Ο Μάκης Βαρθαλίτης είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Φώσκολου και μαζί με τον Χρήστο Φωκά θα είναι το νέο τεχνικό δίδυμο του Α.Ο. Σύρου

Ομάδα με… Συριανούς

Ο Μακης Βαρθαλίτης μετά αρκετές συζητήσεις κι έπειτα την απόρριψη της πρότασης από τον Νίκο Βουτσίνο θα καθίσει στον πάγκο του Α.Ο. Σύρου.

Το έργο του Συριανού τεχνικού μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς εκτός από τους παίκτες που πρέπει να συγκεντρώσει, να τους πείσει και να μπουν νέοι στόχοι. Θα πρέπει από εδώ και πέρα να ξεκινήσει η αντιστροφή του κακού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μετά τα όσα συνέβησαν πριν από ακριβώς έναν χρόνο. Μία προσπάθεια που σίγουρα δεν θα είναι εύκολη, αφού πλέον ο κόσμος θα περιμένει να δει έργα και όχι να ακούει μόνο λόγια.

Ο Μάκης Βαρθαλίτης θα έχει μαζί του ως συνεργάτη – βοηθό τον Χρήστο Φωκά, ο οποίος την σεζόν 2017-18 ήταν στην ακαδημία Σύρος 2002. Ο κ. Φωκάς έχει πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις καθώς ήταν παίκτης σε ομάδες της Αθήνας, αλλά και τη χρονιά που πέρασε προσπάθησε με όσα… όπλα είχε στην φαρέτρα του, να δουλέψει και να δείξει κάτι καλό. Η προσπάθεια αυτή μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε καθώς ο Μάκης Βαρθαλίτης το πρώτο πράγματα που ζήτησε μετά τη συμφωνία με τη διοίκηση του Α.Ο. Σύρου, ήταν να είναι μαζί του στον πάγκο ο κ. Φωκάς.

 

Μιλά με παίκτες

Πλέον το μπαλάκι περνά στο τερέν της μεταγραφικής ενίσχυσης. Η διοίκηση και συγκεκριμένα ο Γιώργος Φώσκολος έχει ξεκινήσει ένα… μπαράζ συζητήσεων με αθλητές κυρίως από την Σύρο. Άλλωστε ήταν ήδη γνωστό πως ο Α.Ο. Σύρου αρχικά θα επιδιώξει να χτίσει τη νέα του ομάδα με γηγενείς αθλητές και στη συνέχεια αν κριθεί αναγκαίο να αποκτηθούν και κάποιοι εκτός νησιού, ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ.

Από την πλευρά του ο τεχνικό της ομάδας της Σύρου δείχνει να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο κ. Φώσκολο, καθώς όπως μας τόνισε σε ερώτηση που του θέσαμε πάνω στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης μας είπε: «Όπως έχουμε ήδη τονίσει ο σχεδιασμός ξενικά με τους ποδοσφαιριστές από την Σύρο. Θα γίνει προσπάθεια να έρθουν στην ομάδα μας ότι καλύτερο διαθέτει το νησί κι από εκεί και πέρα όπως λέει και μία παροιμία «όσο τρως… ανοίγει η όρεξη. Θέλουμε να δούμε αρχικά ποιοι θα έρθουν στην ομάδα μας και από εκεί και πέρα η διοίκηση, αν υπάρχουν οι δυνατότητες θα κινηθεί και σε αθλητές εκτός Σύρου.

«Γυρίζω στην ομάδα της… καρδιάς μου»

Ο Μάκης Βαρθαλίτης λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του με τον Α.Ο. Σύρου μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την απόφασή του να επιστρέψει στην ιστορική ομάδα του νησιού.

«Θέλω αρχικά να πω, πως γυρίζω στην ομάδα της καρδιά μου. Μετά τις απαραίτητες συζητήσεις που έγιναν με τη διοίκηση αποφασίσαμε να συνεργαστούμε τη νέα σεζόν. Μία χρονιά πολύ δύσκολη, καθώς μετά από ένα χρόνο απουσίας από το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και οι φίλαθλοί μας να δουν πραγματικά πως τα πάντα είναι διαφορετικά. Θέλουμε να βάλουμε σωστές βάσεις από την αρχή, να γίνει σωστή δουλειά και όλα σιγά – σιγά θα γίνουν όπως πρέπει. Ο Α.Ο. Σύρου έλειψε από το πρωτάθλημα κι από το ποδοσφαιρικό χάρτη των Κυκλάδων και πλέον όλα ξεκινούν από το μηδέν.  Τέλος, στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία δυνατή ομάδα με ότι καλύτερο υπάρχει από την εγχώρια αγορά και στη συνέχεια αν η διοίκηση μπορεί και έχει τις δυνάμεις θα ενισχύσει το ρόστερ και με ποδοσφαιριστές εκτός νησιού».