Πιο ανταγωνιστική αναμένεται η φετινή… κούρσα του τοπικού πρωταθλήματος

Προβιβασμός, παραμονή και… υποβιβασμός

Το πρωτάθλημα των ανδρών όπως είναι πλέον γνωστό και μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων, αναμένεται να έχει ένα έντονο ενδιαφέρον. Γιατί; Απλά μετά από χρόνια οι ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος θα παίξουν έχοντας κάποιον στόχο. Ο βασικότερος για τα περισσότερα σωματεία, όσα δηλαδή θέλουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο να παίξουν στην Α’ κατηγορία Κυκλάδων, θα πρέπει αρχικά να σωθούν για να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα. Η φετινή μεταβατική περίοδο θα έχει εκτός από άνοδο στην Γ’ Εθνικής, υα υπάρχει παραμονή και υποβιβασμός.

Θα μπορούσαν όλα αυτά να μην υπάρχουν δηλαδή ο διαχωρισμός των ομίλων να είναι από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, όμως τρία σωματεία δεν συμφώνησαν η αλλαγή να ισχύσει από φέτος. Έτσι, φέτος τα σωματεία θα παίξουν για τον τίτλο, την παραμονή και τον υποβιβασμό. Βέβαια θα υπάρχουν και ομάδες που δεν θέλουν να παίξουν στην Α’ κατηγορία, τόσο για οικονομικούς όσο και αγωνιστικούς λόγους.

Από την άλλη υπάρχουν σωματεία που ήθελαν ο διαχωρισμός να ισχύσει από φέτος και οι ομάδες να παίξουν σύμφωνα με προϋποθέσεις στην ανάλογη κατηγορία ώστε να μην χαθεί ακόμη ένας χρόνος.

Ανοικτός ο αριθμός των… ομίλων

Ο πιθανότερος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος - βέβαια όλα θα εξαρτηθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχή – είναι αυτός των τριών ομίλων, Ο διαχωρισμός των ομίλων όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνει σύμφωνα με τα γεωγραφικά τους κριτήρια. Από την άλλη υπάρχει και η πιθανότητα ο αριθμός των ομίλων να είναι μεγαλύτερος, κάτι που ίσως δύσκολα να ισχύσει.  Οι τρεις όμιλοι αν δεν αλλάξει κάτι θα είναι πάνω – κάτω οι ίδιοι με τον πρώτο να έχει ομάδες από την Σύρο, τη Μύκονο και την Τήνο.

Ισχυρός ο πρώτος όμιλος

Ο πρώτος όμιλος  σύμφωνα με τα όσα ισχύουν έως τώρα θα είναι και ο ισχυρότερος, καθώς θα αποτελείτε από ομάδες της Σύρου, της Μυκόνου και της Τήνου.

Αυτό θα συμβεί γιατί δύο ομάδες από την Σαντορίνη (Πανθηραϊκός και Θύελλα Καμαρίου) θα αγωνισθούν στην Γ’ Εθνική κατηγορία,  κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού.

Έτσι, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον πρώτο όμιλο, καθώς μην ξεχνάμε επιστρέφει στην ενεργό δράση και ο Α.Ο. Σύρου. Το συγκρότημα του Μάκη Βαρθαλίτη έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό του με  αθλητές από την εγχώρια «αγορά» να επιστρέφουν στην ομάδα, αλλά και είναι δεδομένο πως ο πρόεδρος του ιστορικού σωματείου θα αναζητήσει και παίκτες εκτός νησιού. Από την άλλη και ο Πάγος έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του καθώς ο Νίκος Βουτσίνος θέλει την ομάδα του στο ερχόμενο πρωτάθλημα ανταγωνιστική, ώστε να υπάρχουν οι δυνατότητες παραμονής στην κατηγορία.