Γιώργος Ρούσσος και δύο μέλη από την διοίκηση αποτελούν παρελθόν από το ιστορικό σωματείο

Πίσω ολοταχώς ο Α.Ο. Σύρου

  • Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 06:23
  • /   Eνημέρωση: 4 Αυγ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

"Καζάνι" που βράζει δείχνει να είναι ο Α.Ο. Σύρου, αφού μετά τις εκλογές δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Τίποτα δεν πάει καλά στο ιστορικό σωματείο του νησιού, αφού κανείς από τη διοίκηση και από όλους όσους είχαν υποσχεθεί να βοηθήσουν την ομάδα,  δεν δείχνει διάθεση να πάει τον Α.Ο. Σύρου ένα βήμα παρακάτω. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα από την πλευρά του Α.Ο. Σύρου, όμως δύο φορές είχε προγραμματιστεί να γίνει συμβούλιο και ισάριθμες φορές αναβλήθηκε. Οι αδικαιολόγητη καθυστέρηση φαίνεται να έχει και συνέπειες αφού ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη δύο μέλη του νεοεκλεγέν διοικητικού συμβουλίου έχουν δώσει την παραίτησή τους. Τα δύο μέλη είναι σημαντικά πρόσωπα τα οποία όταν θα γίνουν γνωστά θα προκαλέσουν και νέους κραδασμούς στο ήδη τεταμένο κλίμα. Αν και κάποια στιγμή φάνηκε μετά τη διενέργεια εκλογών, μία ακτίνα φωτός στην άκρη του τούνελ, αυτή σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες όχι μόνο έχει εξαφανιστεί, αλλά έχουν γίνει και βήματα προς τα... πίσω.

Τέλος και ο Γιώργος Ρούσσος

Η Γιώργος Ρούσσος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά της ομάδας της Σύρου, έδωσε την παραίτησή του στα μέλη που εκλέχθηκαν και έδωσαν το παρών στο Δ.Σ. - ήταν απών ο Γιώργος Φώσκολος - και πλέον θα αφιερωθεί μόνο στα τμήματα υποδομής του Αίαντα Σύρου. Ήδη η ακαδημία του Αίαντα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα είχε με επίσημη ανακοίνωση κάνει γνωστό πως ο Γιώργος Ρούσσος θα αναλάμβανε το τμήμα U-16. Από εκεί και πέρα στον Αίαντα γίνονται κινήσεις ώστε να δημιουργηθεί τμήμα αντρικού και η νέα ομάδα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος και σκοπός των ανθρώπων της διοίκησης είναι η ομάδα των αντρών να απαρτίζεται με παιδιά της ακαδημίας, αλλά και κάποιους ποδοσφαιριστές που ίσως αποκτήσει από κάποια άλλον σύλλογο του νησιού.  Πάντως, η παραίτηση του Γιώργου Ρούσσου πρέπει να θεωρείται δεδομένη και δύσκολα να αλλάξει αυτή η απόφαση του τεχνικού.  

Το Βάρος στους Συριανούς ποδοσφαιριστές

Η συμμετοχή του Α.Ο. Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής φαίνεται να κρίνεται από την απόφαση που θα πάρουν οι γηγενείς ποδοσφαιριστές. Έχει διαρρεύσει προς τα έξω, πως το ερχόμενο Σάββατο θα υπάρξει συνάντηση των Συριανών ποδοσφαιριστών και από τις αποφάσεις τους θα κριθούν πολλά. Ίσως αυτό να είναι που περιμένει και η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Α.Ο. Σύρου και ιδιαίτερα ο Γιώργος Φώσκολος, ώστε να λυθούν τα χέρια του και να μην πάρει πάνω του, την πιο βαριά απόφαση για το ιστορικό σωματείο. Αν οι ποδοσφαιριστές δηλώσουν ότι δεν μπορούν να σταθούν δίπλα στην ομάδα του νησιού, τότε η διοίκηση - όλα αυτά σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει - θα αποφασίσει να δηλώσει συμμετοχή στο τοπικό. Όμως εδώ υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά, όπως, γιατί η διοίκηση περιμένει την απόφαση των παικτών. Γιατί δεν σχηματίζει διοίκηση τόσες μέρες και περιμένει τους παίκτες; Επίσης, Ακόμη και οι παίκτες του νησιού να αποφασίσουν να σταθούν αφιλοκερδώς στο πλευρό της ομάδας, με ποια διοίκηση θα πορευτεί αφού ήδη έχουν αρχίσει ένας - ένας να παραιτείται. Μία απόφαση που κατά μεγάλο βαθμό θα επηρεάσει το μέλλον της ομάδας, αφού με την άρνησή της να αγωνισθεί στο τοπικό χάνει αυτομάτως τον κυριότερο στόχο που μπορεί να έχει ένας σύλλογος.

Η λύση του πρωτοδικείου ακούγεται ως η πιο... ιδανική

 Όταν μία διοίκηση δεν έχει ή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις τις, τότε πρέπει να οδηγείται στη λύση του πρωτοδικείου. Ο Α.Ο. Σύρου είναι ένα από τα πιο ιστορικά αν όχι το πιο ιστορικό σωματείο της Σύρου και των Κυκλάδων και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να φέρεται στην ομάδα με αυτόν τον τρόπο. Α.Ο. Σύρου και Πανναξιακός ήταν οι δύο ομάδες που έφτασαν αυτό το καλοκαίρι στο ίδιος ακριβώς σημείο. Μόνο που εδώ υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Ο Α.Ο. Σύρου μετά τις εκλογές δείχνει ανήμπορος να προχωρήσει σε αρχαιρεσίες, σε αντίθεση με την ομάδα της Νάξου, που μέσα σε λίγες ώρες από τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, έκανε εκλογές και αμέσως μετά το κάθε μέλος ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο κόσμος της Σύρου δείχνει αρκετά πικραμένος από την όλη στάση που βλέπει και απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ομάδα. Τέλος, η νέα διοίκηση δεν είναι ανάγκη να περιμένει να αποφασίσουν οι παίκτες αν μπορούν ή δεν μπορούν να ακολουθήσουν την ομάδα. Αυτό ίσως είναι μία πρωτοτυπία της διοίκησης η οποία φαίνεται να αναζητά... εξιλαστήρια θύματα, ώστε να μην πάρει το βάρος της αποτυχίας πάνω της. Η λύση του πρωτοδικείου αυτήν την περίοδο φαντάζει ίσως την ιδανικότερη λύση και μέσα από αυτή τη διαδικασία ίσως ο Α.Ο. Σύρου βγει πιο δυνατός. Άλλωστε η χρονιά αν δεν δηλώσει ο Α.Ο. Σύρου συμμετοχή στη Γ' Εθνική θα είναι χαμένη. Έτσι, θα υπάρχει ο χρόνος να δημιουργηθεί από τις... στάχτες της μία νέα υγιείς με σωστές βάσεις ομάδα. 

Ετικέτες: