Η Άνω Μερά επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 2-4 της Μυκόνου και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων

Είχε… Άγιο κάτω από τα δοκάρια

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε η Άνω Μερά μετά την επικράτησή της στη διαδικασία της… Ρώσικης Ρουλέτας μετά το 1-1 της κανονικής περιόδου. Το συγκρότημα του Νίκου Τζιόβα είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χριστοδουλάκη ο οποίος στη διαδικασία των πέναλτι έμοιαζε ανίκητος.

Ο αγώνας μεταξύ του Α.Ο. Μυκόνου με την Άνω Μερά όπως ήταν φυσικό είχε αρκετές… εντάσεις, αφού ήταν ένα τοπικό ντέρμπι, αλλά και ταυτόχρονα έδινε μόνο στην μία ομάδα το εισιτήριο για την επόμενη φάση .Οι δύο ομάδες από το νησί των… ανέμων έχουν υψηλές βλέψεις για φετινό πρωτάθλημα και ο αγώνας του κυπέλλου εκτός από την πρόκριση έδινε ταυτόχρονα και ψυχολογικό αβαντάζ στον νικητή για τη συνέχεια. Το παιχνίδι της κανονικής περιόδου έληξε χωρίς νικητή, αφού Α.Ο. Μυκόνου και Άνω Μερά ολοκλήρωσαν την το ματς με τα γκολ των Ουζούνογλου (47’) και Πανέτα (86’).

Στον εξτρά χρόνο (παράταση) που έπαιξαν οι ομάδες, δεν κατάφεραν να λύσου τις… διαφορές τους κι έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.  

Εκεί μίλησε η κλάση του Χριστοδουλάκη, αλλά και η ψυχραιμία των παικτών του Νίκου Τζιόβα οι οποίοι ανέλαβαν να εκτελέσουν τα πέναλτι. Ο Χριστοδουλάκης απέκρουσε 3 συνολικά πέναλτι κι έδωσε την πρόκριση με 2-4 στην ομάδα του.

 

Α.Ο. Μυκόνου (Παχατουρίδης): Σαββόπουλος, Ράγια Χ. (73' Τσαμασλίδης), Παπαδόπουλος (80' Μπομπάι) Καρατζάς (95' Θεοχάρης), Τόμπρος, Αμπαδίνης, Μπαλλής, Ντουσάι (58' Πανέτας), Βαρουξής, Αλεξανδρόπουλος, Μπάμπακαρ

 Α.Σ. Άνω Μερά (Τζίοβας): Χριστοδουλάκης, Καρίμαλης, Κουτσούκος, Πρίφτης Κεραμιδάς, Μπούμπουρης, Τουρέ (79' Θεοχάρης), Καρφαρίδας, Ραζάκ, Γιογιός, Ουζουνόγλου (93' Βαγενάς)

 

Φινάλε με ευτυχές… τέλος για Θύελλα Καμαρίου

Αγχωτική νίκη – πρόκριση για την Θύελλα Καμαρίου, η οποία επικράτησε του Πανναξιακού με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε στο 89’ ο Φύτρος.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης η ομάδα της Σαντορίνης από το πρώτο λεπτό είχε στην κατοχή της την μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει. Σε αντίθεση με τον Πανναξιακό που μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο να παίξει όπως μόνο αυτός γνωρίζει καλύτερα, άμυνα και στη συνέχεια να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Μάλιστα θα τα είχε καταφέρει αν ο Σταματίου στο 79’ δεν έχανε τεράστια ευκαιρία και τον Ανδριόλα να αποκρούει δύσκολα.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον  Βλαβιανό, αλλά και με τον Γιαννή. Ο πρώτος δεν βρήκε στόχο στην προσπάθειά του, αλλά και ο Γιαννής στάθηκε άτυχος αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Βασιλάκη. Σημαντικές ακόμη στιγμές για την ομάδα της Σαντορίνης έχασαν οι Φύτρος και Ερρίκος.

Ο Φύτρος έπειτα την σέντρα του Γιαννή πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Θύελλα Καμαρίου (Μιχάλης): Ανδριόλας, Λυγνός, Δημητρακόπουλος (76΄Σπανός), Μαντούσης, Ρέτζο, Φίλων, Ερρίκος, Γιαννής, Φύτρος, Δαβιλάς (46΄Αρβανίτης), Βλαβιανός (79΄Μαυρομμάτης)

Πανναξιακός (Προμπονάς): Βασιλακης, Σέμε, Ανεβλαβής (65΄Καρελέμογλου), Παπανικολάου, Κρητικός (76΄Πενίκου), Χαμηλοθώρης, Καράι (65΄Στρατούρης), Κωτσαρής, Σταματίου, Φουντουκίδης, Βαθρακοκοίλης (89΄Μαράκης).

 

Η πρόκριση πήγε στο Φιλώτι

Το Φιλώτι με εμφάνιση από τα… παλιά επικράτησε της Πάρου στο γήπεδο της Παροικιάς με 2-4 και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων. Οι δύο ομάδες έλυσαν τις… διαφορές τους στον έξτρα χρόνο της παράτασης, καθώς η κανονική διάρκεια του ματς βρήκε τα δύο σωματεία ισόπαλα με 2-2.

