Η ΕΠΣ Κυκλάδων επικράτησε με 3-0 της ΕΠΣ Ξάνθης και προκρίθηκε στο final four του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων

Πορεία για… τελικό

Στις τέσσερις (4) καλύτερες Ενώσεις της Ελλάδας προκρίθηκαν οι νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων μετά την ευρεία νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης. Οι Κυκλαδίτες έπειτα από μια νέα μεγαλειώδη εμφάνιση κατάφεραν να επιβληθούν και κόντρα στην Ξάνθη και να περάσουν στο Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Προεπιλογής των Εθνικών Ομάδων.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μοστράτου έδειξε για ακόμη μία φορά το πλούσιο ταλέντο της και πως οι Κυκλάδες με λίγη προσοχή μπορούν να βγάλουν σπουδαίους αθλητές.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όλους όσους αποφάσισαν να βρεθούν στην εξέδρα του γηπέδου της Βάρης. Μία αναμέτρηση που όπως ήταν φυσικό τράβηξε πολλά… βλέμματα πάνω της αφού αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου ήταν.. . εκεί. Οι αθλητές των Κυκλάδων από την πλευρά τους αφιέρωσαν την τεράστια νίκη τους στον Αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Κυκάδων Νίκο Παρίση, ο οποίος περνά τη δική περιπέτεια υγείας.

Καλύτεροι αθλητές του Γιώργου Μοστράτου

Οι Κυκλάδες μπήκαν στο παιχνίδι καλύτερα κι από τα πρώτα κιόλας λεπτά κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η πίεση που άσκησαν από την αρχή οι αθλητές του κ. Μοστράτου δεν άργησε να αποφέρει… καρπούς αφού μόλις στο 6’ κατάφεραν να προηγηθούν χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιέα. Ο Σαρρής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ομέρογλου και ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε την εσχάτη των ποινών.

Στην συνέχεια η ακριτική Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει, βγαίνοντας κυρίως με κόντρα επιθέσεις, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα των Κυκλαδιτών δεν άφηνε πολλά περιθώρια για κάτι καλό.

Η ΕΠΣ συνέχισε να πιέζει από την πλευρά της αφού γνώριζε πως το 1-0 ήταν ρευστό σκορ και ήθελε να πάει με μεγαλύτερη ασφάλεια στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 22’ ο Σαρρής ανατράπηκε και πάλι μέσα στην περιοχή της Ξάνθης και ο Δραγάτης καταλόγισε το πέναλτι. Ο Λιέας και πάλι από τα…11 βήματα νίκησε τον Ομέρογλου για το 2-0. Το σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τις Κυκλάδες να έχουν σοβαρό προβάδισμα με 2-0.

Στην επανάληψη οι αθλητές του Κ. Μοστράτου μπήκαν με στόχο να… καθαρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση πρόκριση. Συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να δημιουργούν συνεχώς επικίνδυνες κατατάσσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Σε μία ωραία ατομική ενέργεια, ήρθε ο Λιέας για σημειώσει το δικό του… χατ-τρικ και ταυτόχρονα να βάλει την ομάδα με τρία γκολ μπροστά.

Στο 82’ υπήρξε μικρή διακοπή στο παιχνίδι λόγω του τραυματισμού του Τανούζη, με τον παίκτη να αποχωρεί και να διακομίζεται στο κέντρο Υγείας, για τις πρώτες βοήθειες.

Τέλος, οι Κυκλάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο καθώς ο Βαμβακούσης σε μία απερίσκεπτη κίνηση απώθησε αντίπαλο και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

 

 

ΕΠΣ Κυκλάδων (Μοστράτος): Ψύλλιας, Δάρας, Χατζηλαζαρίδης, Μπέτσα, Μαργαρίτης, Ξαγοράρης (79’ Κοιλιακούδης), Γρυλάκης, Σαρρής (63’ Καλογερας), Λιέας (90΄Ζουγανέλης), Λέκας (86΄Βαμβακούσης) , Παντελαίος

Επίσης στον Πάγκο ήταν: Γκούφας, Μπουρντένης, Καραβέλας.

ΕΠΣ Ξάνθης (Κουτρουλός): Ομέρογλου, Μπαργκάν, Γκασπαριάν, Πετρίδης, Γκριγκοριάν, Ευθυμιάδης (59’ Τανουζη), Μπαζοΐδης, Αραμπατζής (69’ Μουστάκης), Περτσανίδης, Μαρκοσιάν (69’ Τοπούζογλου), Ρουστέμ (30’ Κούτσογλου)

Επίσης στον Πάγκο ήταν: Καρατζάς, Αμετ Σενέρ, Αμανατίδης

 

Τα συγχαρητήρια των δήμων στην ΕΠΣ  

Όπως ήταν φυσικό η Επιτυχία της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και ήδη οι Δήμοι των Νησιών έχουν ξεκινήσει και στέλνουν τα συγχαρητήρια τους. Ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης έστειλε μέσα από το δικό του… μήνυμα σε παίκτες, προπονητές, αλλά και τη διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια, για μία ακόμη φορά, στη Μικτή Νέων της ΕΠΣ Κυκλάδων, η οποία μας έκανε υπερήφανους ξανά, καθώς προκρίθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυκλαδικού Ποδοσφαίρου, στους «4» της ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ, αποκλείοντας ομάδες – μεγαθήρια της διοργάνωσης. 

Η Μικτή Νέων ΕΠΣ Κυκλάδων, με προπονητή τον Γιώργο Μοστράτο, αναμετρήθηκε με τη Μικτή Νέων ΕΠΣ Ξάνθης και πέτυχε την πολυπόθητη νίκη με σκορ 3-0. Το νησί μας νιώθει ξεχωριστή υπερηφάνεια και για τον ιδιαίτερο λόγο ότι και τα τρία γκολ του αγώνα τα πέτυχε ο Συριανός Μάρκος Λιέας.

Ευχόμαστε ολόψυχα «καλή επιτυχία» για τους επόμενους αγώνες και ελπίζουμε να δούμε την ομάδα μας πρωταθλήτρια του θεσμού».

Ακόμη συγχαρητήρια έστειλε και ο Δήμος Πάρου

«Η σημερινή πρόκριση των νέων των Κυκλάδων στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος αποτελεί επιβράβευση της εξαιρετικής προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια και μας κάνει όλους υπερήφανους.

 

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές, τη τεχνική ηγεσία της ομάδας και όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας που δίνει το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον..

 

Εύχομαι καλή συνέχεια στο final four. Οι σκέψεις και οι ευχές όλων των Κυκλαδιτών είναι μαζί σας».

Τα συγχαρητήρια του Δήμου Νάξου

«Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα Νέων της ΕΠΣ Κυκλάδων, για τη μεγαλειώδη πρόκρισή της στο Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η επιτυχία αυτή κάνει όλους τους Κυκλαδίτες υπερήφανους!

Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες του Final Four της διοργάνωσης».

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εμμανουήλ Ν. Μαργαρίτης