Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε με 3-0 σετ του Φοίνικα Σύρου και πανηγύρισε για πρώτο φορά στην ιστορία το πρωτάθλημα Κυκλάδων

Άξιες πρωταθλήτριες

Στα μπαράζ της Ζ' Περιφέρειας θα αγωνιστεί η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΑΟ Θήρας, η οποία επικράτησε 3-0 σετ τον Φοίνικα και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στις Κυκλάδες.

Οι "Σαντορινιές" έπαιξαν μπροστά στον κόσμο τους, που κατέκλυσε το ΔΑΠΠΟΣ και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στον Φοίνικα. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα στήθηκε ξέφρενο πανηγύρι, καθώς αυτός ο τίτλος είναι ο πρώτος που κατακτήθηκε από ομάδα της Σαντορίνης.

Μάλιστα ο σχεδιασμός στην ομάδα ήδη έχει ξεκινήσει, καθώς πριν λίγες ημέρες προσλήφθηκε στην ομάδα ο έμπειρος τεχνικός Σωτήρης Αμαριανάκης, ο οποίος κάθισε στο παιχνίδι με την Συριανή ομάδα για πρώτη φορά στον πάγκο του ΑΟ Θήρας και είναι έτοιμος να καθοδηγήσει τον σύλλογό του στα μπαράζ.

Τα σετ: 3-0 (25-16), (25-20), (25-9)

A.O. Θήρας (Αμαριανάκης): Παπαδοπούλου, Μηνδρινού (λ), Σαλινούδη, Μεμετζή, Συνολάκη Ε., Τσώτα, Κακριδώνη (C), Φύτρου, Συνολάκη Ρ., Πρέκα, Μέντα, Σερασκέρη

Φοίνικας Σύρου (Βουρδέρης): Κάμπαξη, Μουστάκα, Νομικού, Ρούσσου, Τσάπαλα, Πρίντεζη/ Ψυλλίδη (λ.) και Ρούσσου Ε. (λ.), Αργυριάδου, Καλοξύλου, Ρούσσου Γ., Σταθοπούλου.

Οι παγκορασίδες του Πανναξιακού επικράτησαν με 3-1 του Νεωρίου μέσα στη Σύρο

Ήταν ανώτερες

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ επέστρεψε στη βάση του με τη νίκη στις αποσκευές, αφού επικράτησε του Νεωρίου με 3-1 στο Αθλητικό Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης “Δημήτριος Βικέλας”. Οι αθλήτριες του Γιώργου Δερμάτη έδειξαν μέσα στο παρκέ ότι ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι, και προηγήθηκαν με 2-0 σετ (25-13, 25-16) και θα μπορούσαν να είχαν πάρει και το τρίτο αν δεν χαλάρωναν. Οι Συριανές στο τρίτο σετ εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση των φιλοξενουμένων και μείωσαν σε 2-1 σετ (25-20). Στο τέταρτο και τελευταίο σετ οι Ναξιώτισσες ανέβασαν στροφές και δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της ομάς του Νεωρίου (25-12).

Ο έφορος του Πανναξιακού Ισίδωρος Ευαγγελίστα μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε:
"Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στα παιδιά και των δυο ομάδων για... το ήθος και την μαχητικότητα που επέδειξαν καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Όσον αφορά την δική μου ομάδα, βλέπουμε ότι η δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία δυο χρόνια, αρχίζει σιγά - σιγά να παίρνει σάρκα και οστά. Όταν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, μπορούν να γίνουν ακόμα και θαύματα. Φυσικά το μεγάλο μερίδιο σ' αυτήν την επιτυχία ανήκει στους έμπειρους προπονητές μας Δερμάτη – Τουρσούγκα, που κάνουν στην κυριολεξία κατάθεση ψυχής σε κάθε προπόνηση. Ο κόσμος της Νάξου πρέπει να έρθει κοντά και να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχουν περισσότερα από 100 παιδιά με ικανότητες και ταλέντο στις ακαδημίες του Πανναξιακού και είμαι σίγουρος, χωρίς υπερβολές, ότι πάρα πολύ σύντομα θα δούμε κάποια απ αυτά στην μεγάλη ομάδα.
Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του Νεωρίου για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή μας."
Τα σετ 25-13 (18'), 25-16 ( 23'), 20-25 (24'), 25-12 ( 20')

ΑΣΕ Νεωρίου: Μπουντούρη, Χατζηγεωργίου, Κεράνη, Κοκμότου, Πρίνταζη, Καραβάνα, Παπαθανασίου, Ξαγοράρη, Καϊντα.

Πανναξιακος ΑΟΝ: Αναγνώστου, Μαυρομάτη, Κατσούλη, Χαριτίδη, Παντελιά, Ευαγγελίστα, Τσιμπλάκη, Σέργη, Ρώτα, Σορώκου, Νικολαράκη, Βασιλάκη