Ο Φοίνικας έκανε τα δύσκολα εύκολα απέναντι στην Λαμία, καθώς αν και προηγήθηκε εύκολα με 2-0 σετ, δεν συνέχεια στον ίδιο ρυθμό και χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να φτάσει στη νίκη με 3-2

“Πέταξε” ακόμη έναν βαθμό

Οι Συριανοί πλέον θέλουν μόνο νίκη στο Βραχάτι και ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό για να τερματίσουν τέταρτοι

Ο Φοίνικας αν και προηγήθηκε με 2-0 σετ (25-22, 25-19), μετέτρεψε σε “ντέρμπι” το παιχνίδι, καθώς χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να νικήσει με 3-2 και να αφήσει έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του, με τη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη των Συριανών και πήραν το τρίτο και τέταρτο σετ (25-27, 23-25) και με τον πόντο αυτόν μπήκαν εντός της οκτάδας, όπου την τελευταία αγωνιστική που φιλοξενούν τον Μίλωνα, μπορούν να τερματίσουν ακόμη καλύτερη θέση. Τώρα, όσον αφορά τον Φοίνικα με τον χαμένο πόντο πρέπει πλέον να πάρει καθαρή νίκη απέναντι στον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι και να χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό. Αν ο ΠΑΟΚ χάσει με 3-0 ή 3-1 από τους “ερυθρόλευκους” τότε ο Φοίνικας θα χρειάζεται νίκη με 3-2 σετ. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει τη νίκη τότε δεν θα έχει καμία σημασία τη θα κάνει ο Φοίνικας στο παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό, καθώς οι Θεσσαλονικείς με 38 βαθμούς που έχουν ήδη βρίσκονται στην τέταρτη θέση και απλά θα σφραγίσουν την συμμετοχή τους στα play-off.

Τώρα, στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, κανείς από όσους ήταν εντός του γυμναστηρίου δεν μπορούσε να προβλέψει αυτή την εξέλιξη, καθώς οι Συριανοί πήραν εύκολα τα δύο πρώτα σετ, αλλά στη συνέχεια αν και ήταν μπροστά με μεγάλη διαφορά στα επόμενα δύο, κατάφερε να τα χάσει. “Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα και νομίζω ότι αυτό μας επηρέασε ώστε να μην μπορέσουμε να τελειώσουμε το 3ο και το 4ο σετ που ήταν φαινομενικά εύκολα”, είπε ο Χρήστος Πάτρας μετά το τέλος του παιχνιδιού, όμως δεν γίνεται απολύτως κατανοητή αυτή η εξήγηση, από τη στιγμή που η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και τον εικοστό πόντο. Από εκεί και πέρα ο Φοίνικας έχανε το προβάδισμα και μαζί και τα σετ. Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνουν αυτά στο “Πειρατικό” τη φετινή χρονιά, όμως το σίγουρο είναι ότι με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να πάει πουθενά. Είναι κρίμα, γιατί αυτή η ομάδα φτιάχτηκε με πολλά όνειρα από την διοίκηση και ο κόσμος είχε μεγάλες φιλοδοξίες. Από την πλευρά της η διοίκηση έχει κάνει ότι περνά από το χέρι της, ώστε να προσφέρει ότι θέλουν οι παίκτες της. Αλλά από την πλευρά τους οι αθλητές της δεν κάνουν τίποτα για τη διοίκηση και τον κόσμο της. Πλέον το μόνο που έχει απομείνει για την ομάδα του Χρήστου Πάτρα είναι το κύπελλο Ελλάδος, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αν θα καταφέρει να μπει στην τετράδα δεν εξαρτάτε από τον ίδιο, αλλά από τον Ολυμπιακό. Ακόμη για να εκμεταλλευτεί την τυχών νίκη των “ερυθρολεύκων” θα πρέπει να επικρατήσει και ο ίδιος απέναντι στον Παμβοχαϊκό και κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή δεν δείχνει ότι μπορεί να το επιτύχει.

Τέλος, ο κ. Πάτρας μίλησε για πίεση, ποια πίεση, από που, από τον κόσμο ή από τη διοίκηση; Ποιος άσκησε πίεση στο τρίτο σετ όταν το σκορ ήταν 21-18, ή στο τέταρτο όταν ο Φοίνικας ήταν με πέντε πόντους μπροστά 20-15 και στο τέλος οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα κατάφεραν να χάσουν τα σετ; Κανείς δεν άσκησε πίεση από τον κόσμο ή από τη διοίκηση κατά τη διάρκεια του αγώνα, αντιθέτως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που του έγινε και γέμισε την κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου και τους εμψύχωνε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Τώρα, το μόνο που έχει απομείνει είναι να κάνει ο Ολυμπιακός το χρέος του και ο Φοίνικας να παίξει σαν Φοίνικας την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περίοδο και να τερματίσει στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου. Ακόμη, οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα αλλά και ο ίδιος, θα πρέπει να δείξουν ότι δεν έχουν δείξει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο final-4 του Ρεθύμνου και να φτάσουν αρχικά στον τελικό της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν την κούπα του κυπελλούχου Ελλάδος.

Η ομάδα δεν είναι σε άσχημη κατάσταση όπως δείχνει

Στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα ο Χρήστος Πάτρας ανέφερε: “Δεν μπορώ να εξηγήσω με τη λογική αυτό που συνέβη απόψε, κάποια κομμάτια έχουν εξήγηση και κάποια άλλα όχι. Η ουσία είναι ότι ενώ ελέγχαμε από την αρχή το παιχνίδι, κάναμε δύο σετ δώρο στη Λαμία. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα και νομίζω ότι αυτό μας επηρέασε ώστε να μην μπορέσουμε να τελειώσουμε το 3ο και το 4ο σετ που ήταν φαινομενικά εύκολα. Πλέον, χρειαζόμαστε καθαρή νίκη στο Βραχάτι και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Δεν έχουμε πολλά να πούμε, απλά πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο τελευταίο παιχνίδι. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε το Κύπελλο που είναι ένας μεγάλος στόχος για μας. Η ομάδα δεν είναι σε άσχημη κατάσταση όπως δείχνει, απλώς κάποια πράγματα είναι περίεργα, δεν μπορώ να τα εξηγήσω”.

Η ομάδα μου είναι πολύ μαχητική

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: “Η ομάδα μου είναι πολύ μαχητική, το έχει δείξει σε όλο το πρωτάθλημα, το έδειξε και σήμερα. Δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε ούτε λεπτό και αυτό με ευχαριστεί. Φέτος έχουμε… βαρεθεί να παίζουμε τάι-μπρέικ! Μάλιστα, σε όλα αυτά τα παιχνίδια που κρίθηκαν στο 5ο σετ έχουμε κερδίσει μόνο ένα. Παρόλα αυτά, “τσιμπάμε” βαθμούς συνέχεια και ενώ από τη μία στεναχωριόμαστε που δεν φτάνουμε στη νίκη, από την άλλη ο ένας βαθμός που παίρνουμε είναι πολύτιμος στην πολύ δύσκολη προσπάθεια που κάνει η Λαμία φέτος. Πάντως, δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με την υπόθεση παραμονή. Κάθε χρόνο το βαθμολογικό όριο για τα πλέι-άουτ είναι στους 21-22 βαθμούς, φέτος αντιληφθήκαμε ότι αυτό το όριο θα ανέβει στους 25 βαθμούς. Πλέον, πιστεύω ότι θα είναι ακόμα παραπάνω. Αυτό δείχνει και την άγρια ομορφιά του φετινού πρωταθλήματος”.

Τα σετ

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Φοίνικας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κατάφερε να πάρει διαφορά στο σκορ, όμως προς το τέλος του σετ, οι φιλοξενούμενοι τον έφτασαν. Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να πάρουν το σετ με 3 πόντους διαφορά.

Ο Σουλτανόπουλος με μπλοκ πάνω στο Κόμελ έκανε το 2-0. Η κακή επιθετική προσπάθεια του Κόμελ έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στους τρεις πόντους (5-2). Ο Κόμελ με άσο μείωσε σε 5-4. Ο Φοίνικας πήγε με διαφορά δύο πόντων στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, έπειτα τον πρώτο χρόνο του Σουλτανόπουλου. Ο Ντορνέλας με ωραία προσπάθεια έκανε το 13-10 Ο Φιλίπας μετά την άουτ επίθεση ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις για τον Φοίνικα. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ο Φοίνικας με διαφορά τεσσάρων πόντων έπειτα την κόντρα επίθεση του Ντορνέλας. Ο Ντορνέλας έκανε το 18-14 και ο Σφενδυλάκης μείωσε σε 18-15. Ο Λάππας με ωραίο πλασέ ανέβασε τη διαφορά στους πέντε (20-15), όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τρεις με τους Φιλίπα και Χαντ. Η Λαμία με την κόντρα επίθεση του Κόμελ μείωσε ακόμη περισσότερο, αφού έφερε τη διαφορά στον πόντο (20-19). Ο Λάππας “ξεμπλόκαρε” την ομάδα του αφού με το μπλοκ άουτ που πήρε έκανε το 21-19. Ο ίδιος παίκτης με επίθεση από την πίσω ζώνη έκανε το 22-20. Ο Φιλίπας μείωσε με επίθεση σε 22-21, όμως το σερβίς που έκανε στη συνέχεια σταμάτησε στο φιλέ κι έτσι ο Φοίνικας πήρε έναν εύκολο πόντο (23-21). Ο Χαντ μείωσε σε 24-2, όμως η Λαμία δεν κατάφερε να βγάλει την άμυνα κι έτσι το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε με τον Φοίνικα να κάνει το 1-0 (25-22).

Δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης

Οι γηπεδούχοι μετά το 1-0, μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο σετ και το “καθάρισαν” εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Ο Κοβάσεβιτς με μπλοκ πάνω στον Χαντ έκανε το 4-2, όμως το σερβίς του Λάππα δεν ήταν καλό και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-3. Ο Κοβάσεβιτς μετά το σερί των χαμένων σερβίς έκανε το 6-4. Ο Φοίνικας πήγε προηγούμενος με 8-7 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Σουλτανόπουλος με άσο έκανε το 9-7 και ο Λάππας με μπλοκ πάνω στον Φιλίπα ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (10-7).

Ο Κοβάσεβιτς με ωραίο πλασέ έκανε το 13-10, όμως η Λαμία βρήκε τον τρόπο, αρχικά με το χαμένο σερβίς του Λάππα, αλλά και την επίθεση του Κόμελ να μειώσει ξανά στον πόντο. Ο Ντορνέλας με επίθεση έκανε το 14-12 και ο Τακουρίδης με άσο έφερε και πάλι τη διαφορά στους τρεις (15-12). Ο Βραζιλιάνος με μπλοκ πάνω στον Κόμελ έφερε τη διαφορά στους πέντε πόντους (18-13). Ο Φιλίπας με επίθεση μείωσε σε 19-16, όμως ο Λάππας έκανε το 20-16. Ο Χριστοφορίδης με πρώτο χρόνο μείωσε σε 24-18 και με την άουτ επίθεση του Τακουρίδη, οι φιλοξενούμενοι έκανε το 24-19. Ο Χριστοφορίδης χρεώθηκε παράβαση και ο Φοίνικας έκανε το 2-0 (25-19).

Έφυγε από το γήπεδο όταν πήρε τον εικοστό πόντο

Το “Πειρατικό” μετά την κατάκτηση των δύο πρώτο σετ, μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο τρίτο και κατάφερε να πάρει διαφορά ακόμη και με πέντε πόντων. Όμως στο τέλος λες και οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα “έφυγαν” από το γήπεδο και οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο μείωσαν, αλλά κατάφεραν και πήραν το σετ για να κάνουν το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι αν και προηγήθηκαν με 1-4 με την κόντρα επίθεση Κόμελ, δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά, καθώς οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με το μπλοκ του Σουλτανόπουλου πάνω στον Κόμελ. Οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα έκαναν ένα σερί 4-0 και πήγαν προηγούμενοι στο σκορ στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο Λάππας με κόντρα επίθεση από την πίσω ζώνη έκανε το 9-7. Ο Κοβάσεβιτς με ωραίο τελείωμα έκανε το 11-8, όμως ο Φιλίπας μείωσε σε 11-9. Ο Ντορνέλας με επίθεση έκανε το 13-10 και στη συνέχεια ο Φιλίπας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά κι έτσι ο Φοίνικας ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (14-10). Ο Λάππας χρεώθηκε με διπλή μπαλιά και η Λαμία μείωσε σε 15-11. Ο Κοβάσεβιτς με επίθεση έκανε το 18-13 και ο Σφενδυλάκης μείωσε σε 18-14. Ο Λάππας από την πίσω ζώνη έκανε το 19-15 και ο Ντορνέλας στην κόντρα ανέβασε τη διαφορά στους πέντε (20-15). Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές εκμεταλλευόμενοι και τα τραγικά λάθη της ομάδας του Φοίνικα κι άρχισαν να “ροκανίζουν” τη διαφορά. Αρχικά ο Κοβάσεβιτς έστειλε τη μπάλα στο φιλέ με το σερβίς που επιχείρησε, στη συνέχεια ο Φιλίπας σταμάτησε τον Λάππα με μπλοκ για το 20-17. Η επόμενη φάση είχε ακριβώς την ίδια κατάληξη και τους ίδιους πρωταγωνιστές (20-18). Ο Λάππας με επίθεση έκανε το 21-18, όμως ο Αρβανίτης δεν έκανε καλό σερβίς και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους δύο πόντους (21-19). Ο Ντορνέλας μετά την πολύ καλή πάσα του Κουρνέτα έκανε το 22-19. Ο Χαντ μείωσε σε 22-20 και Χριστοφορίδης σταμάτησε τον Τακουρίδη (22-21). Με δύο κόντρα επιθέσεις του Χαντ οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 22-23. Ο Ντορνέλας έφερε το παιχνίδι στα ίσα (23-23), όμως ο Χαντ έβαλε και πάλι μπροστά τη Λαμία (23-24). Ο Βραζιλιάνος ισοφάρισαν ξανά σε 24-24, αλλά ο Κόμελ έκανε το 24-25. Ο Κοβάσεβιτς με επίθεση ισοφάρισε σε 25-25. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ μετά το λάθος του Σουλτανόπουλου και η Λαμία μείωσε στα σετ με 2-1 έπειτα το νέο λάθος των παικτών του Φοίνικα και συγκεκριμένα του Ντορνέλας (25-27).

Στο ίδιο έργο θεατές

Την ακριβώς εικόνα είχε και το τέταρτο σετ του παιχνιδιού, αφού και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μια διαφορά πέντε πόντων προς το τέλος του, αλλά οι φιλοξενούμενοι την ανέτρεψαν και ισοφάρισαν σε 2-2.

