Η ΕΠΣ Κυκλάδων ηττήθηκε με 1-2 από την ΕΠΣ Ηρακλείου στον ημιτελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων

Προδόθηκε από τα δικά της… λάθη

  • Τετάρτη, 11 Απριλίου, 2018 - 15:28
  • /   Eνημέρωση: 12 Απρ. 2018 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι έφηβοι των Κυκλάδων αν και ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μετά την ήττα με 1-2 από την ΕΠΣ Ηρακλείου.

Δύο τραγικά λάθη της αμυντικής λειτουργίας του συγκροτήματος του κ. Μοστράτου, ιδιαίτερο το δεύτερο (λάθος εκτίμηση από τον γκολκίπερ), οι Κυκλαδίτες… χάρισαν την πρόκριση στην ομάδα του Ηρακλείου, η οποία φτάνει σε τελικό για έκτη φορά στην ιστορία της.

Γενικά ήταν παιχνίδι κλειστό κι από τις δύο ομάδες, με τους Ηρακλειώτες να σημειώνουν δύο τέρματα σε ανύποπτες φάσεις και να έχουν μία ακόμη καλή στιγμή. Αντίθετα οι Κυκλαδίτες οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ουσιαστικά είχαν καλύτερη εικόνα από τους αντιπάλους τους εντός αγωνιστικού χώρου, δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη – πρόκριση, έπειτα από δύο τραγικά λάθη της αμυντικής γραμμής. Το γκολ – δώρο στο 72’… έκοψε τα πόδια στους αθλητές του κ. Μοστράτου, οι οποίοι στη συνέχεια δεν είχαν τη δύναμη να κυνηγήσουν την ισοφάριση, αφού από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το τέλος του ματς, δεν κατάφεραν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση. Μάλιστα ήταν εμφανές πως, ξέμειναν από… διάθεση, αφού το γκολ του Βορριά τους… ισοπέδωσε ψυχολογικά. Πάντως οι έφηβοι των Κυκλάδων αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα προσπάθειά τους, αλλά και γιατί απέδειξαν πως ακόμη και τον τρόπο που δουλεύουν μπορούν και έχουν το ταλέντο να διακριθούν. Η ΕΠΣ Ηρακλείου είναι μία από τις καλύτερες ενώσεις μάλιστα στο ρόστερ της υπήρχαν εννέα (9) ποδοσφαιριστές από τον ΟΦΗ που αυτό σημαίνει πως ο ένας ήξερε το παιχνίδι του άλλου και είναι φυσικό να υπάρχει καλύτερη ομοιογένεια.

Πολλά συγχαρητήρια και στον πρωτομάστορα της ομάδας αυτής τον προπονητή Γιώργο Μοστράτο που ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του απέδειξε πόσο αγαπά αυτά τα παιδιά και πως με τίποτα δεν τα αφήνει. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό και μάλιστα να δώσουν τα συλλυπητήρια μας στον Γιώργο Μοστράτο, που λίγες ώρες από το παιχνίδι της… ζωής του έχασε την αγαπημένη του μητέρα. Παρά τη μεγάλη τραγωδία ο κ. Μοστράτος αποφάσισε να μείνει δίπλα στους έφηβους της ΕΠΣ Κυκλάδων και να παλέψει μαζί τους.

Το φιλμ του αγώνα

Με όρεξη και διάθεση μπήκε στο παιχνίδι η Ενωσιακή ομάδα των Κυκλάδων, η οποία πίεσε αρκετά ψηλά την ΕΠΣ Ηρακλείου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι τυπικά φιλοξενούμενοι να κάνουν κάποια λάθη κυρίως στην μεσαία γραμμή. Οι Κυκλαδίτες παρόλα αυτά δεν έφτασε στα πρώτα πέντε λεπτά με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης ήρθε στο πέμπτο λεπτό από τον Σαρρή, με την μπάλα να περνά αρκετά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Ψιμόπουλου.

Οι Κρητικοί μετά το πρώτο… κενό διάστημα κατάφεραν σιγά – σιγά να μπουν στο ματς και μετά το 10’ να κάνουν πιο αισθητή την απουσία τους. Η ΕΠΣ Ηρακλείου άρχισε να αποκτά μέτρα εντός του αγωνιστικού χώρου και να φτάνει κοντά στην περιοχή των Κυκλαδιτών. Οι παίκτες του κ. Μοστράτου από την πλευρά προσπάθησαν να κρατήσουν τον έλεγχο του αγώνα και ταυτόχρονα να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Ο Παντελαίος στο 13 έκλεψε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου, πέταξε τη μπάλα μπροστά γιατί έχει την ταχύτητα, όμως ο Σμπόκος την τελευταία στιγμή έδιωξε σε πλάγιο άουτ.

Ο Πακιουφάκης στο 21’ άνοιξε το σκορ για το Ηράκλειο, έπειτα από μία φάση που κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε γκολ. Αμυντική αδράνεια στην σέντρα του Μαμουλάκη και οι Κυκλάδες είναι πίσω στο σκορ, σε μία φάση που ο Ψύλλιας άφησε τη μπάλα να περάσει.

Με το κεφάλι ο Σαρρής προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 23’ όμως ο Ψιμόπουλος ήταν στη σωστή θέση και χωρίς πρόβλημα απέκρουσε.

Αρκετές είναι οι… φωνές από πλευράς Κυκλαδιτών για τις αποφάσεις του διαιτητή, ιδιαίτερα σε μία φάση στο κέντρο όταν παίκτης του Ηρακλείου με φάουλ σταμάτησε την αντεπίθεση των παικτών του κ. Μοστράτου, ο «άρχοντας» του αγώνα καταλόγισε το φάουλ, όμως δεν έδειξε κάρτα.

Νέο λάθος από πλευράς Κυκλαδιτών στο 25’, οι αμυντικοί των τυπικά γηπεδούχων έχασαν την μπάλα, ο Δάρρας της τελευταία στιγμή έκοψε και έδιωξε.

Στο 28’ ο Παπαδάκης με σέντρα έφερε τη μπάλα μπροστά στην εστία του γκολκίπερ των Κυκλάδων, ο οποίος με τις γροθιές την τελευταία έδιωξε μακριά.

Νέα αμυντική αδράνεια από τους παίκτες του κ. Μοστράτου, ο οποίος προσπαθεί να αφυπνίσει τους αθλητές του και να τους βάλει και πάλι στο ματς.

Οι Κρητικοί μετά το 21’ όταν και πήραν το προβάδισμα έχουν επιβάλει το ρυθμό τους, βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση και μάλιστα είχαν 1-2 καλές στιγμές ακόμη για ένα γκολ.

Οι Κυκλαδίτες από την πλευρά τους με τα λάθη τους κυρίως στην άμυνα δίνει χώρο στους Κρητικούς και τους δίνει τις… ευκαιρίες να βρεθούν με αξιώσεις κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα.

Λάθη επί… λαθών για τους αθλητές του κ. Μοστράτου στην μεσαία γραμμή, καθώς δεν είχαν στο σημείο αυτό το… καθαρό μυαλό για να αντιδράσουν.

Τεράστια ευκαιρία για το Ηράκλειο με τον Μανιουδάκη, με πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ, με τον Ψύλλιας να είναι εξουδετερωμένο και εκτός εστίας.

Δοκάρι του Γρυλάκη στο 37’ για τους Κυκλαδίτες με το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, οι Κυκλάδες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Άτυχος ο παίκτης των Κυκλάδων που είδε τη μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Νέα ευκαιρία με το σουτ του Παντελαίου στο 42, με τη μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι του Ψιμόπουλου.

Από μία άτυχη στιγμή και μία αμυντική αδράνεια οι Κυκλάδες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους Κρητικούς να είναι μπροστά στο σκορ.

Από την πλευρά τους οι αθλητές του κ. Μοστράτου στάθηκαν άτυχης στη φάση του Γρυλάκη στο 37’, όταν είδαν τη μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ψιμόπουλου. Οι Κυκλαδίτες είχαν ακόμη μία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν το ματς, στο 42’ όμως το σουτ του Πανταλαίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρητικού γκολκίπερ.

Με αποφασιστικότητα μπήκαν στην επανάληψη οι Κυκλαδίτες, που με τον Παντελαίο στο 50’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο παίκτης του Γιώργου Μοστράτου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Ψιμόπουλος ήταν στη σωστή θέση και χωρίς πρόβλημα μάζεψε τη μπάλα.

Στα πρώτα 10 λεπτά του δευτέρου μέρους οι Κυκλάδες πίεσαν ψηλά, κλείνοντας στα καρέ τους, τους Ηρακλειώτες που δεν μπορούσαν να περάσουν την μεσαία γραμμή.

Ο Παντελαίος στο 65’ με έναν ωραίο τρόπο έφερε το ματς στα ίσα (1-1) και πλέον τα πάντα ξεκινούν… αρχή.

Στην Αγκαλιά του Ψύλλια η μπάλα έπειτα την εκτέλεση φάουλ στο 69’ του Μαμουλάκη.

Οι Κυκλάδες από το 45’ κι έπειτα είχε επιβάλει το ρυθμό της, οι παίκτες τους κ. Μοστράτου μπήκαν αποφασισμένοι για να κάνουν μία ακόμη ανατροπή.

Η πίεση απέφερε καρπούς στο 65’ με τον Παντελαίο και στη συνέχεια προσπάθησε να βγει και πάλι μπροστά για ένα δεύτερο τέρμα. Εξακολούθησαν οι διαμαρτυρίες προς τον «άρχοντα» του αγώνα Αντιπαριώτη οι Κυκλαδίτες οι οποίοι… φώναζαν για τις αποφάσεις του.

 Ο Κουτεντάκης με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ ανάγκασε τον Ψύλλια να τεντώσει το κορμί του και να διώξει σε κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία για τους Κρητικούς που ήταν η πρώτους καλή στιγμής στο δεύτερο μέρος.

Ο Βορριάς με σουτ 10 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Ψύλλια, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και δέχθηκε ένα εύκολο τέρμα. Άτυχοι στη φάση αυτή οι Κυκλάδες που με το 1-2 πλέον δίνει το πλεονέκτημα στους τυπικά φιλοξενούμενους.

Ο Πακιουφάκης με κεφαλιά έστειλε μετά από εκτέλεση φάουλ τη μπάλα άουτ στο 83’.

Οι Κυκλάδες μετά το γκολ που δέχθηκαν σε μία ανύποπτη φάση στο 72’ δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και να βγουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Οι παίκτες του κ. Μοστράτου κατέρρευσαν ψυχολογικά, καθώς μετά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Παντελαίο, αλλά δέχθηκαν ένα γκολ από το… πουθενά και κάπου εκεί τελείωσε η… σεμνή τελετή.