Ο Φοίνικας επικράτησε χθες με 3-2 σετ (25-20, 20-25, 25-14, 22-25, 15-6) της Λαμίας σε ένα παιχνίδι που...

“Έσπασαν καρδιές”

Ο Φοίνικας πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τις θέσης 5-6, καθώς χθες επικράτησε δύσκολα της Λαμίας με 3-2 σετ. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ωραίο θέαμα στους 600 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στην εξέδρα του κλειστού γυμναστηρίου του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης “Δημήτριος Βικέλας”. Οι καρδιές των φιλάθλων λίγο έλειψαν να σπάσουν αφού οι Συριανή ομάδα χρειάστηκε να πάει στο τάι μπρέκ, για να κάμψει την αντίσταση της Λαμίας. Για ακόμη ένα παιχνίδι οι “Πειρατές” είχαν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους κι αυτό λίγο έλειψε να τους κοστίσει ακριβά. Πλέον, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλος θα αντιμετωπίσει τον Άρη για τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Άρης επικράτησε με 3-1 σετ τη Κηφισιάς.

Τα σετ:

Ο Φοίνικας εύκολα το 1-0

Χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ο Φοίνικας πήρε το πρώτο σετ με 25-20. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ χάρη στο πόντο που πήρε ο Δημητριάδης. Ο Ντορνέλας με επίθεση έκανε το 1-1. Ο Κόμελ με άσο έφερε τη Λαμία δύο πόντους μπροστά (1-3). Ο Σουλτανόπουλος με μπλοκ πάνω στον Χαντ έβαλε τον Φοίνικα μπροστά στο σκορ (4-3). Οι γηπεδούχοι πήγαν με δύο πόντους διαφορά στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, έπειτα την επίθεση στον φιλέ του Χαντ. Ο Χριστοφορίδης μείωσε σε 9-8. Ο Σουλτανόπουλος έπειτα το πολύ καλό σερβίς του Ντορνέλας έκανε το 13-10. Ο Κοβάσεβοτς με επίθεση έκανε το 16-13 και ο Φοίνικας πήγε με διαφορά τριών πόντων στο δεύτερο τεχνικό τάιμ. Με το λάθος του Φιλίπα, ο Φοίνικας ξέφυγε με τέσσερις πόντοι (18-14). Ο Θάνος με άσο διατήρησε τη διαφορά στου τέσσερις (20-16). Ο Κόμελ με άσο μείωσε σε 22-18 και ο Φιλίπας στην κόντρα επίθεση έφερε ακόμη πιο κοντά τη Λαμία (22-19). Ο Λάππας με επίθεση έκανε το 24-20, ενώ τον τελευταίο πόντο του σετ ο Φοίνικας τον πήρε έπειτα από το λάθος των φιλοξενουμένων (διπλή μπάλα ο Χριστοφορίδης).

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το χαλάρωμα των Συριανών

Οι Συριανοί μετά την εύκολη κατάκτηση του πρώτου σετ, μπήκαν χαλαρά στο δεύτερο κι αυτό το πλήρωσαν ακριβά, αφού οι Λαμία το εκμεταλλεύτηκε κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι μετά την όχι και τόσο καλή υποδοχή του Κοβάσεβιτς στο πολύ καλό σερβίς του Σφενδυλάκη, ξέφυγαν με πέντε πόντοι διαφορά (2-7). Με έξι πόντοι διαφορά η Λαμία στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (2-8). Άουτ πέρασε το σερβίς του Κοβάσεβιτς (6-12). Ο Σφενδυλάκης με μπλοκ πάνω στον Ντορνέλα έκανε το 7-15. Ο Λάππας νίκησε πάνω στο φιλέ τον Χριστοφορίδη και μείωσε σε 10-16. Ο Κουρνέτας με άσο μείωσε στους τέσσερις (14-18). Ο Κόμελ με μπλοκ πάνω στον Ντορνέλα αύξησε και πάλι τη διαφορά στους πέντε (17-22). Ο Σουλτανόπουλος με μπλοκ πάνω στον Χαντ μείωσε στους τρεις (20-23). Ο Νικηφορίδης δεν εκτέλεσε σωστά την επίθεση και με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 25-20.

Εύκολα έκανε το 2-1 ο Φοίνικας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο τρίτο σετ και με χαρακτηριστική άνεση έκαναν το 2-1.

Ο Ντορνέλας στην κόντρα επίθεση έκανε το 5-1. Ο Τακουρίδης με νέο μπλοκ ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (7-1). Ο Λάππας με ωραία επίθεση έκανε το 10-3. Ο Σουλτανόπουλος με επίθεση ανέβασε τη διαφορά στους επτά (13-6). Ο Κοβάσεβιτς με μπλοκ πάνω στον Φιλίπα έκανε το 15-6. Ο Φοίνικας στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ είχε διαφορά οκτώ πόντων, έπειτα την επίθεση του Σουλτανόπουλου (16-8). Στην ευθεία η επίθεση του Ντορνέλα (19-10). Ο Νικηφορίδης με επίθεση έκανε το 21-13. Το 24-13 έγινε με κίτρινη κάρτα πάνω στον Κόμελ που διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή της αναμέτρησης. Το 25-14 διαμορφώθηκε με το μπλοκ άουτ του Σουλτανόπουλου.

“Έφυγε” από το γήπεδα μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπήκαν στο τέταρτο σετ δυνατά, όμως στη συνέχεια η Λαμία ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2.

Ο Κοβάσεβιτς τελείωσε μία φάση διαρκείας για το 3-1. Ο Τακουρίδης με επίθεση έκανε το 6-2. Ο Κόμελ μείωσε σε 7-4, όμως ο Ντορνέλας έφερε και πάλι τη διαφορά στους τέσσερις (9-5). Ο Φιλίπας με άσο μείωσε στους τρεις (10-7). Ο Τακουρίδης σταμάτησε το σερί των φιλοξενούμενων και (14-12). Ο Φοίνικας πήγε με διαφορά τριών πόντων στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ έπειτα την επαφή που είχαν οι παίκτες της Λαμίας στο φιλέ (16-13). Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Κόμελ (18-18). Ο Νικηφορίδης πάτησε τη γραμμή των τριών μέτρων και η Λαμία πέρασε μπροστά στο σκορ (18-19). Ο Σφενδυλάκης νίκησε τον Τακουρίδη πάνω στο φιλέ και οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά (20-23). Η Λαμία με τον Φιλίπα ισοφάρισε σε 2-2 (22-25).

Αποκαταστάθηκε η τάξη

Ο Σουλτανόπουλος με μπλοκ πάνω στον Φιλίπα έκανε το 3-1. Ο Νικηφορίδης με επίθεση αύξησε τη διαφορά στους τρεις (5-2), ενώ ο Φιλιπας μείωσε σε 5-3. Ο Σουλτανόπουλος με μπλοκ έφερε τον Φοίνικα μπροστά στο σκορ με πέντε (9-4). Ο ίδιος παίκτης με άσο έκανε το 10-6. Ο Λάππας με επίθεση έκανε το 13-5 και ο Τακουρίδης με μπλοκ πάνω στον Χαντ έκανε το 14-5. Ο ίδιος παίκτης με πρώτο χρόνο ολοκλήρωσε το παιχνίδι (15-6).

Ετικέτες: