Σε Σύρο και Πάρο οι αγώνες της τελικής φάσης των τμημάτων υποδομών

Η ώρα των… τελικών

Στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των τελικών φάσεων για τα τμήματα υποδομής σε Κ-16 και Κ-14. Επίσης, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης έγινε και ενημέρωση και για την Κ-18 που αναμένεται να γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο (6-7 Μαΐου) στην Πάρο.

 

 

Posted by Κοινή Γνώμη on Wednesday, 26 April 2017

 

Οι ημερομηνίες των Final Four και τα νησιά διεξαγωγής

Κ14 6-7 Μαΐου στη Σύρο

Κ18 6-7 Μαΐου στη Πάρο

Κ12 13-14 Μαΐου στη Σύρο

Κ16 πριν ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις σε Πάρο ή Σύρο

 

Τα ζευγάρια της τελικής φάσης των αγώνων υποδομής είναι:

ΣΤΟ Κ-14:  ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΡΑΖ  ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ-ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ & ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ & ΑΟ ΠΑΡΟΥ

ΣΤΟ Κ-16:  ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ & ΑΟ ΠΑΡΟΥ - 1ος Β ΦΑΣΗΣ (ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ ή ΑΣ ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ ή ΑΟ ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ)

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-18 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ & ΑΟ ΠΑΡΟΥ - ΑΟ ΠΑΓΟΥ

ΤΕΛΟΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-12 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - 2ος Β ΟΜΙΛΟΥ & ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ - ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ( Η 2η θέση του Β Όμιλου Κ-12 δεν έχει ακόμα κριθεί.)

 

«Πήγαν καλά τα τμήματα υποδομής»

 

Για την κλήρωση της τελικής φάσης των τμημάτων υποδομής Κ-16 και Κ-14, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων είπε: Το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 6 και 7 Μαΐου θα γίνουν τα παιχνίδια της Κ-18 στο νησί της Πάρου και ταυτόχρονα τις ίδιες ημέρες θα διεξαχθεί το final four στην κατηγορία Κ-14 καθώς στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις και θα είναι δύσκολο να γίνουν αγώνες. Το Κ-14 και το Κ-12 θα γίνουν τα παιχνίδια στη Σύρο και θα μείνει σε εκκρεμότητα μόνο η Κ-16, όταν θα γίνουν οι αγώνες μπαράζ θα οριστεί και η τελική φάση».

 

Από εκεί και πέρα ο κ. Φρέρης αναφέρθηκε στην στήριξη ή μη των τοπικών φορέων, αφού για να διεξαχθεί ένα final four χρειάζονται κάποια χρήματα.

«Είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση, όπως είναι αυτή την περίοδο οι Δήμοι και η Περιφέρεια, έτσι είναι και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων. Για εμάς που είναι η δεύτερη χρονιά από τότε που έχουμε αναλάβει τις τύχες της Ένωσης, που θα πραγματοποιήσουμε τις τελικές φάσεις των τμημάτων υποδομών, πραγματικά δεν μας έχει σταθεί κανείς, αφού δεν έχουμε βρει ούτε ένα ευρώ. Βέβαια γίνονται προσπάθειας, ακόμη και μέχρι και την τελευταία στιγμή περιμένουμε την Περιφέρεια να στηρίξει αυτά τα final four, όπως δηλαδή έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι άλλα μας είχαν υποσχεθεί και άλλα στο τέλος γίνονται, μακάρι όμως μέχρι την τελευταία στιγμή να βρεθεί μία λύσει. Αλλιώς θα κληθούν πάλι οι ομάδες να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να πληρώσουν τα έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης, αλλά σίτισης των παιδιών. Ελπίζουμε πως ο Περιφερειάρχης, ο Αντιοπεριφεριάρχης και η υπεύθυνη αθλητισμού να κάνουν κάτι και να μην ξεχάσουν το ποδόσφαιρο για δεύτερη συνεχή χρονιά».

 

Για το πόσο σημαντικό είναι για τα ίδια τα παιδιά αυτά τα παιχνίδια ο κ. Φρέρης είπε:  «Από την πλευρά μου θα πω, πως εγώ είμαι πιο ευχαριστημένος από ότι ήμουν την πρώτη χρονιά. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε τέσσερις κατηγορίες, σε έναν δύσκολο νόμο και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Είμαστε από τις λίγες Ενώσεις που ακόμη κι αν έχουμε έναν δύσκολο νομό διοργανώνουμε τόσα πρωταθλήματα. Αυτό μπορείτε να το δείτε ακόμη και στην κατηγορία Κ-12 που όλα τα παιχνίδια είναι συναρπαστικά και έχει μεγάλη αγωνία μέχρι το τέλος. Άλλωστε αυτό το είχαμε πει από την αρχή, πως θα δώσουμε μεγάλη βάση στα τμήματα υποδομής, ώστε να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Στα άμεσα σχέδια μας, αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί κι από τις ομάδες, να δημιουργηθεί μία κατηγορία Κ-10»

 

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε και στο κύριο θέμα που θα απασχολήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού και δεν είναι άλλο από τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος των ανδρών. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων και την έγκριση των ομάδων αυτό που θα ισχύσει αν δεν αλλάξει κάτι είναι η ενοποίηση των δύο κατηγοριών και τις ομάδες να χωρίζονται σε τρεις ομίλους. Αυτό σημαίνει πως οδεύουμε στην υποβάθμιση του πρωταθλήματος των Κυκλάδων, αφού ο φετινός τρόπος διεξαγωγής ήταν ο πιο σωστός κι αυτό αποδείχθηκε τόσο στο κομμάτι το αγωνιστικό, αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου αυξήθηκε με αποτέλεσμα στις εξέδρες των γηπέδων να βλέπουμε περισσότερους θεατές. Αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει τα μέλη στην επερχόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση. Ο κ. Φρέρης για το θέμα αυτό ανέλυσε τις τρεις προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο… τραπέζι και θα συζητηθούν προσεχώς. «Όσον αφορά τα τμήματα των υποδομών θα συνεχίσουν να διεξάγονται οι κατηγορίες, Κ-18, Κ-16, Κ-14 και Κ-12 τα οποία είναι ταυτοποιημένα με τις μικτές ομάδες και των Εθνικών ομάδων. Θα προσπαθήσουμε επίσης να γίνει και το πρωτάθλημα στην Κ-10. Τώρα, όσον αφορά τις κατηγορίες των ανδρών τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην Συνέλευση του Καλοκαιριού. Υπάρχουν τρεις θα έλεγα προτάσεις, η πρώτη είναι να διατηρηθούν ως έχουν τα πρωταθλήματα με τις δύο κατηγορίες. Τα φετινά πρωταθλήματα ήταν ανταγωνιστικά και ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον. Το δεύτερο πλάνο είναι να γίνουν τρεις όμιλοι όπως δηλαδή ήταν παλαιότερα το οποίο έχει τα πλεονεκτήματά, αλλά και τα μειονεκτήματα του. Πιστεύω ότι αν προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο θα ρίξουμε κάπως την ανταγωνιστικότητα και υπάρχει ένα τρίτο που συζητούν κάποιες ομάδες, δηλαδή να γίνει το ίδιο και να υπάρχουν αγώνες μπαράζ κι αυτό πιστεύω θα ρίξει πάλι την ποιότητα. Ο φετινός πρωταθλητής πιστεύω βγήκε πιο αξιοκρατικά καθώς έπαιξε με όλους, σε εντός κι εκτός έδρας αγώνες, αυτό είναι προσωπική άποψη, οι ομάδες θα αποφασίσουν .