Η ομάδα της Νάξου είχε ο… άγγελο φύλακα τον νεαρό 16χρονο τερματοφύλακα Στέφανο Ψαρρά, ο οποίος είχε μία εντυπωσιακή εικόνα στο ματς, έχοντας μάλιστα πολλές και καλές επεμβάσεις στο παιχνίδι.

Αγωνιστικά η αναμέτρησης μεταξύ του Α.Ο. Πάρου και του Φιλωτίου ήταν πάρα πολύ καλός, καθώς είχε συνολικά έξι τέρματα, αλλά και πολλές καλές ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδες. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Παροικιάς έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση των ποδοσφαιριστών και με το τέλος του αγώνα όρθιοι τους χειροκρότησαν.

Τα γκολ της αναμέτρησης

27’ ο 16χρονος Βερύκοκκος με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Φιλωτίου. Αρχικά ο Μεμλίκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Χαριστού. Στη συνέχεια της φάσης ο Βερύκοκκος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

32’ ο Αρκουλής ανατράπηκε από τον Ψαρρά μέσα στην περιοχή της ομάδας της Νάξου και ο άρχοντας του αγώνα (Μαθιουδάκης) έδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Αρκουλής ο οποίος νίκησε τον Ψαρρά για το 1-1.

Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους το Φιλώτι πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ μετά το τραγικό λάθος της άμυνας του Α.Ο. Πάρου και ο Ευριπιώτης έκανε το 1-2.

83’ ο Μπαρδάνης με ένα πολύ ωραίος σε εκτέλεση τέρμα (πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ψαρρά) έφερε το ματς στα ίσα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φιλωτίου για το 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος του εξτρά χρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν στόχο δύο φορές και να διαμορφώσουν το τελικό 2-4. Αρχικά ο Ευριπιώτης στο 91’ έκανε το 2-3 με πλασέ και ο Ζούλης στο 100’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

ΑΟ Πάρου (Τριανταφυλλάκος): Χαριστός, Καντιώτης (46΄Γιαννούλης), Μπαρδάνης (103΄Τσούκε), Καραφυλλάκης (68΄Πρίνα), Τσούκε, Γαβαλάς, Αρκουλής, Κληρονόμος (75΄Ρούσσος), Σωτηρόπουλος, Τρινταφυλλίδης, Γιουρτζίδης.

ΑΜΣ Φιλωτίου (Ορφανός): Ψαρράς, Βασιλάκης (λ.τ. 85΄Μανιός), Λιόφαγος, Μουστάκης Α., Βερύσοκκος (72΄Κατζιλιέρης), Σαντέ, Μεμλίκα (117΄Πράσινος), Ζούλης, Ευριπιώτης, Κοττάκης Κατσουρός (λ.τ. 95΄Μουστάκης Μ.)

 

 

Τα «μωρά» του ΠΑΣ Νάξου πέρασαν στην επόμενη φάση

 

Για ακόμη μια φορά ο ΠΑΣ Νάξου απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως αυτή η ομάδα όχι μόνο έχει βάθος, αλλά και πως γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα των ακαδημιών. Τα… μωρά του κ. Σπάη πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο ΠΑΣ Πάνου επικράτησε με 1-4 του Αστέρα Μαρμάρων στο πλαίσιο της 2η ημέρας των αγώνων του κυπέλλου.

Στο 25’ ο Φυρίγγος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, όμως η συνέχεια είχε μόνον έναν… πρωταγωνιστεί. Αρχικά ο 15χρονος Γκούφας έφερε το ματς στα ίσα και με το 1-1 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι στο 63’ πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μοσχονά και ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 69’ έκανε το 1-3. Ο 15χρονος Λέκκας διαμόρφωσε το τελικό στο 1-4, λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Αστέρας Μαρμάρων (Κένερ): Μπάκο, Αντιπαριώτης, Μπελούκης Σ., Παρζανης, Φυρίγγος (77' Γαβαλάς), Ρούπας, Πίστας, Ζουμής, Χαραλαμπίδης, Σούλι, Μπελούκης Μ.

ΠΑΣ Νάξου (Σπαής): Χαριτίδης, Κορρές (86΄ Σερμάδι) , Πιτταράς, Σέργης, Μοσχονάς, Μαργαρίτης (82' Σιδερής), Γρυλάκης, Γκούφας (63' Λαγογιάννης), Παντελαίος, Λέκκας, Μανδηλαράς

 

 

Έγραψε Ιστορία ο Α.Ο. Σερίφου

Η ομάδα της Σερίφου επικράτησε με 1-0 του Πανσιφναϊκού και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων, εκεί που την περιμένει ο Αίαντας Σύρου.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Σίφνου,  το οποίο έχει παραχωρεί στον Α.Ο. Σερίφου, αφού ακόμη δεν έχει λυθεί το θέμα που αντιμετωπίζει με τη δική του έδρα.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν σχετικά καλό και ο κόσμος που βρέθηκε στην εξέδρα το ευχαριστήθηκε. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως το παιχνίδι παρακολούθησαν από κοντά ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Μπαμπούνης, με τον πρόεδρος του Πανσιφναϊκού κ. Ξύδη και μέλη του Δ.Σ.

