Η ομάδα του Καμαρίου επικράτησε με 2-1 του Α.Ο. Μυκόνου στον τελικό του πρωταθλήματος

Άξια πρωταθλήτρια η Θύελλα

Η Θύελλα Καμαρίου επικράτησε με 2-1 του Α.Ο. Μυκόνου στο ΔΑΚ Νάξου στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων και πανάξια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και Νταμπλούχος για τη σεζόν 2017-18. Η ομάδα της Σαντορίνης συνέχισε ταυτόχρονα και την παράδοση των τελευταίων ετών που λέει πως η ομάδα που κατακτά το κύπελλο στο τέλος αναδεικνύεται και πρωταθλήτρια. Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Μυκόνου αν και προσπάθησε να πάρει τη νίκη, στο τέλος δεν τα κατάφερε καθώς η καλά οργανωμένη άμυνα της Θύελλας Καμαρίου δεν του άφησαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης. Η Θύελλα με την κατάκτηση του Τίτλου αποκτά και το δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική, εκεί που ήδη βρίσκεται ο Πανθηραϊκός.

 

Φίλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο

Ο τελικός είχε ένα ιδιαίτερο χρώμα, με φίλους και των δύο ομάδων να ταξιδεύουν στην Νάξο, ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τόσο της Μυκόνου όσο και της Θύελλας Καμαρίου.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων από την πλευρά της είχε σχεδιάσει πάρα πολύ καλά τον τελικό, όπου οι ομάδες έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μικρά παιδιά από τις ακαδημίες.

Το ματς

Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ καλός αγωνιστικά, καθώς εντός γηπέδου ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξουν οι Κυκλάδες για την σεζόν 2017-18. Θεόφιλος Παχατουρίδης και Κώστας Μιχάλης έδειξαν να έχουν διαβάσει καλά το ματς και τα πάντα να κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Οι Μυκονιάτες θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο 17’ με τον Μπάμπακαρ και Πανελή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανδριόλα.

Στην επόμενη καλή στιγμή μπροστά στις δύο εστίες, η Θύελλα Καμαρίου στο 24’ άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Μαυρομάτη. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και η Θύελλα πήγε στα αποδυτήρια με το ψυχολογικό προβάδισμα του 1-0. Βέβαια τίποτα δεν είχε κριθεί κι αυτό το γνώριζαν και οι δύο προπονητές, με τις οδηγίες να είναι όμως διαφορετικές του κ. Μιχάλη από  του Παχατουρίδη. Αυτό γιατί η Θύελλα ήταν μπροστά και ήθελα ο κ. Μιχάλης να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα κι από την άλλη η Μύκονος έπρεπε αρχικά να φέρει το ματς στα ίσα.

Η ομάδα της Σαντορίνης ευτύχισε στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος να κάνει το 2-0 χάρη το πλασέ του Αποστολίδη από το σημείο του πέναλτι. Ουσιαστικά κάπου εκεί «τελείωνε» και το παιχνίδι, καθώς για αρκετή ώρα μετά οι Μυκονιάτες ψαχνόντουσαν. Το μόνο που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του κ. Παχατουρίδη ήταν να μειώσουν στο 95’ με τον Μπαμπακαρ. Το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον κ. Βακόνδιο βρήκε τους παίκτες της Θύελλας ένα… κουβάρι και να γιορτάζουν όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Διαιτητής ήτα ο Μάριος Βακόνδιος, με βοηθούς τους Αντώνη Μουτάφη και Αντώνη Καλόγερα.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Θεόφιλος Παχατουρίδης) Σαββόπουλος, Ράγια, Μπάμπακρ, Μπαλλής, Αργυρός (59' Αμπαβίνης), Ντουσάι (68' Πανέτας), Κρίτσας, Παπαδόπουλος, Αλμπάνης, Αλεξανδρόπουλος, Παντελης (86' Μπομπάι).

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Κώστας Μιχάλης) Ανδριόλας, Λυγνός (73' λ.τ. Δημητρακόπουλος), Σπανός, Μαντούσης, Ρέτζο, Φίλον, Γιαννής, Ερρίκος (90' Πάγιας), Μαυρομάτης, Αποστολίδης (74' Δαβιλάς), Αρβανιτης (82' λ.τ. Βλαβλιανος).