Άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα βελτίωσης της Β' κλειστής αίθουσας του αθλητικού κέντρου

Λειτουργικό και με ευρωπαϊκές προδιαγραφές

Η Β' κλειστή αίθουσα όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν είχε ανάγκη από κάποια βελτιωτικά έργα, ώστε να γίνει ποιο λειτουργική, αλλά και να πληρεί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και της έρευνας που κάναμε διαπιστώσαμε ότι υπήρχε χρηματοδότηση για την βελτίωση της εικόνας της Β' κλειστής αίθουσας εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τα χρήματα (50.000 ευρώ) για τα έργα βελτίωσης, αν δεν υπήρχε ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, αλλά και ο Σταύρος Γουσγουνέλης (θα αναλάβει αντιδήμαρχος στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου), θα ήταν ακόμη σε κάποιο συρτάρι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν τα έργα αυτά δεν πραγματοποιούνταν μέσα στο 2014, θα χάνονταν. Το ποσό των 50.000 ευρώ είχαν δοθεί στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να γίνουν έργα βελτίωσης της Β' κλειστής αίθουσας.

Έτσι, ο κ. Μαραγκός μαζί με τον Σταύρο Γουσγουνέλη μίλησαν με τους ανθρώπους του Φοίνικα και όλοι μαζί “έτρεξαν”, ώστε τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα και να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το έργο ουσιαστικά έχει χωριστεί σε δύο φάσεις, αφού η πρώτη είναι να γίνει άμεσα και η δεύτερη λόγω πίεσης χρόνου θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Οι δύο φάσεις

Τα έργα που θα γίνουν στην Β' κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου, ουσιαστικά θα γίνουν σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα ξεκινήσει άμεσα, αφού ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για την ολοκλήρωση της όλης μελέτης. Να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο πως η μελέτη έχει γίνει μετά από συνεννόησης όλων των πλευρών. Η πρώτη φάση και αφορά το ποσό των 50.000 ευρώ αφορά έργα τα οποία μπορούν να γίνουν άμεσα και δεν είναι χρονοβόρα. Τα έργα αυτά αφορούν:

1) την επέκταση του Φουαγέ της Β' κλειστής αίθουσας, όπου μέσα σ' αυτό θα μεταφερθεί η καντίνα του γηπέδου.

2) Στον χώρο που υπήρχε η καντίνα θα κατασκευαστούν εξέδρες

3) Θα δημιουργηθούν υπερυψωμένα δημοσιογραφικά θεωρεία πίσω από τον αγωνιστικό χώρο

4) Θα γίνουν αλλαγές στον φωτισμό του γηπέδου

5) Η γραμματεία θα πάει λίγο πιο μέσα ώστε να αυξηθεί ο χώρος του γηπέδου

Τώρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες για να γίνει το γήπεδο πιο λειτουργικό, αλλά και να μπορεί να εξασφαλιστεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία του βόλεϊ, η άδεια, έχει επέλθει συμφωνία να γίνουν ένα πιο ολοκληρωμένο έργο. Έτσι, έχει συμφωνηθεί ένα ποσό της τάξεως των 200 ή 300.000 ευρώ θα διατεθούν του χρόνου, ώστε να γίνουν πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Τα έργα αυτά αφορούν την υπερυψωμένη εξέδρα και την αύξηση της χωρητικότητας, αλλά και τους βοηθητικούς χώρους, με τη δημιουργία περισσοτέρων λειτουργικών χώρων. Το σίγουρο είναι ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης που υπάρχει η Β' κλειστή αίθουσα θα αλλάξει όψη και θα γίνει πιο λειτουργική.