Το γκολ του Ρεβινθή στο 19’ ήταν αυτό που τελικά έκρινε το ματς, καθώς καμία προσπάθεια στη συνέχεια δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Α.Ο Σερίφου (Ράμπιας): Βαλσαμάκης Ι., Μποφίλιος, Παππάς, Μαγουλάς (68 ΄ Ρεβίνθης Ν , Γεροντάρης, Βαλσαμάκης Α. (80 ΄ Ρώτας) , Λιβάνιος, Παπαδόπουλος, Βαλσαμάκης Κ. (88' Χατζόπουλος), Ρεβίνθης  Κ. , Μονεμβασιός (56' Μουστάκας,  Α.)

Πανσιφναϊκός (Δημητριάδης):  Κάραβος, Λεμπέσης, Χρυσός, Φράγκος, Διαρεμές, Λεμπέσης Σ., Ατσόνιος, Κίτσαλης, Γεωργούλης Β. (45' Φραγκιάς  Ι.) , Γεωργούλης Γ., Ραπτόπουλος (70 ΄ Γκίνα).

 

 

 

Εύκολα η Λάβα

Σαν… άνεμος πέρασε από τη Νάξο η Λάβα, η οποία επικράτησε με 1-5 του Αστέρα Τραγαίας. Το συγκρότημα του Στέφανου Διονυσόπουλου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3’, συνέχισε το παιχνίδι της και με συνοπτικές διαδικασίες ανέτρεψε την εις βάρος της κατάστασης.

Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ μόλις στο 3΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λυμπερτά που κέρδισε ο ίδιος έπειτα από τομαρκάρισμα – ανατροπή του Καψάλη.

13΄η Λάβα έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όμως το απευθείας φάουλ του Παραλίκη σταμάτησε στο δοκάρι του Πόλια.

Στο 31΄ο αρχηγός της Λάβας Απόλλωνας Κολιούσης βρέθηκε στο 2ο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η Λάβα πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο σημειώνοντας την ανατροπή στο σκορ, με τον Ντέμη Ζώνα να πραγματοποιεί αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 35’, διαμορφώνοντας το 1-2.

Στο 58’ ο Ντεκίδης βγήκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στο Πόλια έπειτα από ασίστ του Παραλίκη  και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-3.

Στο 88΄ο Παναγιωτίδης έπειτα από ατομική ενέργεια έκανε το 1-4 και ο Βούλγαρης στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 1-5.

 

Αστέρας Τραγαίας (Κατσούλης): Πόλια, Λεγάκης (76΄ Δεγαϊτας) Χότζα, Κατσούλης , Χαβδούλας, Μαϊτός, Κιόσκου, Μαρούλης ( 67΄ Βασιλάκης), Λυμπερτάς, Δενδρινός ( 59΄Αλιμπέρτης), Βεκρής (54΄ Μασούρας)

Λάβα Εμπορείου (Διονυσόπουλος): Καλαμάτας, Καψάλης, Αλεφραγκής, Κουκούλης, Κολιούσης , Παραλίκης, Παναγιωτίδης, Βουλγαράκης, Ζώνας, Σελιστάι, Ντεκίδης

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
(2η φάση)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

1.

Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

         

0-4

2.

Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ - Α.Ο. ΛΑΒΑ

         

1-5

3.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

         

2-4

4.

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ

         

1-0

5.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

         

1-0

6.

Μ.Ε.Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

         

1-4

7.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

         

1-1 (πεν: 2-4)

8.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ

         

2-4 παρ.

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 7ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

9.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

         

2-1

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-14 - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

10.

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

         

1-2

11.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΝΕΟΣ ΑΟ ΣΥΡΟΥ

         

9-0

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-14 - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

12.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

         

3-5

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-14 - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

13.

Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

         

3-2

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-14 - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

14.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

         

0-3 α.α.

 

 

Βαθμολογία Κ-14

1ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

4

2

1

1

0

10

1

2.

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

4

2

1

1

0

3

2

3.

ΝΕΟΣ ΑΟ ΣΥΡΟΥ

3

2

1

0

1

5

11

4.

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ

0

2

0

0

2

3

7

 

2ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

6

2

2

0

0

10

3

2.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

3

1

1

0

0

7

3

3.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.

0

1

0

0

1

0

5

4.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

0

2

0

0

2

6

12

 

3ος όμιλος

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ

3

1

1

0

0

3

2

2.

Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

3

2

1

0

1

16

5

3.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

1

1

0

1

0

5

5

4.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

1

1

0

1

0

5

5

5.

Μ.Ε.Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

0

1

0

0

1

2

14

 

4ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

6

2

2

0

0

8

1

2.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

0

0

0

0

0

0

0

3.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ

0

1

0

0

1

0

3

4.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

0

1

0

0

1

1

5