απόσταση έκανε το 1-0.

31’ ο Κολιόπουλος βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και μετά από μαρκάρισμα του Κατσούλη ανατράπηκε, με τον «άρχοντα» του αγώνα κ. Καλορογιάννη να υποδεικνύει την παράβαση. Ο ίδιος παίκτης ευστόχησε από τα έντεκα βήμα και έφερε το ματς στα ίσα.

35’ σε κόρνερ έδιωξε ο Τζάρβας το σουτ του Χούρου από τα20 περίπου μέτρα.

39’ ο Χούρος μετά την εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της Άνω Μεράς.

42’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, μετά το διαγώνιο βον πλανέ του Χούρου. Ο Τζάρβας με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

45’ στα χέρια του γκολκίπερ της Άνω Μεράς η μπάλα μετά το σουτ του Χούρου.

46’ Ο Γιόγιος με ωραία κεφαλιά έπειτα την σέντρα – ασίστ του Κολιόπουλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βαμβακούρη για το 1-2.

Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούμενοι με δύο ευκαιρίες που τους δόθηκαν στο παιχνίδι είναι μπροστά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι από την άλλη αν και προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να πετύχουν περισσότερα τέρματα αν και είχαν κλασσικές ευκαιρίες με τις προσπάθειες του Χούρου, όμως ο Τζάρβας έδειξε πως ήταν σε πάρα πολύ καλή μέρα.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έπαιξαν με τον χρόνο, αφού όλοι ήθελαν να ολοκληρωθεί το ματς ώστε να ξεκινήσει η… γιορτή των πρωταθλητών. Η μόνη αξιόλογη φάση ήταν ο απίθανο τέρμα που σημείωσε ο Σαμπάν Μουράϊ. Ο αμυντικός μέσος τους Α.Ο. Σύρου με δυνατό ωραίο σουτ νίκησε τον Τζάρβα στέλνοντας τη  μπάλα στο βάθος της Εστίας της Άνω Μεράς στο 84’ . Ο Α.Ο. Σύρου είχε ακόμη δύο σουτ, τόσο στο 60’ όσο και στο 95’ με τον Χούρο, όμως και τα δύο δεν βρήκαν στόχο.

"Είμαστε μία... οικογένεια"

Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου Γιώργος Ρούσσος μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και ταυτόχρονα αναφέρθηκε και για την επόμενη... μέρα. "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την μεγάλη μας επιτυχία. Ξεκινήσαμε πρώτοι από όλες τις ομάδες την προετοιμασία μας και δουλέψαμε όλοι μαζί, από τον φροντιστή της ομάδας, τους παίκτες, τους προπονητές, τους γιατρούς και τη διοίκηση για τον έναν και μοναδικό στόχο. Είμαστε ευγνώμονες που η διοίκηση σε ότι κι αν θέλαμε ήταν δίπλα μας, μας στάθηκε σε ότι κι αν είχαμε ανάγκη, αλλά και σε μας, μας έδωσε ένα  πολύ δυνατό ρόστερ για να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί με τα παιδιά. Φέραμε και πάλι αυτό το ιστορικό σωματείο σε μία εθνική κατηγορία, κι αν οι εξέδρα γεμίσει πάλι κίτρινα - μπλε κασκόλ, όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τον Α.Ο. Σύρου ψηλότερα".

Για το πόσο δύσκολο είναι οι παίκτες της ομάδας να δείξουν απίστευτη σταθερότητα στην απόδοσή τους, μίλησε ο κ. Ρούσσους.

"Όταν οι ομάδες κάνουν πρωταθλητισμό και ειδικά στις Κυκλάδες, που λόγω του τουρισμού υπάρχουν και χρήματα, το μόνο που λείπει είναι το νούμερο. Οι ομάδες δουλεύουν επαγγελματικά, ειδικά οι έξι πρώτες ομάδες ξεκινήσαμε με αφετηρία για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Ήταν το πιο δυνατό πρωτάθλημα που έχει γίνει έως τώρα γιατί δεν υπήρχε μόνο ο Α.Ο. Σύρου ή ο Πανναξιακός και η Μύκονος, αλλά ήταν έξι σύλλογοι πολύ δυνατοί, που ακόμη και τον Δεκέμβρη έκαναν μεταγραφές. Εμείς από την πλευράς μας πήγαμε με ένα μοντέλο με πολλούς Συριανούς και δύο - τρεις ποιοτικούς ξένους, οι οποίοι ενσωματώθηκαν πλήρως. Τα Συριανά παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα και είχαμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και όλοι μαζί κάναμε ένα βήμα μπροστά για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα και σήμερα να χαμογελάμε και να είμαστε συγκινημένοι. Την κατάκτηση του νταμπλ την χαρίζουμε στον κόσμο της Σύρου".

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μπορεί να αργεί ακόμη, όμως για να είσαι έτοιμος δεν πρέπει να αφήσεις να περάσει κάποια μέρα ανεκμετάλλευτη. Από την πλευρά σας θα έχετε τον χρόνο να ξεκουραστείτε;

"Τώρα είναι μία μέρα χαρά και μπορούμε να το γιορτάσουμε. Ακολουθεί το παιχνίδι για το κύπελλο ερασιτεχνών που κι εκεί θέλουμε να πάμε καλά και να προχωρήσουμε και θέλουμε τον κόσμο δίπλα. Όταν θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μας και σ' αυτή τη διοργάνωση, θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς, από την πλευρά μας θα παραδώσουμε στη διοίκηση και στον πρόεδρο τις προτάσεις μας για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, κι από εκεί και πέρα αν υπάρχει τάξη και νοικοκυριό κι όταν το γήπεδο είναι γεμάτο, δεν θα έχουμε τίποτα να φοβηθούμε κι ο Α.Ο. Σύρου θα πάει καλά και σ' αυτό το πρωτάθλημα".