Το σετ ξεκίνησε με χαμένο σερβίς από τον Κόμελ. Ο Τακουρίδης με επίθεση έκανε το 4-2 και ο Χαντ με τον ίδιο τρόπο μείωσε σε 4-3. Ο Κουρνέτας με έξυπνο τρόπο τελειώνει τη φάση η οποία ξεκίνησε με την άσχημη υποδοχή του Λάππα και ο Φοίνικας πήγε προηγούμενος στο σκορ με τρεις πόντους (8-5) στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα μικρό σερί και ισοφάρισαν σε 8-8. ο Λάππας με τις δύο συνεχόμενες επιθέσεις έκανε το 10-8, αλλά και πάλι ο Σφενδυλάκης μείωσε σε 10-9. Ο Ντορνέλας με ωραίο τρόπο έκανε το 11-9, αλλά ο Χαντ με έξυπνο τρόπο μείωσε σε 11-10. Ο Χριστοφορίδης σταμάτησε τον Ντορνέλα στο φιλέ (11-11) και στη συνέχεια ο Φοίνικας έκανε ένα σερί 3-0 για να γίνει το 14-11. Ο Τακουρίδης με μπλοκ πάνω στον Χαντ έκανε το 18-12 και όλα έδειχναν ότι ο Φοίνικας θα έπαιρνε εύκολα το τέταρτο σετ. Οι φιλοξενούμενοι και πάλι άρχισαν την αντεπίθεση τους εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη των παικτών του Φοίνικα και μείναν τη διαφορά. Ο Ντορνέλας δεν κατάφερε να περάσει τη μπάλα και οι Συριανοί χρεώθηκαν με παράβαση (20-16). Ο Λάππας με επίθεση έκανε το 21-16, όμως ο Κουρνέτας από τη θέση του σερβίς έστειλε τη μπάλα το φιλέ (21-17). Ο Σφενδυλάκης με μπλοκ πάνω στον Ντορνέλα έκανε το 21-19 και με την κακή επίθεση του Λάππα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο (21-20). Ο Ντορνέλας με επίθεση έκανε το 22-20, όμως ο Κόμελ μείωσε σε 22-21. Ο Λάππας πέρασε έξυπνα για τον 23-21. Ο Χαντ με επίθεση μείωσε σε 23-22 και ο ίδιος παίκτης έφερε το παιχνίδι στα ίσα (23-23). Ο Σφενδυλάκης πίεση από το σερβίς και οι παίκτες του Φοίνικας δεν έβγαλαν καλή πρώτη πάσα με αποτέλεσμα ο Χαντ να εκμεταλλευτή την κακή υποδοχή και να κάνει το 23-24. Ο επόμενος πόντος είχε την ίδια ακριβώς κατάληξη αφού ο Σφενδυλάκης είχε ένα πολύ καλό σερβίς και ο Χαντ πήρε το πόντο για το 2-2 (23-25).

Έσωσε τα προσχήματα

Ο Λάππας άνοιξε το σκορ στο πέμπτο και τελευταίο σετ του παιχνιδιού. Ο Τακουρίδης σταμάτησε τον Χαντ για το 2-0 και ο Θάνος με άσο έκανε το 3-0. Ο Σφενδυλάκης μείωσε σε 3-1 και ο Χριστοφορίδης με μπλοκ πάνω στον Ντορνέλα ισοφάρισε σε 3-3. Ο Χάντ με νέο μπλοκ πάνω στον Ντορνέλα έκανε το 3-5, όμως ο Τακουρίδης μείωσε σε 4-5. Άουτ πέρασε το σερβίς του Ντορνέλα (4-6). Ο Λάππας δεν τελείωσε σωστά την επίθεση και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με τρεις (4-7). Ο Νικηφορίδης μείωσε σε 6-7 και ο ίδιος παίκτης έκανε το 7-8. Ο Αρβανίτης πίεση από τη θέση του σερβίς και χαλούσε τις πρώτες μπάλες των φιλοξενουμένων με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν σωστές επιθέσεις και ο Φοίνικας χτυπούσε στην κόντρα. Ο Νικηφορίδης με κόντρα επίθεση έκανε το 9-8 και ο Κόμελ με κακή επίθεση ανέβασε τη διαφορά στους δύο πόντους (10-8). Ο Ντορνέλας έβγαλε ωραία την άμυνα και ο Νικηφορίδης τελείωσε με επιτυχία την επίθεση για το 11-9. Ο Ντορνέλας τελειώσε εύκολα τη φάση έπειτα το πολύ καλό σερβίς του Κουρνέτα και την κακή υποδοχή του Χαντ (13-9). Ο Φιλίπας μείωσε σε 13-10, όμως ο Λάππας από την πίσω ζώνη έκανε το 14-10. Ο Χαντ με μπλοκ πάνω στον Ντορνέλα έκανε το 14-12, όμως Λάππας πήρε το μπλοκ άουτ κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (15-12).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΦΟΙΝΙΚΑΣ – ΛΑΜΙΑ 3-2 σετ

