Η ομάδα της Σύρου έκανε το χρέος της επικρατώντας με 4-1 του ΠΑΣ Τήνου και έδωσε παράταση στην… αγωνία

Ένας «μαγικός» Πάγος

  • Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 18 Δεκ. 2017 - 11:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Πάγος, αν και αρχικά τα βρήκε… σκούρα επικράτησε του ΠΑΣ Τήνου με 4-1. Οι Συριανοί αν και ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και λίγο ήθελε να το πληρώσουν ακριβά, καθώς η Τήνος με το 1-1 βρέθηκε και σε θέση… βολής. Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου έκανε το χρέος της απέναντι στον ΠΑΣ Τήνου, πήρε το τρίποντο και πλέον περίμενε έναν πρόωρο Χριστουγεννιάτικο δώρο, καθώς ήθελε νίκη ή ισοπαλία της Άνω Μεράς στο γήπεδο του Κόρφου κόντρα στον Α.Ο. Μυκόνου.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Πάγος ήταν καλύτερος κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, σημείωσε συνολικά τέσσερα τέρματα από τα οποία τα δύο ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου μπήκε δυνατά στο ματς, προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε στο 9’ ο Περιστεράκης, όμως οι χαμένες ευκαιρίες του πρόσθεσαν ένα επιπλέον άγχος. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων η μπάλα… τιμώρησε τον Πάγο, αφού όταν δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες στο τέλος δέχεσαι ο ίδιος το γκολ, έτσι το ίδιο συνέβη και με το ΠΑΣ Τήνου, όπου ισοφάρισε σε 1-1 με τον Βιδάλη.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου παρά τις ευκαιρίες που είχαν για γκολ με το 1-1 και αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος του αγώνα είχαν ακόμη καλύτερο ρυθμό και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, σουτ λιγοστούς λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών φίλων και των δύο ομάδων. Ο ΠΑΣ Τήνου θα μπορούσε να είχε κάνει τη ζημιά στον Πάγο στο 50΄με τον Μεμάι, όμως ο Φραγκιάς (64’) με ένα μαγικό γκολ από τα 30 περίπου μέτρα έδωσε αέρα νικητή στην ομάδα του. Η συνέχεια είχε τον Πάγο να κλείνει στα καρέ τους, τους φιλοξενούμενους και να δημιουργεί τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Βαβουράκης με κεφαλιά δύο λεπτά αργότερα έφερε τον Πάγο με δύο τέρματα μπροστά (3-1) και ουσιαστικά κλείδωνε τη νίκη για την ομάδα του. Ο ΠΑΣ Τήνου δεν κατάφερε να επιστρέψει, αφού ο Νίκος Βουτσίνος με τις αλλαγές του στη συνέχεια έκλεισε όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Μ. Πρίντεζη και ο Μουράι στο φινάλε της αναμέτρησης με ένα… ασύλληπτο γκολ (4-1), έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

 

Το φιλμ του αγώνα

2’ ο Ζαλώνης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.

9’ ο Περιστεράκης με ωραίο ψύχραιμο πλασέ εντός της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ηλιόπουλου και με το γκολ αυτό ο Πάγος άνοιξε το σκορ (1-0).

13’ άουτ πέρασε το σουτ του Κάρολου Ρούσσου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

22’ ο Πάγος τη φάση αυτή θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0, με τον Μαυράκη να βρίκσεται μόνος από τα δεξιά της περιοχής, όμως το διαγώνιο σου που επιχείρησε πέρασε παράλληλα με το τέρμα.

29’ μία ακόμη ευκαιρία για τον Πάγο, με τον Μάρκο Πρίντεζη, ο οποίος βγήκε στην κόντρα πέρασε ακόμη και τον Ηλιόπουλο, όμως το πλασέ του ήταν… κακό και δεν βρήκε στόχο.

30’ ο Βιδάλης με περίτεχνη ενέργεια πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ της ομάδας της Σύρου και έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

38’ ο Φωτεινιάς βρέθηκε σε πλεονεκτική στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που… έπιασε σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ Τήνου και στη συνέχεια οι ίδιοι την απομάκρυναν μακριά.

47’ ο Μπαλόπιτας έχασε μία ακόμη ευκαιρία για την ομάδα της Σύρου, με σουτ από την μεγάλη περιοχή. Η μπάλα πέρασε άουτ και η Τήνος κράτησε το… 1-1.

50’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Μάρκου Πρίντεζη από πλεονεκτική θέση. Η κάθε ευκαιρία για την ομάδα της Σύρου… μύριζε γκολ.

53’ τεράστια ευκαιρία έχασε ο Μεμάι για τον ΠΑΣ Τήνου, όταν έπιασε… αέρα στην προσπάθειά του για σουτ, ενώ ήταν μόνος μέσα στην μεγάλη περιοχή.

55’ με διπλή προσπάθεια απέκρουσε ο Ηλιόπουλος το σουτ από πλευράς Πάγου.

60’ νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Τήνου με τον Ζαλώνη, ο οποίος με κεφαλιά πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ του Πάγου (Μ. Πρίντεζη), όμως η κατάληξη δεν ήταν αυτή που ήθελε ο φορ των φιλοξενούμενων, καθώς πέρασε άουτ.

63’ στα χέρια του Μ. Πρίντεζη η μπάλα στο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βιδάλη.

64’ «μαγικό» τέρμα από τον… Στρατηγό του Πάγου (Φραγκιά) με σουτ από τα περίπου 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γάμα» της εστίας του Ηλιόπουλου. Ο Πάγος προηγήθηκε και πάλι με 2-1, έφυγε το άγχος και… λύθηκαν τα πόδια των παικτών της ομάδας της Σύρου.

65’ ο Μπαλόπητας βρέθηκε σε θέση βολής, επιχείρησε το σουτ, όμως ο Ηλιόπουλος με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

66’ ο Σαμιωτάκης ήρθε με… φόρα από πίσω, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ηλιόπουλου για το 3-1.

80’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Ξενόπουλου.

85’ μεγάλη ευκαιρία για τον Πάγο με τον Κάρολο Ρούσσο. Το πλασέ που επιχείρησε ο μεσοεπιθετικός της ομάδας της Σύρου, βρήκε στα χέρια του Ηλιόπουλου και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

90’ άουτ πέρασε το σουτ του Βαβουράκη, από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

92’ φοβερό γκολ από τον Μουράι, ο οποίος στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Το σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής – πλάγια – βρήκε αρχικά το δεξί κάθετο δοκάρι του Ηλιόπουλου και κατέληξε στο βάθος της εστίας της ομάδας της Τήνου (4-1).

 

Πάγος (Νίκος Βουτσίνος): Μ. Πρίντεζης, Ε. Μαυράκης, Παπούδης, Βαβουράκης, Μπαλόπιτας (88’ Δεσινιώτης), Φωτεινιάς (58’ Σαμιωτάκης), Μουράι, Μ. Πρίντεζης (84’ Ελ Μπαραγκέ), Κ. Ρούσσος, Περιστεράκης (65’ Κ. Ρούσσος).

ΠΑΣ Τήνου: Ηλιόπουλος, Α. Ξενόπουλος (79’ Δασκαλόπουλος), Βίδος, Ζαλώνης, Λειβαδάρης, Νάζος (68’ Αρμακόλας), Μεμάι, Δενεκαριάς (76’ Αργυρόπουλος), Ξενόπουλος (84’ Γιαννίτσης), Ζαλώνης, Βιδάλης.