"Όλα ήταν τέλεια"

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου Γιώργος Φώσκολος μετά το τέλος των απονομών είπε: "Μετά από μία δύσκολη χρονιά καταφέραμε να κόψουμε πρώτοι το νήμα και να γιορτάζουμε τόσο εμείς όσο και το νησί αυτή την μεγάλη επιτυχία. Δουλέψαμε σκληρά, όλα τα παιδιά είχαν προσήλωση στον στόχο που είχαμε θέσει και στο τέλος γιορτάζουμε όλοι μαζί αυτήν την επιτυχία. Τα συναισθήματα μας είναι φανταστικά, αφού όλοι νιώθουμε πολύ γεμάτοι από την επιτυχία μας".

Για την νέα σεζόν και την προσπάθεια που θα κάνει ο Α.Ο. Σύρου στην Γ' Εθνική.

"Ο Α.Ο. Σύρου πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε με μηδέν δελτία. Καταφέραμε να φτάσουμε στο σήμερα και όλοι μαζί να γιορτάζουμε τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία. Στο γήπεδο της Ερμούπολης η ομάδα μας έχει γράψει με χρυσή ιστορία. Ευελπιστώ με την βοήθεια του κόσμου, των επιχειρηματιών, αλλά και των συνεργατών μου να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Η Σύρος πρέπει και της αξίζει να έχει μία ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Η νέα χρονιά θέλει μεγαλύτερο αγώνα από όλους μας και όλοι μαζί να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια".

"Δικαίωση μετά από... δύο χρόνια"

Ο αρχηγός της ομάδας της Σύρου ο Κυριάκος Μανουδάκης εμφανώς ικανοποιημένος από την επιτυχία της του Α.Ο. Σύρου, είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο, καθώς στην ίδια περίπου θέση είχαμε βρεθεί και πριν δύο χρόνια και με τα χαμένα πέναλτι τόσο το δικό μου όσο και του Παναγιώτη (Ραμπαβίλα) δεν στεφθήκαμε πρωταθλητές. Αποδείξαμε σήμερα πως δεν το βάλαμε κάτω, δουλέψαμε σκληρά και δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Θέλω να χαρίσω αυτόν τον τίτλο στον Παναγιώτη Ραμπαβίλα πάνω από όλα, που έχει αγαπήσει το νησί μας και έμεινε εδώ ώστε να φέρει τον τίτλο στην ομάδα μας. Ευελπιστούμε πως και τη νέα χρονιά θα είναι κοντά μας μιας και είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά πάνω από όλα είναι ένας καλός άνθρωπος".

"Το πήραμε γιατί το αξίζαμε"

Από την πλευρά του ο φορ της ομάδας ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας είπε: "Ο Α.Ο. Σύρου μετά από μία δύσκολη σεζόν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του και να πάρει τον τίτλο και ταυτόχρονα την άνοδο. Θα πρέπει από εδώ και πέρα όλο το νησί να σταθεί δίπλα σ' αυτήν την ομάδα γιατί το αξίζει. Από την πλευρά μου εγώ όταν ήρθα στο νησί, είχα έρθει με στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα, το χάσαμε αρχικά στις λεπτομέρειες, στη συνέχεια ο Πανθηραϊκός είχε μία ισχυρή ομάδα και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γιορτάσουμε την κατάκτηση του νταμπλ. Θέλω να αφιερώσω το πρωτάθλημα στον κόσμο της Σύρου, στον πρόεδρο και τη σύζυγο του, στον Μανουδάκη, στους προπονητές, αλλά και στον Ραουζαίο που ήταν δίπλα μας όλη τη χρονιά"   

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Σύρου Πέτρος Ραουζαίος είπε: "Οι κόποι των τελευταίων πέντε ετών, ανταμείφτηκαν σήμερα και μετά από 20 χρόνια κατακτά το πρωτάθλημα Κυκλάδων και θα επιστρέψει στην Γ' Εθνική κατηγορία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Συριανό φίλαθλο κόσμο που καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν κοντά μας και από την πλευρά μας κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να στεφθεί ο Α.Ο. Σύρου ξανά "βασιλιάς στον Κυκλάδων". 

Α.Ο. Σύρου – Άνω Μερά 2-2

Σκόρερ: 29’ Μαραγκός – 84’ Μουράι – 31’ Κολιόπουλος, 46’ Γιόγιος

Διαιτητής: Θωμάς Καλορογιάννης

Α’ βοηθός:  Ισίδωρος Αρμακόλας, Β’ βοηθός: Α. Κουκά

Α.Ο. Σύρου: Βαμβακούρης, Κ. Ρούσσος, Κατσούλης, Μαραγκός (48’ Μουράι), Αργυρός, Μανουδάκης, Κώτσι, Χούρος, Κουκούλης (58’ Φωτεινιάς), Ραμπαβίλας (17’ λ. τρ. Λούσσας).

Άνω Μερά: Τζάρβας, Καρίμαλης, Αβράμης, Τσινάς, Καρφαρίδας, Χατζάκος, Τουρέ, Μπούμπουρης, Γιόργιος (90’ Κουκάς), Παστελόπουλος, Κολιόπουλος.