Στην Π.Ε. Προπονητών ο Σύνδεσμος των Κυκλάδων

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Κυκλάδων ανήκει και επίσημα στην Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου και μπορεί να λειτουργήσει όπως όλοι οι νόμιμοι σύνδεσμοι της χώρας. Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, οι προπονητές με μόνιμη κατοικία τις Κυκλάδες υποχρεούνται να εγγραφούν στον σύνδεσμο που αποτελεί παρακλάδι της ΕΠΣ Κυκλάδων. Μάλιστα, με έγγραφο του που κοινοποιήθηκε στα σωματεία, μέσω της  ΕΠΣ Κυκλάδων, γνωστοποιείται η υποχρέωση της εγγραφής που θα έχουν οι προπονητές από εδώ και στο εξής.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος μας αποτελεί πλέον επίσημα μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.Ε.Π.Π), εναρμονίζεται πλήρως με το καταστατικό της και αναγνωρίζει την πειθαρχικής της εξουσία.

Σύμφωνα με το παραπάνω σας γνωστοποιούμε της παράγραφο 5 του άρθρου 6 του καταστατικού, το οποίο αφορά την υποχρέωση εγγραφής των προπονητών ποδοσφαίρου στο Σύνδεσμο μόνιμης κατοικίας τους, που λειτουργεί νόμιμα και είναι ενεργό μέλος της Π.Ε.Π.Π. «5) Όλοι οι Σύνδεσμοι Προπονητών, χωρίς καμιά εξαίρεση, δεν θα εγγράφουν, ως μέλος τους, προπονητή που υπήρξε μέλος άλλου Συνδέσμου, εάν δεν προσκομίσει επίσημο έγγραφο (βεβαίωση) του προηγούμενου Συνδέσμου - Προπονητών που ανήκε, ότι έχει εξοφλήσει στο ακέραιο τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Οι προπονητές πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Σύνδεσμο της μόνιμης κατοικίας τους, εφόσον υπάρχει, διαφορετικά θα εγγράφονται σε όμορο ή πλησιέστερο Σύνδεσμο.

Εάν, ο Σύνδεσμος Προπονητών της μόνιμης κατοικίας τους δεν λειτουργεί νόμιμα ή και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν καταστατικό ή και είναι πειθαρχικά τιμωρημένος, τότε πρέπει να εγγράφονται Σύνδεσμο όμορου ή πλησιέστερου Νομού, ο οποίος να είναι ενεργό μέλος της Π.Ε.Π.Π. και να συμμορφώνεται πλήρως με το καταστατικό της, χωρίς να χρειάζεται για την εγγραφή αυτή το παραπάνω περιγραφόμενο έγγραφο/βεβαίωση.

Εξαίρεση, προς τούτο, αποτελούν οι προπονητές που είναι μόνιμοι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής, οι οποίοι δύνανται να επιλέγουν οιονδήποτε Σύνδεσμο – Μέλος της Π.Ε.Π.Π., ο οποίος λειτουργεί νομίμως, εντός των ορίων της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας».