Αισιοδοξία… μηδέν στον Α.Ο. Σύρου μετά τις δύο άκαρπες συναντήσεις που προηγήθηκαν

Το έχει η μοίρα του

Ο Α.Ο. Σύρου μετά τα πανηγύρια και τις χαρές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Κυκλάδων, έπεσε σε… κατάθλιψη. Οι εξελίξεις στην ομάδα της Σύρου, είναι άμεσες και γρήγορες αφού μετά τις δύο άκαρπες συναντήσεις που προηγήθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο της Ερμπούπολης, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα. Οι Νταμπλούχοι Κυκλάδων μετά την παραίτηση του διοικητικού Συμβουλίου όχι μόνο είναι… ακέφαλο, αλλά και χωρίς μέλη μιας και λίγοι - πραγματικά είναι ελάχιστοι - είναι  αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Φώσκολος, μετά τη τελευταία συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, τόνισε πως αυτή την περίοδο δεν μπορεί να ασχοληθεί ενεργά με τον Α.Ο. Σύρου, αφού προσωπικοί λόγοι καθιστούν αδύνατοι την  φυσική του παρουσία. Ο κ. Φώσκολος μετά την πρώτη του ομιλία προς τους λιγοστούς παρευρισκόμενους, ζήτησε από τον Άκη Πύργο να ηγηθεί της νέας προσπάθειας και να οδηγήσει τον Α.Ο. Σύρου προς το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Από την πλευρά του ο γνωστός επιχειρηματίας μετά το πρώτο του αρχικό σοκ, έδειξε να μην είναι σίγουρος για τις προθέσεις του. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ο πρώην πρόεδρος της ομάδας ανέλυσε τα χρήματα που είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσει ο Α.Ο. Σύρου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Τώρα, μετά τις δύο αποτυχημένες συναντήσεις, ο Α.Ο. Σύρου βρίσκεται πολύ κοντά στο να παραμείνει στο… τοπικό πρωτάθλημα. Αυτό, γιατί λίγοι είναι εκείνοι που έδειξαν πρόθυμοι να ενισχύσουν ή να σταθούν δίπλα στη νέα προσπάθεια. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την εποχή που ο Α.Ο. Σύρου είχε κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα του 2004. Για όσους θυμούνται μετά την κατάκτηση τους πρωταθλήματος, ο Α.Ο. Σύρου διαλύθηκε και για περίπου 9 χρόνια ήταν ένα αδρανές σωματείο. Τώρα, μπορεί να μην συζητάει κανείς την διάλυση του, όμως τα πάντα θα καταστραφούν όταν η ομάδα της Σύρου δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ένα όνειρο δηλαδή που τείνει να γίνει… εφιάλτης.  

 

Αυτοκαταστροφικές τάσεις

 

Οι ημέρες που προηγήθηκαν ήταν άκρως ενδιαφέρουσες αφού ακούστηκαν διάφορα πράγματα, όπως, πως έπρεπε να διαλυθεί η μοναρχία Φώσκολου και να πάμε σε ένα σχήμα πολύμετοχικότητας. Ιδιαίτερα για το δεύτερο που ομάδα μεγάλου βεληνεκούς προσπάθησε να το πράξει και με επιχειρηματίες με μεγάλες… τσέπες, δεν κράτησε για πολύ αφού οι πολλές φωνές τελικά δεν κάνουν καλό. Ένα σχήμα που δυστυχώς δεν έχει δουλέψει πουθενά κι εδώ στη Σύρο θέλησαν να το πάρουν και να το προσπαθήσουν. Με το «καλημέρα» τα πρώτα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Οι επιχειρηματίες της Σύρου έδειξαν να μην έχουν «εμπιστοσύνη» σε όλους όσους θέλησαν να εμπλακούν και στη συνάντηση όχι μόνο ήταν οι ίδιοι, αλλά και λιγότεροι. Από την άλλη, μπορεί και η μοναρχία να μην είναι καλή, όμως ήταν ένα σύστημα το οποίο όχι μόνο δούλεψε, αλλά είχε και καλά αποτελέσματα, με τον Α.Ο. Σύρου από την επαναδραστηριοποίησή του κι έπειτα να είναι πάντα μέσα στους στόχους του και να φτάνει δύο (2) φορές κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, να κατακτά δύο κύπελλα κι ένα πρωτάθλημα Κυκλάδων. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε και  κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Ο Φώσκολος που αυτή την περίοδο δείχνει να μην μπορεί να ηγηθεί κάποια προσπάθειας αφού προσωπικοί λόγοι τον κρατούν μακριά, άφησε ελεύθερο το πεδίο για όποιον πραγματικά αγαπά την ομάδα, ώστε να πάρει τα ηνία και να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη ημέρα.  Οι επιχειρηματίες που έδωσαν το παρών, δεν θέλησε κανείς να μπει μπροστά και πλέον αναζητείται… λύση. Μία λύση που θα πρέπει να φέρει τον Α.Ο. Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κι όχι στο τοπικό πρωτάθλημα. Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα μιλάμε για πισωγύρισμα, αλλά και δεν θα υπάρξει για πολλά χρόνια το κίνητρο του πρωταθλητισμού.

 

 

Ξεκινούν οι συζητήσεις

 

Άκης Πύργος και Νίκος Ζιάβρας έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εύρεσης λύσης, αλλά και αναζήτησης ανθρώπων που να μπορούν να σταθούν δίπλα στην ομάδα. Τα πράγματα βέβαια μόνο εύκολα δεν είναι αφού μετά τις φιλολογικές συζητήσεις, θα πρέπει να περάσουν στις πράξεις και να βρεθούν ικανοί οικονομικοί παράγοντες που θα βοηθήσουν την ομάδα. Εκτός από… αγάπη αυτός που θα εμπλακεί θα πρέπει να βάλει και το χέρι στην τσέπη, ώστε να βγει η ομάδα από το τέλμα. Οι δύο επιχειρηματίες από τις πλευρά τους πάντως έχουν ήδη κάνει κάποιες συναντήσεις, έχουν ήδη μιλήσει με ανθρώπους, με τα αποτελέσματά τους μέχρι στιγμής να μην είναι ανακοινώσιμα.

Είναι άδικο για το μέγεθος της ομάδας της Σύρου και της ιστορίας που κουβαλά να μην μπορεί να βρεθεί κάποιος που να έχει δυνάμεις να τρέξει την ομάδα. Ο Α.Ο. Σύρου έχει ανάγκη από έναν επιχειρηματία κοινής αποδοχής, έναν άνθρωπο δηλαδή που να εμπνέει εμπιστοσύνη, να είναι προσιτός από όλους και πάνω του να στηριχθούν οι όποιες προσπάθειες γίνουν στη συνέχεια.

 

 

Δίπλα στις προσπάθειες της νέας διοίκησης ο Φώσκολος

 

Από τις πιο σημαντικές ειδήσεις που βγήκαν από την συνάντηση της Τρίτης, είναι πως αν και ο Φώσκολος έδειξε να μην μπορεί να είναι τουλάχιστον για την ώρα δίπλα στην ομάδα, τόνισε πως θα ενισχύσει οικονομικά τις προσπάθειες της νέας διοίκησης. Μάλιστα δεσμεύτηκε και για κάποιο χρηματικό ποσό που προτίθεται να βάλει. Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας βέβαια πριν ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να αυτός που θα οδηγήσει τον Α.Ο. Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έκανε κάποιες προτάσεις και ανέλυσε κάποια οικονομικά στοιχεία για την χρονιά που έρχεται. Ίσως αυτά που ακούστηκαν να «τρόμαξαν» όλους όσους ήταν παρών, αφού όταν τόνισε το ποσό που χρειάζεται για να βγει η χρονιά, τότε ξεκίνησαν και οι… πάσες.

Από εκεί και πέρα ο κ. Φώσκολος έδειξε εμπιστοσύνη, στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και ευχήθηκε να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε η ομάδα όχι μόνο να δηλώσει συμμετοχή, αλλά και να δημιουργήσει κι ένα ανταγωνιστικό σύνολο.    

Λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του κι επίσημα από το διοικητικό σχήμα του νταμπλούχου Κυκλάδων, ο Γιώργος Φώσκολος με επιστολή του έκανε γνωστούς τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

 

Η ανακοίνωση του Γιώργου Φώσκολου

Κάποιες φορές η δική μας θέληση μπορεί να μην είναι αρκετή ώστε να προσπεράσει προσωπικές υποχρεώσεις.

Μετά λοιπόν από ώριμη σκέψη και προβληματισμό και με αρκετά προσωπικά θέματα να με απασχολούν αυτό το διάστημα αποφάσισα να κάνω πράξη αυτό που έχω προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό.

Τέσσερις (4) αγωνιστικές σεζόν στο τιμόνι της ομάδας, γεμάτος από συναισθήματα, πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα πίσω, καθώς βλέπω ότι ο ΑΟ Σύρου μπορεί να προχωρήσει και χωρίς εμένα στην ηγεσία του. Υπάρχουν άνθρωποι στο νησί που μπορούν να ηγηθούν της προσπάθειας και εγώ υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα τους.

Μπορεί οι τελευταίες συναντήσεις να μην έχουν δώσει το στίγμα, όμως βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένους ανθρώπους που τους θεωρώ ικανούς να οδηγήσουν την ομάδα μας στη Γ΄ Εθνική.

Ποτέ δεν είπα ότι είμαι ο μεσσίας, ούτε αυτός που από μόνος του μπορεί να τα κάνει όλα. Σε αυτό λοιπόν το μοντέλο και με εμένα αρωγό και συνοδοιπόρο της προσπάθειας, είμαι ο πρώτος που θέλει να πετύχει στο απόλυτο το επόμενο βήμα.

Εγώ θα είμαι εδώ, θα βοηθήσω υλικά, ηθικά και με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδας που όλοι αγαπάμε! ΤΟΝ ΑΟΣ ΜΑΣ…

Ο πρώην πρόεδρος  και παντοτινά ΑΟΣιτης Γιώργος Φώσκολος

 

 

Αβεβαιότητα και ξεκίνημα από το… μηδέν;

Ο Γιώργος Φώσκολος αποτελεί εδώ και κάποιες ώρες και επίσημα παρελθόν από τα διοικητικά του Α.Ο. Σύρου. Αυτό σημαίνει πως από εδώ και πέρα τα πάντα θα ξεκινήσουν από το μηδέν. Μπορεί η νέα διοίκηση – αν αυτή υπάρξει – να μην έχει το δύσκολο έργο της συγκέντρωσης ποδοσφαιριστών, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, πως κανείς δεν έχει κάποια σίγουρη θέση. Άλλωστε, είχαν ακουστεί και κάποιες απόψεις και για τον έως τώρα προπονητή της ομάδας Γιώργο Ρούσσο. Ο κ. Ρούσσος αν και έκλεισε με επιτυχία τη χρονιά, θα πρέπει να μιλήσει εκ νέου με τους διοικούντες αν θα είναι ή δεν θα είναι στο τιμόνι του Α.Ο. Σύρου. Πάντως στο κομμάτι αυτό έχουν ακουστεί πολλά και για να γραφθεί κάτι θα πρέπει να υπάρξουν επίσημες απαντήσεις και μάλιστα από τον άνθρωπο που θα αποφασίσει να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Από εκεί και πέρα, ο κ. Ρούσσος δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρος για την άκρη του πάγκου της ομάδας  και όλη η προσπάθεια που ήδη έχει κάνει, να πάει χαμένη. Αυτό γιατί παρά τα «μπλεγμένα» διοικητικά της ομάδας ο κ. Ρούσσος δεν έμεινε άπραγος, έκανε κάποια ταξίδια έχει μιλήσει ήδη με ποδοσφαιριστές – ίσως να είχε συμφωνήσει και με κάποιους – και πλέον όλα είναι ρευστά. Αυτό αναφέρεται γιατί, στην πρώτη συνάντηση είχε πέσει στο… τραπέζι το θέμα προπονητή και κάποιοι έδειξαν να προτιμούν έναν δικό τους τεχνικό.