Μάκης Βαρθαλίτης και Γιώργος Ρούσσος οι επικρατέστεροι για τον πάγκο του Α.Ο. Σύρου

Αρνητικά απάντησε ο Νίκος Βουτσίνος

Ο Α.Ο. Σύρου επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας από τα αθλητικά δρώμενα των Κυκλάδων στην… κανονικότητα. Επιστρέφει δυναμικά, μιλά με παίκτες και αναζητεί τον τεχνικό που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου. Αρκετά… σενάρια έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο. Μάκης Βαρθαλίτης και Γιώργος Ρούσσος δείχνουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, καθώς ο Νίκος Βουτσίνος απάντησε αρνητικά στην πρόταση συνεργασίας που του έγινε από το ιστορικό σωματείο της Σύρου. Ο κ. Βουτσίνος σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες αναμένεται να μείνει στον Πάγο, καθώς απομένουν μόνο τα τυπικά ώστε οι δύο πλευρές να δώσουν και πάλι τα χέρια.

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου θα συζητήσει –ίσως και να έχει ήδη συμβεί- με τους δύο παραπάνω προπονητές (Ρούσσο – Βαρθαλίτη) ώστε ή να κάτσουν μαζί στον πάγκο ή ένας από τους δύο. Μία εξέλιξη που σύντομα θα είναι γνωστή μιας και ο σχεδιασμός και στο χτίσιμο του ρόστερ πρέπει να ξεκινήσει.

Τέλος, οι διοικούντες και ιδιαίτερα ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας έχει μιλήσει με αθλητές που τους θέλει στην επόμενη ημέρα, συζητήσεις που έχει κάνει με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Μέλημα της διοίκησης είναι ο επαναπατρισμός των  γηγενών αθλητών και στη συνέχεια να δει σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας.

 

Έκανε τις δικές του προτάσεις

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων, μία συνεδρίαση αρκετά σημαντική για το μέλλον του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, όπως άλλωστε γράφτηκε και πριν από μερικές ημέρες για να αλλάξει και το επόμενο πρωτάθλημα να γίνει σε δύο κατηγορίες χρειάζεται Ομοφωνία. Αν έστω μία ομάδα διαφωνήσει τότε τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό ίσως και να είναι και το επικρατέστερο σενάριο, με τις ομάδες να κοιτούν πως θα γίνει ο διαχωρισμός των ομίλων και οι δύο κατηγορίες να πάνε για το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20.

Ο Α.Ο. Σύρου μετά από αρκετή σκέψη κατέθεσε στην ΕΠΣ Κυκλάδων τις δικές του προτάσεις για το πρωτάθλημα 2018-19, με βασικότερη αυτή των δύο κατηγοριών.

 

Αναλυτικά οι προτάσεις:

Ενόψει της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων ,που θα διεξαχθεί στη νήσο Πάρο την Κυριακή 01 Ιουλίου 2018, το Δ.Σ. του Α.Ο.ΣΥΡΟΥ έχει να καταθέσει τις εξής προτάσεις και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Γεν. Γραμματέας του σωματείου μας διετέλεσε την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε Μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος.

1ον) Για την ποιοτικότερη αναβάθμιση του Πρωταθλήματός μας αγωνιστικά αλλά και σε θέμα προσέλευσης κόσμου στα γήπεδα , αλλά και θεάματος το Φετινό πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες την Α΄ κατηγορία ενιαία σε έναν όμιλο και η Β΄ κατηγορία χωρισμένη σε 2 ή 3 ομίλους με κριτήρια αυστηρά και μόνο τη γεωγραφική κατανομή των νησιών και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Πρέπει από την εφετινή χρονιά 2018-2019 να εφαρμοστούν οι 2 κατηγορίας , εάν θέλουμε να αποφύγουμε την υποβάθμιση του Πρωταθλήματός μας και τις συνεχώς αναβολές αγώνων όπως δυστυχώς συνέβη κατά την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε.

Εάν εις περίπτωση που ΔΕΝ εφαρμοστούν από εφέτος οι δύο κατηγορίας (Α΄ και Β΄) να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα σε αντίστοιχους ομίλους όπως Άνδρο, Σύρο, Τήνο και Μύκονο ο 1ος όμιλος. Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο ο 2ος όμιλος. Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Ίο ο 3ος.

