Η ΕΠΣ Κυκλάδων επικράτησε του Ρεθύμνου με 2-3 και προκρίθηκε στις 8 καλύτερες Ενώσεις της Ελλάδος

Έγραψαν ιστορία οι Νέοι των Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2018 - 18:57
  • /   Eνημέρωση: 15 Φεβ. 2018 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Οι αθλητές του Γιώργου Μοστράτου αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 από το Ρέθυμνο, μέσα σε περίπου 30 λεπτά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και με 2-3 να προκριθούν στις 8 καλύτερες Ενώσεις της Ελλάδος.

Οι Κυκλαδίτες όχι μόνο έδειξαν χαρακτήρα, αλλά πλέον οι ομάδες του νομού μπορούν να στηριχθούν σε αυτά τα παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι να τους εμπιστευτούν και να τους δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο στα ματς των ανδρικών ομάδων.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι Κρητικοί βρέθηκαν μπροστά με 2-0 και εκεί που όλοι πίστεψαν πως το Ρέθυμνο θα πάρει μία σχετικά εύκολη πρόκριση, κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των αθλητών του κ. Μποστράτου. Ο τεχνικός των Κυκλάδων βέβαια έπαιξε το… δικό του ρόλο στην επική ανατροπή, αφού με τις κινήσεις του έδωσε πνοή στην ομάδα και οι νέοι της Ένωσης, αντέδρασαν και ανέτρεψαν εις βάρος τους αποτέλεσμα. Με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Λέκκα και του Σαρρή οι τυπικά φιλοξενούμενοι, απέκτησαν μέτρα εντός αγωνιστικού χώρου, πίεσαν τους Κρητικούς και αρχικά μείωσαν σε 2-1. Σε μία ανύποπτη φάση ισοφάρισαν και έφεραν το ματς στα ίσα και λίγο πριν το φινάλε με τον Παντελαίο σφράγισαν την νίκη, γράφοντας ιστορία.

Το φιλμ της αναμέτρησης

Το παιχνίδι μεταξύ της ΕΠΣ Ρεθύμνου και των νέων της ΕΠΣ Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε κάτω από πάρα πολύ καλές καιρικές συνθήκες και σε ένα άριστο γήπεδο όπως είναι αυτό του Δημοτικού Σταδίου Βάρης. Όλα αυτά βοήθησαν να διεξαχθεί ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, με τους φίλους του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στην εξέδρα, να απολαμβάνουν ένα άκρως εντυπωσιακό ματς.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 11’ άνοιξαν το σκορ. Ο Τζορτζινάκης βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του γκολκίπερ της ΕΠΣ Κυκλάδων (Κόντρας) και ο διαιτητής χωρίς δεύτερη σκέψη καταλόγισε την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα ο Κώτσιος (1-0).

Οι Κυκλαδίτες από την πλευρά τους από τα μέσα του πρώτου μέρους άρχισαν να ισορροπούν το ματς και σιγά – σιγά να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 44’ οι παίκτες του Γιώργου Μοστράτου θα μπορούσαν να είχαν φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Παντελέος από πλεονεκτική θέση έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1. Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να νικήσει τον Τριποδιανό, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρεθύμνου.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 υπέρ το υΡεθύμνου χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το…11’.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Κυκλαδίτες βγήκαν αποφασισμένοι να την ανατροπή, όμως ο Κώτσιος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του κ. Μοστράτου και έκανε το 2-0.

Το… σοκ για τους Κυκλαδίτες κράτησε λίγο, αφού και πάλι πίεσαν για το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι μέσα στο ματς.

Η πίεση των νέων από τις Κυκλάδες απέφερε καρπούς, καθώς στο 58’ ο Χατζηλαζαρίδης με ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Τριποδιανό και η Ένωση μείωσε σε 2-1.

Οι Ρεθυμιότες στη συνέχεια προσπάθησαν να κρατήσουν τους Κυκλαδίτες μακριά από την περιοχή τους και για αρκετό χρόνο το κατάφεραν, αφού δεν υπήρξε κάποια απειλή μπροστά στην εστία του Τριποδιανού.

Σε μία ανύποπτη φάση ο Ξαγοράρης με σου από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον γκολκίπερ του Ρεθύμνου και οι Κυκλάδες έφεραν το ματς στα ίσα (2-2). Από το σημείο εκείνο κι έπειτα το ματς είχε γυρίσει μονόπλευρά, με τους Κυκλαδίτες να κάνουν ότι θέλουν εντός αγωνιστικού χώρου, αφού από την πλευρά τους οι τυπικά γηπεδούχοι δεν πίστευαν ότι έχασαν διαφορά δύο τερμάτων. Η ολική ανατροπή έγινε στο 85’ με τον Παντελέο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τριποδιανού, με ωραίο πλασέ. Μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και οι Κυκλάδες πανηγύρισαν μέσα σε ξέφρενους ρυθμούς την πρόκριση στις 8 καλύτερες Ενώσεις της Ελλάδος.

Ρέθυμνο (Γιώργος Λυρώνης): Τριποδιανός, Μανουσάκης, Γαϊτάνης, Κλειδής, Κώτσιος, Καραπιδάκης, Τσόλας, Μπερβανάκης, Κούζμηνας, Νικηφόρος, Τζορτζινάκης,

Στον πάγκο ήταν: Μπουρσέλης, Βρέντζος, Δρανδάκης, Αχ. Μαρινάκης, Βάρδας, Βλατάκης, Σταύρου.

Κυκλάδες (Γιώργος Μοστράτος): Κόντρα, Δάρας, Χατζηλαζαρίδης, Καραμολέγκος, Μπέτσα, Μαργαρίτης, Βαμβακούσης, Γρυλλάκης, Λιέας, Ξαγοράρης, Παντελέος.

Στον πάγκο ήταν: Λέκκας, Γκούφας, Ζουγανέλης, Ψύλλιας, Καλογεράς, Κοιλιακούδης, Σαρρής