Εδώ και οκτώ (8) μήνες ο Δημήτρης Πελέκης βρίσκεται στην «οικογένεια» της «Μεγάλης Κυρίας» του Ιταλικού ποδοσφαίρου

Ένας Συριανός στην… Σιτσουάν

Από την Σύρο στην… Ιταλία κι από την Γιουβέντους στην Σιτσουάν. Ο Δημήτρης Πελέκης έκανε όχι μόνο ένα όνειρο πραγματικότητα, αλλά συνεχίζει και το ζει, καθώς βρίσκεται στα τμήματα της «Μεγάλης Κυρίας» του Ιταλικού Ποδοσφαίρου και βρίσκεται στην Κεντρική Ασία και δουλεύει για την Γιουβέντους. Οι Ιταλοί, αλλά και οι περισσότερες μεγάλες ομάδες δουλεύουν πολλοί πάνω στα τμήματα υποδομής και κυρίως αναζητούν ανθρώπους με όραμα και φιλοδοξίες που θέλουν να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένα project.

Ο Συριανός προπονητής επιλέχθηκε ανάμεσα από 1500 προπονητές, μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης και μαζί με ακόμη τέσσερις προπονητές ετοιμάζουν τους αθλητές του… αύριο από την Κεντρική Ασία. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά και οι υπεύθυνοι της Γιουβέντους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Συριανό τεχνικό.

Ο Δημήτρης Πελέκης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» τις εντυπώσεις του μετά από οκτώ (8) μήνες στην Κεντρική Ασία.

 

«Το προηγούμενο καλοκαίρι και μετά από μια απόρριψη που από μια ομάδα τοπικού εδώ στη Σύρο, θεώρησα ότι έπρεπε να ψαχτώ εκτός Ελλάδας όπου οι παράγοντες είναι ποιο σχετικοί με το άθλημα. Έτσι άρχισα να στέλνω βιογραφικά στο εξωτερικό μέχρι που έπεσε το μάτι μου σε μια αγγελία στο site της Γιουβέντους όπου ζητούσαν προπονητές με παιδαγωγικό πτυχίο. Έστειλα το cv μου και μέσα σε 10 μέρες μου ήρθε απάντηση ότι θα περνούσα από συνέντευξη. Στο σύνολο ήμασταν 1500 προπονητές, στην συνέχεια μετά από πολλές συνεντεύξεις μείναμε 500,  200, 50 και στο τέλος 5 όπου και επιλέχτηκα!

Παράλληλα είχα έρθει σε προφορική συμφωνία με μία άλλη μεγάλη ομάδα την Μπόκα Τζούνιορς για να αναλάβω προπονητής σε το τμήμα που έχει στην Ινδία. Τελικά ήρθα σε συμφωνία για 2 χρόνια συμβόλαιο με την Γιουβέντους όπου με έστειλε στην Κίνα και να αναλάβω την δημιουργία του τμήματος Κεντρικής Ασίας με έδρα την επαρχία Σιτσουάν. Έτσι μαζί με άλλους δύο ευρωπαίους προπονητές και 2 από το Χονγκ Κονγκ ξεκινήσαμε σκάουτινγκ παιχτών με στόχο να δημιουργήσουμε τρεις ομάδες. U12, U15 και U17.

Από την πλευρά μου εποπτεύω τις τρεις ομάδες και είμαι και προπονητής στην U17. Αυτήν την περίοδο που μιλάμε η U12 συμμετείχε στο παγκόσμιο κύπελλο Ακαδημιών που διοργάνωσε η Γιουβέντους στο Τορίνο αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια και επίσης κερδίσαμε το κύπελλο fair play. Η U17 πήρε την πρώτη θέση στο Τουρνουά της Κεντρικής Κίνας και τώρα περιμένουμε το μεγάλο Πανασιατικό Τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί αρχές Αυγούστου και θα λάβει μέρος η U17 και η U15”.

 

Τέλος, ο Δημήτρης Πελέκης με πικρία αναφέρθηκε και στις επιλογές των ομάδων της Σύρου, όπου δεν του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει κάποια από τα θετικά στοιχεία που διαθέτει. «Δυστυχώς την περίοδο που μίλησα με κάποιες ομάδες και ακαδημίες στο νησί αυτές επέλεξαν φίλους και γνωστούς. Από μια άποψη το βρίσκω λογικό, αν είσαι παράγοντας σε μια ομάδα και δεν έχεις ιδέα με το ποδόσφαιρο αλλά με το πινγκ πονγκ είναι λογικό να πάρεις κάποιον φίλο. Το Συριανό ποδόσφαιρο έχει πιάσει τέλμα, έχουμε πολλά χρόνια να δούμε από κάποια ομάδα κάτι το διαφορετικό και σε αυτό φταίει η έλλειψη ταλέντων. Κάποτε είχαμε τόσους καλούς παίχτες και δεν ξέραμε ποιος θα πρωτοπαίξει, τώρα τίποτα. Τι φταίει; Το γνωρίζει καλά ο κόσμος νομίζω. Αν θέλει το Συριανό ποδόσφαιρο να μάθει πως να ξανά αναπτυχθεί ας γίνουν κάποιες ερωτήσεις στους παράγοντες του ΑΟ Μυκόνου».