Ο Παθνηραϊκός προκρίνεται στον τελικός άνευ αγώνα μιας και ο Πάγος δεν ταξίδεψε στην Σαντορίνη

Δύο ομάδες από την Σαντορίνη θα διεκδικήσουν το κύπελλο

  • Παρασκευή, 23 Μαρτίου, 2018 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 23 Μαρ. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Πανθηραϊκός όπως όλα δείχνουν είναι η ομάδα που θα βρεθεί στον τελικό των Κυκλάδων, καθώς ο Πάγος μετά τον ορισμό δεν… εμφανίστηκε στο γήπεδο. Στην ομάδα της Σαντορίνης αν δεν αλλάξει κάτι θα κατοχυρωθεί ο αγώνας με 3-0, καθώς η ομάδα της Σύρου δεν ταξίδεψε στην Σαντορίνη και με επιστολή της στην ΕΠΣ Κυκλάδων είχε ζητήσει την αναβολή-μετάθεση του αγώνα, ώστε να εξυπηρετηθούν και τα δύο σωματεία. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η ομάδα της Σύρου μετά την κλήρωση γνώριζε πως θα πρέπει να ταξιδέψει στην Σαντορίνη για τον ημιτελικό του κυπέλλου, μιας και ο Πανθηραϊκός ήταν ο γηπεδούχος. Από εκεί και πέρα όπως αναφέρει και στο χαρτί που έστειλε ο Πάγος στην ΕΠΣ Κυκλάδων υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δύο προέδρων ώστε ο αγώνας να μετατεθεί για την ερχόμενη  Τρίτη 27 Μαρτίου και ο αγώνας να γίνει στην Πάρο. Σ’ αυτό βέβαια θα έπρεπε να συναινέσει και ο Πανθηραϊκός ο οποίος μετά την κλήρωση είχε οριστεί να αγωνισθεί στην έδρα του. Η ανακοίνωση του Πάγου τονίζει ότι υπήρχε αυτή η συμφωνία, αφού η ομάδα της Σύρου έπρεπε να ξεκινήσει το ταξίδι της την Τρίτη με επιστροφή την Παρασκευή μέσω Πειραιά ή Σάββατο μέσω Πάρου. Όπως γίνεται αντιληπτό ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, ιδιαίτερα όταν στο ρόστερ της υπάρχουν και μαθητές. Αλλά και αθλητές που εργάζονται και δεν μπορούν να απουσιάζουν τόσες πολλές ημέρες.

Τώρα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ακολουθήσει ο Πανθηραϊκός θα πάρει το ματς στα χαρτιά, αφού οι διαιτητές, αλλά και η ομάδα της Σαντορίνης βρέθηκαν στον γήπεδο και ταυτόχρονα, άνοιξε κι έκλεισε ο διαιτητής το φύλλο αγώνα, όπου μέσα σ’ αυτό αναφέρει πως ο Πάγος δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Τέλος, έπειτα από όλα τα παραπάνω η χρονιά για τον Πάγο κλείνει… άδοξα αφού πλέον θα πρέπει τεχνικό τιμ, αλλά και ποδοσφαιριστές θα ξεκινήσουν τις… διακοπές τους μιας και δεν έχουν άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις.  

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως η ΕΠΣ Κυκλάδων έχει είδη ορίσει για την ερχόμενη Τετάρτη τον Τελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων μεταξύ του Πανθηραϊκού και της Θύελλας Καμαρίου.

Ο Πάγος ζήτησε αναβολή και μετάθεση του αγώνα στο γήπεδο της Πάρου

«Αναβολή αγώνα κυπέλλου με τον Πανθηραϊκό»

Ζητάμε την αναβολή του προγραμματισμένου για την Τετάρτη 21/03/2018 αγώνα κυπέλλου με τον Πανθηραϊκό στη Σαντορίνη.

Οι λόγοι που επικαλούμαστε στο αίτημα είναι σοβαροί και υπαρκτοί, ο συγκεκριμένος ορισμός μεσοβδόμαδα μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Όπως γνωρίζεται για να μπορεί να ανταποκριθεί η ομάδα μας στον συγκεκριμένο ορισμό θα πρέπει να ξεκινήσει από τη Σύρο την Τρίτη και να επιστρέψει μέσω Πειραιά την Παρασκευή ή μέσω Πάρου το Σάββατο με το κόστος να είναι απαγορευτικό για τον οποιοδήποτε.