Ώστε να αποφευχθούν τα δυσβάσταχτα έξοδα των ομάδων και οι δυστυχώς αρκετές αναβολές που συνέβησαν φέτος , λόγω μη επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

2ον)  Όσον αφορά το Κύπελλο προτείνουμε τα επιστρέψει στα προηγούμενα δεδομένα να διεξάγεται μέχρι τον Ημιτελικό σε δύο ομίλους Βόρειο και Νότιο, ο 1ος του Βορείου με τον 1ο του Νοτίου να αποτελούν και τις δύο ομάδες του Τελικού.

3ον) Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η παραγωγή διαιτητών, ώστε στους περισσότερους αγώνες πλην των πλέον κρίσιμων να ορίζονται ντόπιοι Διαιτητές και να ΜΗΝ υπάρχει χρέωση των παρατηρητών Διαιτησίας, όπως δεν υπάρχει και χρέωση για τους παρατηρητές αγώνων.

4ον) Να γίνει συλλογική προσπάθεια και πίεση όλων μας Διοργανώτρια και ομάδες προς την ATTICA Group (Blue Star , Hellenic) και προς τις άλλες εταιρίες όπως SEA JETS, GOLDEN STAR κ.λ.π. για ΔΩΡΕΑΝ ή όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκπτωση άνω του 50% στα εισιτήρια, ως αντιστάθμισμα του μονοπωλίου τους στα νησιά μας και ως κοινωνική τους παροχή στα νησιά μας και ως αντιστάθμισμα από την πλευρά μας να ονομαστούν τα Πρωταθλήματα μας από Ανδρικό έως Κ-12 και το Κύπελλο αντίστοιχα π.χ. Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Κ. – Blue Star κ.λ.π.

5ον) Να ΜΗΝ είναι υποχρεωτικό κριτήριο για τη συμμετοχή μίας ομάδας η ύπαρξη τμήματος υποδομής, αλλά όποιες ομάδες επιθυμούν να αναπτύξουν τμήματα υποδομής το πράττουν από μόνες τους, σε αυτήν την περίπτωση όσες αναπτύσσουν τμήματα υποδομής να τους δοθεί ένα επιπλέον bonus π.χ. στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση των εξοδολογίων Διαιτησίας.

6ον) Η Ε.Π.Σ.Κ. να αναζητήσει και να συνάψει περισσότερες χορηγικές σχέσεις με εταιρίες – χορηγούς, που να της αποφέρουν έσοδα με σκοπό τη μείωση των εξοδολογίων των ομάδων π.χ. με ξενοδοχεία στα νησιά όπου να διαμένουν δωρεάν οι διαιτητές, με εταιρίες ταξί για τη Δωρεάν μεταφορά τους από και προς τα γήπεδα, εστιατόρια κ.λ.π.

Ζούμε το 2018 , σε μία πάρα πολύ δύσκολη οικονομική εποχή και για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα σωματεία μας, αυτή η κοιτίδα πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικοποίησης πρέπει να υπάρξει και βοήθεια προς τα Σωματεία μας.

7ον) Να απαιτήσει το Προεδρείο προς την φίλα προσκείμενη διοίκηση της Ε.Π.Ο., όπου είναι ευτύχημα αυτό το γεγονός οικονομικές παροχές τόσο για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης όπως για τους μισθούς των υπαλλήλων της και τα λειτουργικά της κόστη, αλλά και για εμάς τις ομάδες να μας δώσει οικονομικά κίνητρα, και να κεφαλαιοποιήσουμε την τεράστια για 1η φορά ιστορικά επιτυχία της Μεικτής μας ομάδας προς όφελος της Ένωσής μας και εμάς των Σωματείων.

8ον)Να έρθει η Ένωση σε αναζήτηση καλύτερης οικονομικά προσφοράς προς ασφαλιστική εταιρία για όλους τους αθλητές των ομάδων μας τη βασική 20άδα κάθε ομάδας, για να συναφθεί ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστικό συμβόλαιο για όλες τις ομάδες μας.     

Τέλος χρήσιμο και βοηθητικό προς τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Πρωταθλήματος, θα ήταν να αποφασιστούν και να τηρηθεί αυστηρά και απαρέγκλιτα για ποιους σοβαρούς λόγους θα δίδονται Αναβολές στους αγώνες, οι οποίες θα ζητούνται τεκμηριωμένα και αιτιολογημένα από τα σωματεία και να στέλνονται απαρέγκλιτα έως την Τετάρτη το μεσημέρι 3η ώρα που κλείνουν τα γραφεία της Ένωσης.