Η ΕΠΟ άνοιξε την… πόρτα της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής σε Άνω Μερά και Θύελλα Καμαρίου

Δύσκολα να δηλώσουν συμμετοχή

  • Τετάρτη, 9 Αυγούστου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 9 Αυγ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με επιστολή της η ΕΠΟ έκανε γνωστό στις Ενώσεις πως αν υπάρχει αδυναμία συμμετοχή τους πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας στη Γ’ Εθνική κατηγορία, τότε το δικαίωμα αυτομάτως το αποκτά η δευτεραθλήτρια ή τριταθλήτρια ομάδα. Αν και πάλι οι ομάδες που κατέλαβαν τη δεύτερη ή τρίτη θέση στο εκάστοτε πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, της εκάστοτε ΕΠΣ, η διοργανώτρια αρχή δεν θα προχωρήσει σε αντικατάσταση και οι όμιλοι θα έχουν μικρότερο σε αριθμό σωματεία.

Τώρα όσον αφορά την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων και την αδυναμία συμμετοχής του Α.Ο. Σύρου, δικαίωμα αυτομάτως απέκτησαν η Θύελλα Καμαρίου και Άνω Μερά.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων υπάρχει έντονο το αίσθημα της πικρίας, αφού μετά την κατάκτηση του τίτλου από τον Α.Ο. Σύρου, οι φίλαθλοι της ομάδας νιώθουν προδομένη, μιας και το ιστορικό σωματείο δεν φαίνεται να δηλώνει συμμετοχή. Επίσης, μεγάλος αναβρασμός υπάρχει και μεταξύ των αθλητών, αφού κανείς δεν δείχνει να στηρίζει τη νέα διοίκηση. Προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Σύρου, όπου το παρών έδωσαν περίπου 5 αθλητές, Οι αθλητές μετά τη συζήτηση που προηγήθηκε αποφάσισαν πως δεν θα στηρίξουν τη διοίκηση αν αποφασίσει να αγωνισθεί στο τροπικό πρωτάθλημα. Από τότε, έως και σήμερα τίποτα νεότερο δεν έχει βγει προς τα έξω και ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι αρχαιρεσίες. Κανείς δεν γνωρίζει το πόστο που θα αναλάβει και κάπως έτσι προχωρά η… ποδοσφαιρική ζωή στην πρωτεύουσα.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΠΣ Κυκλάδων σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, Άνω Μερά και Θύελλα Καμαρίου αντίστοιχα, δεν δείχνουν διατεθειμένες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Επομένως, μόνο ο Πανθηραϊκός θα εκπροσωπήσει τις Κυκλάδες στο πρωτάθλημα και ο νομός… πετά στο κάλαθο των αχρήστων τη μεγάλη ευκαιρία στο Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα να συμμετάσχει με δύο σωματεία.

 

Η επιστολή της ΕΠΟ προς τις Ενώσεις

«Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017 18, θα ισχύει το άρθρο 4 παρ. 6 του Κ.Α.Π. Συμμετοχή Ομάδων στα πρωταθλήματα, όπως τροποποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 και το οποίο προβλέπει ότι:

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γίνεται πάντοτε με τον προκαθοριζόμενο εκάστοτε στην προκήρυξη του αριθμό ομίλων και ομάδων. Ούτως:

Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Ομάδα Α’ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί για τις 14/08/2017 και ώρα 15:00 τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια, με καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων και υποβολής των δικαιολογητικών για τις αναπληρώτριες ομάδες την 16/08/2017 και ώρα 15:00.

Αν μέχρι την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή, δεν θα αναπληρωθούν σε καμία περίπτωση και το πρωτάθλημα των σχετικών ομίλων θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες.

Παρακαλούνται οι Ε.Π.Σ. να βοηθήσουν στην κατάλληλη ενημέρωση των (δικαιούχων) σωματείων ενωρίτερα από την λήξη της ανωτέρω προθεσμίας 14/08/17, εάν έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι στις προθέσεις του Πρωταθλητή τους να δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ώστε να έχουν έτοιμα τα δικαιολογητικά για την ταχεία διευθέτηση αναπλήρωσης στις 16:/08/17, εφόσον τελικά προκύψει θέμα αντικατάστασης του πρωταθλητή τους.

Κάθε Ε.Π.Σ. εφόσον της προκύψει θέμα αντικατάστασης του πρωταθλητή, θα πρέπει απαραιτήτως να μας ενημερώσει εγγράφως ποια θα είναι η ομάδα που δικαιούται βάσει της Τελικής βαθμολογικής κατάταξης να τον αντικαταστήσει.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας 2017-18 άρθρο 12, τα σωματεία υποχρεούνται να χρησιμοποιούν όλη την αγωνιστική περίοδο 2017-18 για τους επίσημους αγώνες του πρωταθλήματος, την μπάλα που ορίζει η διοργανώτρια ΕΠΟ, την “Nike Magia”».