Ολοκληρώθηκε το 2ο Masters του Πανελληνίου Σιρκουί Beach Volley

“Χρυσό”.... στη Σύρο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 2ο Masters του Πανελληνίου Σιρκουί Beach Volley, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μιαούλη. Οι αγώνες ξεκίνησαν την Πέμπτη με τα προκριματικά των ανδρών και ολοκληρώθηκα πριν από λίγο με τους δύο τελικούς. Οι Συριανοί για ακόμη μια φορά έδειξαν ότι αγαπούν τον αθλητισμό και το βόλεϊ γενικότερα, καθώς μεγάλο ρόλο σ' αυτό έχει παίξει και ο Φοίνικας Σύρου. Κατά τη διάρκεια του τελικού των γυναικών βραβεύτηκε από τους διοργανωτές ο πρόεδρος του “Περατικού” Δημήτρης Παλιόπορτας για την προσφορά του στην ομάδα, αλλά και στο Βόλεϊ γενικότερα. Ο κ. Παλιόπορτας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που του έκαναν και τόνισε πως θα συνεχίσει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες τους, να δουλεύουν για την πρόοδο του αθλήματος.

Στην πλατεία Μιαούλη βρέθηκαν πάνω από 2000 κόσμος για να παρακολουθήσει από κοντά τους τελικούς ανδρών και γυναικών. Οι διοργανωτές όπως είπαν σε κατειδίαν συζητήσεις μετά το τέλος των τελικών, είχαν να δουν τόσο κόσμο σε παιχνίδια Beach Volley από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Επίσης, είπαν ότι θα προσπαθήσουν να φέρουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων κάποια διεθνή διοργάνωση και γι' αυτό πρότειναν να κρατήσει ο Δήμος την άμμο,

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης, την αρχή έκαναν οι γυναίκες με τα ζευγάρια Κις/Μεθενίτη και Γκότζη/Δηλαβέρη. Το ζευγάρι Κις/Μεθενίτη επικράτησε με 2-0 σετ (21-19, 21-16) και κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες. Το πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο καθώς οι δύο ομάδες στην μεγαλύτερή του διάρκεια πήγαιναν πόντο – πόντο. Στο οι τέλος του σετ νικήτριες της διοργάνωσης αν και βρέθηκαν μπροστά με τρεις πόντους, η Γκότζη με την Δηλαβέρη, μείωσαν στον πόντο (20-19), αλλά μετά από λάθος στο σερβίς η Κις με την Μεθενίτη πήραν το σετ.

Με την ψυχολογία και την τύχη, καθώς και αυτή χρειάζεται, με το μέρος τους, οι Κις / Μεθενίτη επικράτησαν εύκολα στο επόμενο σετ (21-16) και έκαναν το… νταμπλ στις νίκες μετά την κατάκτηση της πρωτιάς και στο Allou.

Στο τελικό των ανδρών πραγματικά δόθηκε μεγάλη “μάχη” για το πια ομάδα θα επικρατήσει καθώς το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη. Μπορεί το πρώτο σετ του τελικού να έδειχνε πως οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης πάνε για… μία εύκολη επικράτηση, ωστόσο οι Παπαδημητρίου / Σακόγλου αντέδρασαν και λίγο έλειψε να ολοκληρώσουν την έκπληξή τους. Τελικά, οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης κερδίζοντας το ματς με 2-1 σετ (21-12, 19-21, 15-13) συνέχισαν ό,τι άρχισαν πριν από μία εβδομάδα στο Allou! Fun Park.
Στο πρώτο σετ λοιπόν, οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης ήταν σχεδόν αλάνθαστοι και αφού προηγήθηκαν με 14-9 και 17-9, επικράτησαν με 21-12. Με άσο του Ζουπάνη έγινε το 9-4 στο δεύτερο σετ κι όλοι πίστεψαν πως ο τελικός είχε τελειώσει… Όχι όμως και οι Παπαδημητρίου / Σακόγλου που με απίστευτες άμυνες και καλύτερες επιλογές στην επίθεση γύρισαν το σετ και με 3-0 σερί προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 19-18, πριν ο Σακόγλου, με μπλοκ στον Κοτσιλιάνο, γράψει το 21-19 για το 1-1.
Στο τάι μπρέικ οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης ξέφυγαν με 6-3, οι Παπαδημητρίου / Σακόγλου απάντησαν σε 6-6 και το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο. Μέχρι το 12-12, όταν μια επίθεση του Κοτσιλιάνου και ένα άουτ του Παπαδημητρίου έκαναν το 14-12. Ο Παπαδημητρίου με λάθος στο σερβίς χάρισε τη νίκη στους Κοτσιλιάνο και Ζουπάνη.

Ετικέτες: