Ο ΑΣΠ Κύθνου από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίρνει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων

Στον ποδοσφαιρικό χάρτη των Κυκλάδων και η… Κύθνος

  • Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 19 Μαΐου. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σάρκα και οστά παίρνουν οι προσπάθειες των Κυθνιωτών, καθώς ο ΑΠΣ Κύθνου είναι πλέον και επίσημα μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας των Κυκλάδων και προετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του. Από τη νέα σεζόν οι Κυθνιοί θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από το τοπικό ποδόσφαιρο, αλλά και οι ομάδες του νομού να αυξηθούν κατά μία.

Η ιδέα ήρθε και ωρίμασε και πλέον όλοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα του Κυθνιώτικου ποδοσφαίρου και στην παρουσία ΑΠΣ Κύθνου στα ποδοσφαιρικά πράγματα των Κυκλάδων.

Ο «ΑΠΣ Κύθνου» έρχεται και μετά την παρουσία του στα Πανκυκλαδικά Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, ήρθε η ώρα για το βήμα παραπάνω που έχει να κάνει με την παρουσία της Ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων, που όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι άνθρωποι της Κύθνου θα αποτελέσει το κίνητρο των μικρών για να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες της ομάδας, όπου αναμένεται να πέσει το μεγαλύτερο βάρος.

 

Αυτή είναι η ιστορία του

Αυτή είναι η ιστορία του ΑΠΣ Κύθνου. Το 2013 μία παρέα ανθρώπων με τη στήριξη του Δήμου αποφάσισε να «βάλει μπροστά» το ποδόσφαιρο στη Κύθνο που μέχρι τότε ήταν το παιχνίδι που παιζόταν στις αλάνες.  Ο Βετεράνος Ποδοσφαιριστής και προπονητής σήμερα Σταύρος Κονιδάρης πήρε μεγάλο μερίδιο αυτής  της προσπάθειας.

Και μετά από πολλές προσπάθειες φτάσαμε στο σήμερα, όπου πρόσφατα έγιναν και εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, που πλέον θα τρέχει επίσημα τα θέματα του συλλόγου.

Ο Γιώργος Λαρεντζάκης από τη θέση του προέδρου πλαισιώνεται από ένα ικανότατο διοικητικό σχήμα που έχει ως εξής: Φιλιππαίος Μιχάλης (Αντιπρόεδρος), Ρούσση Άννα (Γεν. Γραμματέας), Μαρτίνος Βαγγέλης (Ταμίας) και Γκούμας, Μανόλης, Λαρεντζάκης Αντώνης, Βασάλος Γιάννης Γονιδάκης Κώστας, Βλαστάρης Αντώνης (Μέλη).

Με έδρα το γήπεδο της… Μήλου

Πρόσφατα υπήρξαν εξελίξεις οι οποίες ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη συμμετοχή της Ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-2018.

Καταρχήν υπήρξε η επίσημη ένταξη του ΑΠΣ Κύθνου στα μητρώα της ΕΠΟ. Μετά είχαμε την αποδοχή από την ΕΠΣ Κυκλάδων και την αναγνώριση του ΑΠΣ Κύθνου ως επίσημο μέλος της δύναμης της. Τέλος, μετά από συζητήσεις και με τον Παμμηλιακό, ο Δήμος Μήλου άναψε το… πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Γηπέδου Κύθνου ως επίσημη έδρα.

«Καίει» το γηπεδικό

Η Κύθνος είναι από τα νησιά των Κυκλάδων που δεν έχει… δικός της γήπεδο και γι’ αυτό θα αναγκαστεί τουλάχιστον για την αρχή να δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στην Μήλο. Διαδικασία αρκετά δύσκολη, αφού τα συνεχή ταξίδια θα ανεβάσουν το μπάτζετ, όμως η Μήλος, θέλουν να πιστεύουν στη Κύθνο ότι, θα είναι η προσωρινή λύση της σεζόν 2017-18. Από εκεί και πέρα οι μελέτες για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μέριχα είναι έτοιμες και ήδη βρίσκονται σε αρμόδια γραφεία προκειμένου να ορισθεί το ύψος της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Να τονιστεί εδώ ότι ο Δήμος Κύθνου που είναι ενεργός αρωγός των προσπαθειών του ΑΠΣ Κύθνου θα συνδράμει και εκείνος από τη πλευρά του ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Πεποίθηση όλων είναι ότι ο ΑΠΣ Κύθνου θα έχει το δικό του γήπεδο μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Και το όνομα αυτής…

"Χαβαλένθια" Κύθνου. Το όνομα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΑΠΣ Κύθνου. Οι γυναίκες του νησιού δεν θα μπορούσαν να είναι μακριά από τον… βασιλιά των σπορ και έτσι με την ανδρική ομάδα δημιουργήθηκε και γυναικεία. 16 κορίτσια έχουν αναλάβει δράση και προετοιμάζονται κάτω από τις οδηγίες του Σταύρου Κονιδάρη. Η Κύθνος θέλει να είναι μέσα στα ποδοσφαιρικά πράγματα και το καταφέρνει, μιας και το Γυναικείο Ποδόσφαιρο όλο και πιο πολύ διαδίδεται το τελευταίο διάστημα στις Κυκλάδες.

Όλοι κοντά

Κάθε πετυχημένο εγχείρημα χρήζει απαραιτήτως της απαιτούμενης βοήθειας και αρωγής. Ο Δήμος Κύθνου, στέκεται δίπλα στη διοίκηση και παρακολουθεί από κοντά την αθλητική αναγέννηση που μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στη Κύθνο.

Ένας από τους ανθρώπους που δίνει τα πάντα για να πετύχει αυτή η προσπάθεια είναι και ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Κύθνου κ. Γιώργος Ηλιού, ο οποίος τόνισε σχετικά:  

«Η Κύθνος τα τελευταία χρόνια διεξάγει τη δική της προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί. Η δημιουργία παιδικών τμημάτων ποδοσφαίρου και στίβου, η επίσημη ίδρυση του Α.Π.Σ. Κύθνου, οι επιτυχημένες συμμετοχές των τμημάτων στα Πανκυκλαδικά Πρωταθλήματα και η δημιουργία  του χωμάτινου Γηπέδου στο Μέριχα για το οποίο γίνεται τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση του Δήμου προς εξασφάλιση της χρηματοδότησης της τοποθέτησης του συνθετικού χλοοτάπητα, είναι κάποιες από τις δράσεις που έχουν σηματοδοτήσει αυτήν την προσπάθεια.

Επίσης, τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκε η δημιουργία της αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Π.Σ. Κύθνου, στην οποία έχω την τιμή να αποτελώ μέλος της, η οποία με συντονισμένες κινήσεις της διοίκησης του Α.Π.Σ. Κύθνου εξασφάλισε και την απαραίτητη αδειοδότηση για την συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα.  

Στην προσπάθεια αυτή της Κυθνιώτικης κοινωνίας δεν περισσεύει κανείς, ο Δήμος Κύθνου, η διοίκηση του Α.Π.Σ. Κύθνου, ο προπονητής μας, οι παίκτες μας αλλά και όσοι αγαπούν τον αθλητισμό θα αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε η Κύθνος να αποκτήσει το δικό της σύγχρονο γήπεδο στο οποίο θα αγωνίζονται τα δικά της παιδιά».

Ετικέτες: