Πολύ καλά στοιχεία έδειξαν και οι δύο ομάδες οι οποίες αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα

Φιλική νίκη της Μυκόνου επί του Πανναξιακού

Δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες των Κυκλάδων διασταύρωσαν τα... ξίφη τους, σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Νάξου. Οι δύο ομάδες στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας τους έπαιξαν έδωσαν φιλικό παιχνίδι, ώστε να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, αλλά και οι δύο προπονητές να δουν την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι αθλητές τους. Βέβαια και οι δύο ομάδες έχουν αρκετές απουσίες και στη συνέχεια αναμένεται να εμφανιστούν με διαφορετικές συνθέσεις.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ του Πανναξιακού και του Α.Ο. Μυκόνου, οι παίκτες του Θεόφιλου Παχατουρίδη έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και πως βρίσκονται ένα βήμα μπροστά στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Οι Μυκονιάτες σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα έδειξαν πως βρίσκονται σε ήδη καλή κατάσταση, με τον Θεόφιλο Παχατουρίδη να έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, τόσο στο τεχνικό κομμάτι όσο και στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Η Μύκονος άλλωστε μαζί με την Θύελλα Καμαρίου, τον Πανναξιακό και την Άνω Μερά είναι από τα φαβορί της φετινής... κούρσας. Από την άλλη πλευρά ο Πανναξιακός, είχε κι αυτός καλά σημεία μέσα στο παιχνίδι, όμως οι απουσίες που είχε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την τελική εικόνα της ομάδας της Νάξου. Το σίγουρο είναι πως ο Πανναξιακός θα είναι πολύ καλύτερο από την σεζόν 2016-17 και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι μεταγραφές έδειξαν καλά στοιχεία

Οι δύο ομάδες έχουν ήδη προχωρήσει σε μεταγραφικές προσθήκες, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να γίνουν ακόμη κάποιες κινήσεις τις επόμενες ημέρες. Δύο παίκτες που... έκλεψαν την παράσταση στη φιλική αναμέτρηση μεταξύ του Πανναξιακού και της Μυκόνου ήταν ο Φουντουκίδης από την πλευρά των γηπεδούχων και ο Καραΐνδρος για τον Α.Ο. Μυκόνου. Οι δύο ποδοσφαιριστές έδειξαν πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος των δύο ομάδων και να τις οδηγήσουν με ασφάλεια στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο των Κυκλάδων.

Τέλος, για την ιστορία και μόνο το γκολ της νίκης για την ομάδα της Μυκόνου  - στις φιλικές αναμετρήσεις δεν παίζε κανένα ρόλο το σκορ - σημείωσε ο Τσαμασλίδης από τα... έντεκα βήματα έπειτα την παράβαση μέσα στην περιοχή από τον Χαμηλοθώρη στο 85'.

Την ομάδα της Μυκόνου στη Νάξο ακολούθησε ο Αλέξανδρο Κουκάς, μαζί με τον Γενικό αρχηγό Πέτρο Γιαβούτρα. Ενώ την παρουσία του έδωσε και ο Χρήστος Τσεγεκλίδης ο οποίος είναι από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα του Α.Ο. Μυκόνου.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νεοκοσμίδης με βοηθούς τους Χατζόπουλο και την κα. Μελανίτη

Συνθέσεις

Πανναξιακός (Προπμπονάς): Τσαϊλάκης, Καρελέμογλου, Ανεβλαβής, Αζίζ, Σέμε, Χαμηλοθώρης, Βαθρακοκοίλης, Κωτσαρής, Σταματίου, Φουντουκίδης, Καρούσης.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Καραπάτης, Βρεττός

ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Σαββόπουλος, Βαρουξής, Παπαδόπουλος, Τόμπρος, Καρατζάς, Καραΐνδρος, Αμπαδίνης, Ράγια, Ντιαϊέ, Αλεξανδρόπουλος, Ντουσάι.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Τσαμασλίδης, Βερώνης, Πλάκα, Λεοντιάδης, Μπαϊρακταράι, Πατσάνι, Βερώνης Μ.

 

Με το... ο ΠΑΣ Τήνου

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα για την U-14 του ΠΑΣ Τήνου, με τους παίδες να επικρατούς με 3-7 της Άνω Μεράς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι δυνατά και εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη που υπέπεσαν οι Μυκονιάτες.

Πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η ομάδα του κ. Δεληγιάννη είχε πάρει σημαντικό προβάδισμα στο σκορ μ 0-2 χάρη στα τέρματα που σημείωσε στο 10' και στο 13' ο Περπινιάς. Η Άνω Μερά στη συνέχεια προσπάθησε να πάρει κάποια μέτρα εντός αγωνιστικού χώρου και η πίεση απέδωσε... καρπούς και μείωσα σε 1-2 με τον Εμιλιάνο.

Ο ΠΑΣ Τήνου απέκτησε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και στο 18' και στο 34' ο Φιλιππούσης διαμόρφωσε το 1-4.

Οι βάσεις για μία μεγάλη νίκη της Τήνου μέσα στην Μύκονο είχαν μπει και το μόνο που έμενε ήταν να διαχειριστούν οι φιλοξενούμενοι το υπέρ τους προβάδισμα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν ώστε να μπουν και πάλι μέσα στο παιχνίδι και τα κατάφεραν στο 50' με τον Καράι. Η συνέχεια ανήκει όμως στους φιλοξενούμενους, αφού μετά το 2-4 ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με τον Φιλιππούση στο 54' και το 59' διαμόρφωσε το 2-6. Με αυτογκόλ το σκορ έγινε 2-7 και ο Γκέζος λίγο πριν το φινάλε διαμόρφωσε το 3-7, για την Άνω Μερά.

Α.Σ. Άνω Μερά (Συριανός): Αγγελής, Μπουτσάι, Ρουστέμι, Σεφέρι, Τσελάι, Σπαχίλα, Μεσάκου, Νταμάι, Περμούρας, Κουκάς, Γκέζο

Αγωνίστηκαν και οι: Καράι, Νάτσης, Σκαβάτζος

ΠΑΣ Τήνου (Δεληγιάννης): Φώσκολος, Τουφεκλής, Αργυρόπουλος, Κελαδίτης, Γιαννόπουλος, Βιδάλης, Πλύτας, Πέπα, Χασανλλάρι, Φιλιππούσης, Περπινιάς

Αγωνίστηκαν και οι: Αλβέρτης, Απέργης, Αράθυμος, Δεσίπρης, Παρασκευάς, Ταράσης

 

 

"Αγγλικό" σκορ στην Πάρο

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν οι πιτσιρικάδες του Α.Ο. Πάρου και του Νηρέα για το πρωτάθλημα της U-14. Οι δύο ομάδες που έπαιξαν χωρίς αμυντικούς προσανατολισμούς, έδειξαν πολλές αρετές στην επίθεση, αφού αμφότερες σημείωσαν από πέντε (5) τέρματα.

Από την πλευρά τους οι γονείς, οι φίλοι, αλλά και όσοι αποφάσισαν να βρεθούν στο γήπεδο του Αρχίλοχου, ευχαριστήθηκαν από το υψηλής ποιότητας θέμα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2 στο σκορ, όμως οι αθλητές του Νηρέα έκαναν την ολική ανατροπή. Το 0-2 έγινε 5-2 και στη συνέχεια είχαμε κι άλλη ανατροπή, με την ομάδα του Α.Ο. Πάρου να φέρνει το ματς στα ίσα και τα δύο σωματεία να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όλους όσους βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου του Αρχίλοχου.

Ο Α.Ο. Πάρου κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με 0-2 χάρη στα τέρματα που σημείωσε ο Αλεξόπουλος στο 6' και στο 15'. Στη συνέχεια οι αθλητές του Νηρέα πετούσαν... φωτιές, αφού κατάφεραν όχι μόνο να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά και να πάρουν κι ένα σημαντικό προβάδισμα. Ο Λόκα στο 27' μείωσε αρχικά για τον Νηρέα και ο Μαλαματένιος στο 37' ισοφάρισε σε 2-2. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-2 και αφήνοντας ανοικτούς "λογαριασμούς" για την επανάληψη. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με τον Λόκα να βλέπει δίχτυα τρεις φορές σε διάστημα μόλις έξι λεπτών ο Νηρέας έκανε το 5-2. ο Σκόρερ των γηπεδούχων κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στο 45', στο 48' και στο 51'.

Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν αφού δεν ήθελαν να φύγουν από το γήπεδο του Αρχίλοχου με ήττα. Ο Διακογάννης αρχικά μείωσε σε 3-5 στο 53' και ο ίδιος παίκτης στο 61' έφερε την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στο σκορ, αφού έκανε το 4-5. Ο Σαρρής στο 66' διαμόρφωσε με ωραίο τρόπο το τελικό 5-5.

Τέλος, χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία της Σεμίνας Μαργαρίτη.

Νηρέας: Χασάνι, Κορτιάνος (51΄Δαβερώνας), Μπάλιος, Λόκα Γ., Βοσινάκης, Θωμόπουλος, Ελευθεράτος (65΄Ζουμής), Κολυδάς, Σιφναίος, Λόκα Κ., Μαλαματένιος (47’  Τσαντάνης).

ΑΟ Πάρου: Νικολάου (52΄Αποστολόπουλος), Παπαδημητρίου (35’ Πούλιος), Δόγκας (51΄Σούλα), Κούκος, Κρουσταλάκης (52΄Γκιόκα), Σάμιος (59΄Δαφερέρας), Διακογιάννης, Μουχαρεμάι, Θάτσι (36΄Ραγκούσης 67΄Βιωνης), Σαρρής, Αλεξόπουλος

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
(4η φάση)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

1.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

         

0-1

2.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

         

3-1

3.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ - Π.Α.Σ.Α ΗΡΟΔΟΤΟΣ

         

2-0

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-14 - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

4.

ΝΕΟΣ ΑΟ ΣΥΡΟΥ - ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ

         

5-2

5.

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

         

1-1

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-14 - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(4η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

6.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

         

3-7

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-14 - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

7.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

         

5-5

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-14 - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

8.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ - Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

         

5-1

 

Βαθμολογία Κ-14

1ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΝΕΟΣ ΑΟ ΣΥΡΟΥ

3

1

1

0

0

5

2

2.

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

1

1

0

1

0

1

1

3.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

1

1

0

1

0

1

1

4.

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ Σ. 

0

1

0

0

1

2

5

 

2ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

3

1

1

0

0

7

3

2.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

0

0

0

0

0

0

0

3.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.

0

0

0

0

0

0

0

4.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

0

1

0

0

1

3

7

 

3ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

1

1

0

1

0

5

5

2.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

1

1

0

1

0

5

5

3.

Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ

0

0

0

0

0

0

0

4.

Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

0

0

0

0

0

0

0

5.

Μ.Ε.Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

0

0

0

0

0

0

0

 

4ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

3

1

1

0

0

5

1

2.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

0

0

0

0

0

0

0

3.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ

0

0

0

0

0

0

0

4.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

0

1

0

0

1

1

5