Τα σετ: (25-22, 25-19, 25-27, 23-25, 15-12)

Διαιτητές: Γεωργουλέας - Βουδούρης

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Πάτρας): Σουλτανόπουλος 7 (4/9 επ., 2 μπλοκ, 1 άσος), Κουρνέτας 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Ντορνέλας 25 (21/39 επ., 3 μπλοκ, 1 άσος), Κοβάσεβιτς 10 (9/20 επ., 1 μπλοκ, 64% υπ.-27% αρ.), Τακουρίδης 12 (6/11 επ., 5 μπλοκ, 1 άσος), Λάππας 25 (24/41 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ.-29% αρ.), Γκαράς (λ.- 68% υπ.-56% αρ.), Αρβανίτης, Θάνος 1 (1 άσος), Νικηφορίδης 4 (4/5 επ., 60% υπ.-40% αρ.).

ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος): Χριστοφορίδης 9 (4/6 επ., 5 μπλοκ), Κόμελ 10 (9/28 επ., 1 άσος, 71% υπ.-24% αρ.), Χαντ 23 (21/35 επ., 2 μπλοκ, 51%υπ.-28% αρ.), Δημητριάδης 1 (1/4 επ.), Φίλιπας 21 (20/34 επ., 1 μπλοκ), Σφενδυλάκης 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ), Γκούζντα (λ.-53% υπ.-41% αρ.), Καρβούνης, Καραγάτσος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Μίλων – ΠΑΟΚ 0-3 (21-25, 21-25, 18-25)

Φοίνικας – Λαμία 3-2 (25-22, 25-19, 25-27, 23-25, 15-12)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός 3-2 (25-11, 21-25, 19-25, 25-17, 15-13)

Άρης – Παναθηναϊκός 0-3 (17-25, 23-25, 21-25)

Ολυμίακός – Ηρακλής 3-0 (25-14, 25-22, 25-20)


ΒΟΛΕΪ ΛΙΓΚ ΟΠΑΠ 2012-13
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΒΑΘ ΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΣΕΤ 3-0 3-1 3-2 2-3 1-3 0-3
1. Oλυμπιακός 21 56 20 1 (60-16) 11 5 4     1
2. Παμβοχαϊκός 21 41 13 8 (49-32) 7 4 2 4 2 2
3. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21 40 15 6 (51-34) 5 4 6 1 4 1
4. ΠΑΟΚ 21 38 13 8 (46-36) 5 4 4 3 1 4
5. Φοίνικας Σύρου 21 37 14 7 (47-32) 6 5 3 1 3 3
6. Άρης Α.Σ. 21 32 10 11 (42-40) 5 3 2 4 4 3
7. Κηφισιά 20 27 9 11 (35-38) 5 3 1 1 6 4
8. Λαμία Γ.Σ. 21 26 7 14 (37-46) 4 2 1 6 4 4
9. Νίκη Αιγινίου 20 23 7 13 (31-44) 3 3 1 3 4 6
10. Ηρακλής 21 22 8 13 (32-47) 3 2 3 3 2 8
11. Παναθηναϊκός 21 18 5 16 (27-51) 3 1 1 4 4 8
12. Μίλων 21 10 4 17 (17-58)   1 3 1 3 13

*Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου έχει -3 βαθμούς και ο ΓΣ Ηρακλής εχει -2 βαθμούς. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται στην Α2 Ανδρών χωρίς πλέι άουτ. Εάν η διαφορά μεταξύ 11ης και 10ης ομάδας είναι μεγαλύτερη των 7 βαθμών δεν γίνονται πλέι άουτ και η 11η ομάδα υποβιβάζεται. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου συνεχίζουν στα ημιτελικά των πλέι οφ.