Με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι ερασιτέχνες και δεν αμείβονται, ενώ κάποια παιδιά πάνε και σχολείο και λόγω του συγκοινωνιακού προβλήματος που προέκυψε με την απόσυρση του Aqua Jewel, σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανθηραϊκού στην Γ’ Εθνική ζητάμε την αναβολή του αγώνα.

Σε προφορική συνεννόηση κατόπιν τηλεφωνικής επικοιωνίας των 2 προέδρων είναι εφικτό το παιχνίδι να γίνει στην Πάρο την ερχόμενη Τρίτη 27/03/2018 το πρωί ώστε να γυρίσουν πίσω αυθημερόν και τα δύο σωματεία.

Στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ομάδα μας στον τελικό του κυπέλλου και κατάκτησής αυτού δηλώνουμε από τώρα ότι δεν θα συμμετάσχουμε στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος.

Εφόσον έχετε πάρει έγκριση στην κλήρωση των κυπελλούχων να μπει στην κληρωτίδα ο κυπελλούχος Κυκλάδων και όχι το σωματείο που κατέκτησε το κύπελλο με δεδομένο ότι οι αγώνες προβλέπονται να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα δηλαδή την Τετάρτη 11/04/2018, είναι εφικτό προς εξυπηρέτηση των σωματείων ο αγώνας να γίνει την ερχόμενη Τρίτη στην Πάρο και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για κανέναν.

 Τι ορίζει η προκήρυξη του Κυπέλλου

Μη κάθοδος Ομάδας σε αγώνα

Σε περίπτωση μη καθόδου αδικαιολόγητα Ομάδας σε αγώνα, εκτός των προβλεπόμενων ποινών στον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα, επιβάλλεται χρηματική ποινή 600 € . Το 50% αυτού του ποσού πιστώνεται, στο τέλος της περιόδου, στην αντίπαλη Ομάδα και το 50% πιστώνεται στο Ταμείο Αρωγής . Επί πλέον εάν η Ομάδα, που δεν κατήλθε αδικαιολόγητα να αγωνιστεί, δεν ενημερώσει εγγράφως την ΕΠΣΚ, τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον αγώνα, θα της χρεωθούν τα έξοδα Διαιτησίας και 100 €, στην αντίπαλη Ομάδα, αν αυτή είναι Γηπεδούχος . Εάν ο αγώνας είναι ο Τελικός, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 21 ΚΑΠ και του 14 του Πειθαρχικού Κώδικα . Εάν η υπόχρεη Ομάδα δεν τακτοποιήσει την οφειλή της, εντός δέκα ημερών, δεν θα ορίζονται αγώνες της, μέχρι την συμμόρφωση της, με τις ανάλογες επιπτώσεις .

Τι ορίζει ο ΚΑΠ

Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Περαιτέρω η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Η ποινή αυτή επιβάλλεται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα.

Τι ορίζει η ΕΠΟ για το Κύπελλο Ερασιτεχνών

Άρθρο 3:  Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη

α. Στους αγώνες της 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων συμμετέχουν υποχρεωτικά μόνο οι Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. - Μελών της Ε.Π.Ο., που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης Φάσης, οι οποίοι διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Π.Σ..
Ως ημερομηνία λήξης της 1ης Φάσης του Κυπέλλου ορίζεται η Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018.
Η κοινοποίηση από τις Ε.Π.Σ. - Μέλη στην Ε.Π.Ο. των Κυπελλούχων ομάδων τους, πρέπει να γίνει εγγράφως υποχρεωτικά μέχρι την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.
β. Εφόσον ο Κυπελλούχος δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, η οικεία Ε.Π.Σ. δύναται να δηλώσει ως Κυπελλούχο, τον φιναλίστ του Τελικού εφόσον αυτός επιθυμεί να συμμετάσχει , στις προθεσμίες που ισχύουν ανωτέρω.
γ. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 τα εξής δικαιολογητικά:
1. Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
2. Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο. (Άρθρα 13,62, 63, 64 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), νόμιμα επικυρωμένη.
3. Παραχωρητήριο γηπέδου, με ευθύνη του Σωματείου που το δηλώνει, ότι το συγκεκριμένο γήπεδο έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβει Άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια.
4. Βεβαίωση μη οφειλής από το Λογιστήριο της Ε.Π.Ο, και της οικείας Ε.Π.Σ.